افزایش آگاهی بانوان راهی برای احقاق حقوق زنان
مدیرکل اموربانوان استانداری خراسان شمالی گفت: ارتقاء سواد زنان موجب آگاهی زنان از حقوق خود و مطالبه آن میشود.

ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل اموربانوان استانداری خراسان شمالی گفت: ارتقاء سواد زنان موجب آگاهی زنان از حقوق خود و مطالبه آن میشود.
ملیحه یغمایی، در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه ضعف آگاهی زنان از حقوق خود موجب میشود که روحیه مطالبهگری نیز نداشته باشند، اضافه کرد: نقش زن در جامعه و خانواده از اهمیت ویژهای برخوردار است و اگر جامعهای دارای زنان باسواد و آگاه باشد به طور قطع در پیشرفت موفق خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه سواد زنان موجب میشود تا در کنار احقاق حقوق خود، از حقوق خانواده نیز دفاع کنند، افزود: در اسلام خانواده از جایگاه ویژهای برخوردار است و نقش اصلی خانواده را زنان ایفا میکنند و از همین جهت توجه به زنان به تحکیم بنیاد خانواده کمک میکند.
یغمایی تصریح کرد: در سال ۹۸ ارتقای سواد زنان و دختران را در دستور کار قرار دادیم و همین مسئله موجب شد تا انعقاد تفاهمنامهای به ارزش ۲۰ میلیارد تومان به میزان ۱۰ درصد در سال ۹۹ با تأکید بر زنان روستایی منعقد شود، در بحث سوادآموزی و دانشآموزان بازمانده از تحصیل نیز دفتر امور بانوان ورود پیدا کرد و در سال ۹۸ در مقطع ابتدایی و متوسطه ۵۰ درصد بازگشت به تحصیل و در آموزش دانشآموزان استثنایی نیز ۸۰ درصد بازگشت به تحصیل داشتهایم.
جبران کمبودهای گذشته
وی با تأکید بر اینکه دختران فراری، بدسرپرست و بیسرپرست نیز بسیار مورد توجه قرار گرفتند، افزود: در این خصوص نیز بهزیستی استان نیز پای کار آمد و در حوزه سوادآموزی و جبران کمبودهای گذشته کارهای بسیاری انجام شد.
یغمایی تصریح کرد: تنها استانی هستیم که نرخ بیکاری زنان از مردان کمتر است و در بحث مشارکت اقتصادی رتبه سوم کشوری را دارا هستیم.
وی با اشاره به رسیدگی به زنان زندانی نیز گفت: در سال ۹۸ با پیگیریهای انجام شده از دادگستری و ستاد دیه استان، هفت زن زندانی جرایم غیرعمد از زندان آزاد شدند و در نوروز ۹۹ هیچ زن زندانی در زندانهای استان وجود نداشت.
مدیر کل امور بانوان استانداری خراسان شمالی با اشاره به اینکه ایجاد اشتغال از دغدغههای اصلی برای زنان زندانی بود، اظهار کرد: در سال ۹۸، سه سوله اشتغال در داخل زندان با همکاری اداره کل زندان با ظرفیت اشتغال برای ۲۰۰ نفر و سه سوله اشتغال در خارج از زندان با همکاری انجمن خانواده زندانیان برای اشتغال خانواده زندانیان با ظرفیت ۱۵۰ نفر ایجاد و راهاندازی شد.
یغمایی با تأکید براینکه در کنار فضای ایجاد اشتغال، رصد این خانوادهها و زنان در جهت پایداری اشتغال نیز انجام میشود، تصریح کرد: در کنار ایجاد اشتغال، برندسازی و معرفی زنان به بازار ملی نیز در دستور کار قرار گرفت و در حال حاضر زنان کارآفرین را برای آموزش به زنان دیگر به خوبی به کار گرفتیم و در بحث اشتغال زنان به سوی اشتغال خرد و خانگی حرکت کردیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از دغدغههای زنان جامعه، نبود فضاهای تفریحی ویژه آنان بوده است، اظهار کرد: در استان پارکهای بانوان راهاندازی شد و شهرستانهای بجنورد، شیروان، اسفراین، مانه و جاجرم دارای پارک بانوان هستند که پارک بانوان بجنورد بازپیرایی و افتتاح شد و در سال آینده راهاندازی پارک بانوان در شهرستانهای راز و جرگلان، فاروج و گرمه در دستور کار است.
نیاز زنان جامعه به فضاهای تفریحی
مدیرکل امور بانوان استانداری با بیان اینکه ایجاد پارک مادر و کودک در بجنورد به گونهای اعلام نیاز زنان بود، اضافه کرد: در وهله نخست برای اعلام نیاز زنان جامعه به فضاهای تفریحی از طریق ایجاد پارک مادر و کودک با حمایت دفتر اموربانوان استانداری در بجنورد انجام شد و در ادامه پیگیریهای لازم برای افزایش اینگونه فضاها ادامه دارد.
یغمایی با تأکید براینکه خلأهای قانونی برای حمایت از حقوق زنان وجود دارد، افزود: در برخی از قوانین برای حمایت از زنان باید قوانین بازنگری شوند و در حال حاضر پیگیر ارائه پیشنهادات در این خصوص هستیم.
وی تصریح کرد: در تصویب قانون کودکان حاصل ازدواج مادران ایرانی با مردان خارجی، دفتر امور بانوان استان نقش بسیاری را ایفا کرد و حتی جمعبندی موضوعات مربوط به این قانون در دفتر اموربانوان خراسان شمالی انجام شد و همین مسئله نشان میدهد که پیگیری حقوق زنان برای ما از اهمیت ویژهای برخوردار است.
مدیرکل دفتر اموربانوان استانداری خراسان شمالی گفت: زنان و خانوادهها نیاز به آموزشهای بیشتری دارند و با جهاددانشگاهی و دادگستری استان دورههای آموزشی اجباری از سال ۹۵ برای آموزش زوجین پیش از ازدواج انجام شد که در حال حاضر به دنبال جمعآوری نتایج این دورههای آموزشی هستیم.
یغمایی با تأکید بر اینکه استاندار خراسان شمالی نیز نگاه ویژهای به اموربانوان دارد، گفت: مجمع مشورتی بانوان استانداری در استان نیز با دیدگاه استفاده از ظرفیتهای بانوان ایجاد شد و از همین جهت با پیگیریهای انجام شده، ارتقای جایگاه زنان در استان رشد خوبی داشته است و در سال جهش تولید نیز بانوان استان نقش اساسی را در تحقق شعار سال ایفا خواهند کرد.
انتهای پیام