خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 06 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فروردین امسال مردم استان فارس 487 میلیارد تومان چک بی‌محل کشیدند

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 12 خرداد 1399 - 20:42
فرودین ماه امسال  21.9 درصد کل تعداد چک‌های مبادله‌ای فارس به مبلغی بالغ بر 487 میلیارد تومان برگشت خورده است.
درصد،مبلغ،چك،برگشتي،ماه،كشور،كاهش،فقره،ريال،مبادله،برگشت،فارس

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، فرودین ماه امسال در کل کشور حدود 6.1 میلیون فقره چک بـه ارزشی بیش از 652 هزار میلیارد ریال مبادله شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد 36 درصد و از نظر مبلغ 56.4 درصد کاهش را نشان می‌دهد.
کاهش 36 درصدی چک‌های مبادله‌ای فارس به دلیل شیوع کرونا
در استان فارس نیز یک هزار و 947 فقره چک مبادله‌ای (3.2 درصد کل چک‌های مبادله‌ای کشور) به مبلغ 22 هزار و 217 میلیارد ریال (3.4 درصد کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای کشور) مبادله شده که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد 36 درصد و از نظر مبلغ 56.8 درصد کاهش داشته است.
در فرودین ‌ماه 47.1 درصد از تعداد چک‌های مبادله‌ای کل کشور در سه استان تهـران (28.9 درصد)، اصفهان (10.2 درصد) و خراسان رضوی (8 درصد) مبادله شده است.
از لحاظ مبلغ نیز 59.8 درصد از مبالغ چک‌های مبادله‌ای در سه استان تهران (47 درصد)، اصفهان ( 6.8 درصد) و خراسان رضوی (6 درصد) مبادله شده است.
کاهش 60 درصدی مبلغ چک‌های وصولیفارس
فرودین ماه امسال در کل کشور حدود 5 میلیون فقره چک به مبلغی بالغ بر 521 هزار میلیارد ریال وصول شد کـه نسبت به ماه قبل از نظر تعداد 41.3 درصد و از نظر مبلغ 60.4 درصد کاهش داشته است.
در ماه مورد گزارش 81.7 درصد از کل تعداد چک‌های مبادله‌ای کشور و 80 درصد از کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای وصول شده است.
در بین استان‌های کشور بیش‌ترین نسبت تعداد چک‌های وصولی به کل چک‌های مبادله‌ای به ترتیب به استان‌های گیلان (87 درصد)، قزوین (86.3 درصد) و گلستان (85.7 درصد) اختصاص یافته است و استان‌های کردستان (74.7 درصد)، هرمزگان (77.2 درصد) و ایلام (77.8 درصد) پایین‌ترین نسبت تعداد چک‌های وصولی به کل چک‌های مبادله شده را به خود اختصاص داده‌اند.
در استان فارس یک هزار و 575 فقره چک (90.8 درصد تعداد چک‌های مبادله‌ای) به مبلغ 17 هزار و 344 میلیارد ریال وصول شده که نسبت به ماه گذشته از نظر تعداد 41 درصد و از نظر مبلغ 61.7 درصد کاهش داشته است.
چک‌های برگشتی
فرودین ماه امسال در کل کشور حــدود 1113 هزار فقره چک به ارزشی حدود 131 هزار میلیارد ریال برگشت داده شده است که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد 7.4 درصد افزایش و از نظر مبلغ 26 درصد کاهش را نشان می‌دهد.
در ماه مورد گزارش، در کل کشور 18.3 درصـد از کل تعداد چک‌های مبادله‌ای و 20 درصد از کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای برگشت داده شده است.
کاهش 21 درصدی مبلغ چک‌های برگشتی در فارس
در استان فارس 19.1 درصد کل تعداد چک‌های مبادله‌ای (372 فقره چک) و 21.9 درصد کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای (چهار هزار و 873 میلیارد ریال) برگشت خورده که نسبت به ماه گذشته از نظر تعداد 0.8 درصد افزایش و از نظر مبلغ 21.3 درصد کاهش داشته است.
در ماه مذکور در بین استانهای کشور بیشترین نسبت تعداد چک های برگشتی به کل چک های مبادله ای به استانهای کردستان، هرمزگان و ایلام اختصاص یافته است و استانهای گیلان، قزوین و گلستان پایین ترین نسبت تعداد چک های برگشتی به کل چک های مبادله ای به خود اختصاص داده اند.
استان‌های قم، هرمزگان و کردستان بیش‌ترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی به کل ارزش چک‌های مبادله‌ای و استان‌های خوزستان، کرمانشاه و گیلان کم‌ترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی به کل ارزش چک‌های مبادله‌ای را در بین استان‌های کشور به خود اختصاص داده‌اند.
فرودین ماه امسال در کل کشور حدود 1092 هزار فقره چک (98.1 درصد تعداد چک‌های برگشتی) به مبلغ حدود 127 هزار میلیارد ریال (96.9 درصد ارزش چک‌های برگشتی) به دلیل کسری یا فقدان موجودی برگشت خورده است.
عدم وصول 98 درصد چک‌های برگشتی فارس به دلیل کسری و فقدان موجودی
در استان فارس 366 فقره چک (98.4 درصد چک‌های برگشتی) به مبلغ چهار هزار و 798 میلیارد ریال به دلیل کسری یا فقدان موجودی برگشت خورده و تنها 1.6 درصد چک‌های برگشتی به دلیل عدم تطابق امضا، نقص امضا، مغایرت تاریخ عددی و حروفی، مخدوش بودن امضا یا مندرجات چک، مغایرت مبلغ حروفی با عددی چک، مسدود بودن حساب مورد نظر و مسدود بودن چک با شماره سری و سریال مرتبط برگشت خورده است.
آمار چک‌‌های برگشتی از آنجا حائز اهمیت است که افزایش یا کاهش آن میزان رکود در بازار و اقتصاد را نشان می‌دهد، شاخص چک‌های برگشتی شاخص خوبی از وضعیت اقتصادی کشور و نمادی برای اعتماد بازار است.
وقتی رکود در بازار حاکم باشد کسانی که کالاهای خود را از طریق صدور چک خریداری کرده‌اند توانایی فروش کالا و پاس کردن چک‌ها را ندارند و در نتیجه چک آنها برگشت می‌خورد بنابراین هر چه رکود بر بازار شدیدتر باشد تعداد چک‌های برگشتی بیشتر است.
گزارش از ثریا ستاری
انتهای پیام/422/ی