ضعف قوانین گمرکی مشتریان خارجی را مجبور به کولبری میکند
رئیس هیئت مدیره یک شرکت دانشبنیان ضمن اشاره به اینکه روند صادرات باید اصلاح شود، گفت: بهدلیل ضعف قوانین گمرکی مشتریان خارجی در فرآیند صادرات گرفتار شده و ترجیح میدهند با روش کولبری محصول خود را ببرند.

ایسنا/قزوین رئیس هیئت مدیره یک شرکت دانشبنیان ضمن اشاره به اینکه روند صادرات باید اصلاح شود، گفت: بهدلیل ضعف قوانین گمرکی مشتریان خارجی در فرآیند صادرات گرفتار شده و ترجیح میدهند با روش کولبری محصول خود را ببرند.
حجتالله صادقی، رئیس هیئتمدیره شرکت دانش بنیان «سانااندیشهسازان مجد» در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: این شرکت از سال ۹۷ با حضور در پارک علم و فناوری استان قزوین فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی با اشاره به اینکه محصولات این شرکت دانشبنیان متنوع است، ادامه داد: در این شرکت دستگاههای تست، ماشینهای آزمایشگاهی و صنعتی تولید میشود که تعدادی را با تولید انبوه وارد بازار کردیم و تعدادی محصول نیز در دست طراحی است.
بروکراسی اداری انرژی تولیدکننده را میگیرد
رئیس هیئتمدیره شرکت سانااندیشهسازان مجد با اشاره به اینکه بروکراسی اداری سرعت کار را میگیرد، عنوان کرد: تقریباً همه مشکلات ناشی از بروکراسی اداری است و اگر این روند طولانی نباشد بسیاری از مشکلات حل خواهد شد؛ گاهی شرکتها باید مجوزهایی را بگیرند که هیچ ارتباطی به محصولشان ندارد و همین امر موجب میشود انرژی زیادی از تولیدکننده بگیرد.
وی تشریح کرد: ما در حال دریافت مجوز بهرهبرداری برای یکی از محصولات شرکت هستیم که این محصول، زیستمحیطی نیست و فرآیند آن نیز هیچ ارتباطی با محیطزیست ندارد؛ طی چند روز تمام کارهای قانونی آن در سازمان صنعت انجام شد ولی چهار ماه است که درگیر دریافت مجوز از ادارهکل حفاظت محیطزیست هستیم، در حالی که این محصول حاصل یک کار علمی و تحقیقاتی بوده و هیچ آلایندگی زیستمحیطی ندارد؛ متأسفانه مسئولین امر عنوان میکنند که ممکن است محصول شما پس از مدتی مشکل زیستمحیطی ایجاد کند.
صادقی از دیگر مشکلات موجود بر سر راه این شرکت به کمبود فضای فیزیکی اشاره و بیان کرد: متناسب با شعار سال برای افزایش تولید برنامهریزی کردیم تا مدلهای مختلف محصول خود را به بازار عرضه کنیم ولی در حال حاضر عمده مشکل ما کمبود فضای فیزیکی است.
وی گفت: شرکت سانااندیشهسازان مجد در داخل پارک علم و فناوری قزوین مستقر است و در بیرون از فضای پارک مکان ۳۰۰ متری نیز اجاره کردیم ولی بااینحال با کمبود فضای فیزیکی روبهرو هستیم.
باید فضای کسبوکار ایجاد شود و بسیاری از فضاهای بیهوده و رها شده به تولیدکنندگان اختصاص یابد تا برای تولید بیشتر ترغیب شوند.
رئیس هیئتمدیره شرکت سانااندیشهسازان مجد با اشاره به اینکه در این شرکت برای ۲۰ نفر بهصورت مستقیم اشتغالزایی شده است، خاطرنشان کرد: اغلب نیروهای مشغول در این شرکت متخصص هستند و تخصص کاری بالایی دارند البته لازم به ذکر است که بگویم تکنولوژی تولید محصول در این شرکت هایتک است.
وی با اشاره به صادرات محصولات دانشبنیان توسط این شرکت عنوان کرد: صادرات ما بهگونهای نیست که هر روز تولید داشته باشیم چون محصول ما ماشینآلات بوده و ساخت آنها زمانبر است.
صادقی با اشاره قوانین سختگیرانه گمرکی تصریح کرد: مشتریان خارجی بهدلیل کیفیت، خدمات و قیمت از محصولات ایرانی استقبال میکنند ولی برای خرید محصول در بروکراسی اداری و قوانین دستوپا گیر با مشکل مواجه و مجبور میشوند به روش غیرمستقیم مانند کولبری دستگاه خریداریشده را ببرند.
وی ضمن اشاره به اینکه روند صادرات باید اصلاح شود، افزود: بهدلیل ضعف قوانین گمرکی مشتریان خارجی در فرآیند صادرات گرفتار شده و ترجیح میدهند با روش کولبری محصول خود را ببرند.
رئیس هیئتمدیره شرکت سانااندیشهسازان مجد اظهار کرد: با توجه به اینکه ایران تحریم است باید حداقل همکاری در داخل کشور صورت گیرد تا صادرات انجام شود و واقعیت این است که باید مزایایی داشته باشیم تا مشتریان محصول خود را از ایران خریداری کنند در غیر اینصورت کشورهای اروپایی را برای خرید انتخاب خواهند کرد.
صادقی در پایان یادآور شد: علاوه بر ارتقا کیفیت، قیمت محصولات دانشبنیان در ایران کمتر از کشورهای اروپایی است و مشتریان خارجی تمایل ندارند درگیر مشکلات اداری شوند.
انتهای پیام