آغاز کوچ عشایر با رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان اردبیل
مدیرکل امور عشایر استان اردبیل از آغاز کوچ بهاره عشایر استان با رعایت پروتکلهای بهداشتی از 10 تا 17 خرداد خبرداد.

ایسنا/اردبیل مدیرکل امور عشایر استان اردبیل از آغاز کوچ بهاره عشایر استان با رعایت پروتکلهای بهداشتی از 10 تا 17 خرداد خبرداد.
معرفت آذری 11 خرداد با اشاره به اینکه کوچ بهاره عشایر از 10 خرداد آغاز و به مدت هفت روز ادامه خواهد داشت، اضافه کرد: برای اینکه پروتکل های بهداشتی رعایت شود ۱۰ هزار ماسک، ۱۵ هزار جفت دستکش، هزار بطری مایع ضدعفونی کننده و هزار بسته آب معدنی تهیه و در بین عشایر استان توزیع میشود.
به گفته مدیر کل امور عشایر استان با وجود شیوع ویروس کرونا در کشور شرایط و به دلیل اینکه شرایط مرتعی اجازه تعویق زمان کوچ عشایر را نداد ولی امسال کوچ عشایر نسبت به سال گذشته دیرتر آغاز شد.
وی ادامه داد: برای تسهیل در روند کوچ بهاره هماهنگی لازم با تمامی دستگاههای مرتبط از جمله دامپزشکی، منابع طبیعی، شرکت نفت، هلال احمر، راهداری، پلیس و علوم پزشکی برای ارائه خدمات بهتر به عشایر انجام شده است.
وی با تاکید براینکه عشایر از کوچ شبانه و اتراق در کنار محورهای مواصلاتی و کنار رودخانهها و مناطق سیلخیز خودداری کنند، خاطرنشان کرد: این افراد در هنگام کوچ دفترچه عشایر خود را به همراه داشته باشند.
آذری با بیان اینکه عشایر از کوچ به صورت پیاده خودداری کرده و با استفاده از خودرو کوچ کنند، ادامهداد: عشایر زحمتکش هنگام کوچ در مواجه با هر نوع مشکلات مراتب را به این اداره کل یا ادارات شهرستانهای استان اطلاع دهند.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل خواستار توجه عشایر به زمان تعیین کوچ شد و گفت: برای خدمترسانی هر چه بیشتر به عشایر کوچنده چند گروه ثابت و سیار در مسیر کوچ مستقر هستند تا کوچ سالم و بدون خسارت داشته باشیم.
به گفته وی در این مدت به استناد آییننامه ساماندهی امور عشایر و با همکاری دستگاههای مرتبط خدماتی مانند تامین آب شرب، سوخت، تامین نهادههای دامی، نظارت بر چرای دام، خدمات فرهنگی، آموزشی، بهداشتی و درمانی، خدمات دامپزشکی، ایجاد امنیت در مسیرکوچ و محل استقرار عشایر و تسطیح و مرمت راههای عشایری به این قشر ارائه خواهد شد.
آذری با اشاره به اینکه حدود ۱۲ هزار و ۸۰۰ خانوار عشایر در استان اردبیل هر سال کوچ میکنند، اضافه کرد: از این تعداد هشت هزار و ۲۰۰ خانوار به مناطقی در داخل استان و حدود چهار هزار خانوار به مناطقی در حوزه استحفاظی استان آذربایجانشرقی کوچ میکنند.