شبکه شاد اینجا شاد نیست
اسمش شاد است اما سوالی که به اذهان متبادر میشود این بوده که شادی را برای دانشآموزان و اولیا به به ارمغان آورده است یا نه؟ چند درصد از دانشآموزان عضو این شبکه هستند؟ راهاندازی این شبکه فینفسه حرکت قابل تقدیری در زمان شیوع کرونا بوده که در راستای عقب نماندن آموزش توسط آموزش و پرورش انجام شده ولی در استانهایی مانند لرستان مشکلات زیادی برای والدین و دانشآموزان در برخی مناطق بوجود آورده است.

ایسنا/لرستان اسمش شاد است اما سوالی که به اذهان متبادر میشود این بوده که شادی را برای دانشآموزان و اولیا به به ارمغان آورده است یا نه؟
چند درصد از دانشآموزان عضو این شبکه هستند؟
راهاندازی این شبکه فینفسه حرکت قابل تقدیری در زمان شیوع کرونا بوده که در راستای عقب نماندن آموزش توسط آموزش و پرورش انجام شده ولی در استانهایی مانند لرستان مشکلات زیادی برای والدین و دانشآموزان در برخی مناطق بوجود آورده است.
میزان یادگیری در شبکه شاد قابل قیاس با کلاس و مدرسه نیست
یکی از والدین دانشآموزان روستایی میگوید: هر چند بستر اینترنت در روستا وجود دارد ولی قطعیهای پی درپی و سرعت پایین آن باعث شده کار کردن با این شبکه برای ما مشکلساز شود.
حاتمی بیان کرد: درست است که شبکه شاد برای ادامه یافتن آموزش دانشآموزان طراحی شده ولی باید قبول کرد میزان یادگیری در آن به هیچ وجه قابل قیاس با کلاس و مدرسه نیست.
وی تصریح کرد: بهتر بود وزارت آموزش و پرورش راهکاری موثرتر در کنار شبکه شاد نیز طراحی میکرد.
مدرسه محیط اجتماعی خوبی برای دانشآموزان با حضور معلم است
ناصری یکی دیگر از والدین میگوید: فرزند بازیگوشی دارم که قبلا از شیوع کرونا، به دلیل آسیبهایی که در فضای مجازی وجود دارد او را از گوشی هوشمند منع کردم اما با ایجاد شبکه شاد باید به سختی متقاعدش کنم که چگونه از آن استفاده کند.
وی اضافه کرد: آموزشهایی که از طریق شبکه شاد و با نظارت معلم فرزندم و گروه تلگرامی و واتساپی که معلم پایه اول برای نظارت بر یادگیری دانشآموزان راهاندازی کرده اگر چه کامل بوده اما سبب شده که با فرزندم چالش پیدا کنم و از صبح تا شب درگیر باشم که تکالیفش را انجام دهد.
این فرد ادامه داد: در بیشتر مواقع پرنیان بازیگوشی میکند و مجبورم به خاطر جلوگیری از افت تحصیلی دخترم بیشتر اوقاتم را با او کلنجار روم درحالیکه مدرسه محیط اجتماعی خوبی برای دانشآموزان با حضور معلم بوده و دانشآموز بیشتر از معلم خود حساب میبرد.
دانشآموزانی با بضاعت مالی پایین حمایت شوند
یکی دیگر از والدین که سواد ابتدایی دارد و کارگر است میگوید: با مجازی شدن آموزش مشکلاتی که برای ما ایجاد شده این است که گوشی هوشمند و دسترسی به اینترنت نداریم و چنانچه فرزندم مشکل درسی داشته باشد نمیتوانم آن را برطرف کنم.
پدر امیرعلی ادامه داد: نیاز است مسئولین تدبیری لحاظ کنند که حداقل دانشآموزانی که بضاعت مالی برای خرید تبلت یا گوشی هوشمند را ندارند حمایت کنند.
اگر چه معلمان در شبکه آموزش دانشآموزی، تدریس را به صورت آنلاین انجام میدهند، حضور و غیاب میکنند و به سؤالات دانشآموزان پاسخ میدهند و آزمون هم گرفته میشود اما این آموزش مجازی با مشکلاتی همراه است چراکه برخی از دانشآموزان به اینترنت و گوشی هوشمند دسترسی ندارند.
۸۲۰۲ مدرسه معادل ۸۸ درصد عضو شبکه شاد هستند
رقیه معتمدی، معاون ابتدایی آموزش و پرورش لرستان نیز در این رابطه اظهار کرد: تداوم جریان آموزشی در شرایط فعلی امری مهم است و در همان روزهای آغازین معلمان خودجوش آموزشهای غیرحضوری را شروع کردند.
وی ادامه داد: کارگروه آموزش را برای جبران عقب ماندگی آموزش در استان راهاندازی و مصوبات آن بهطور کامل اجرا و استان را به چند قطب تقسیم کردیم تا نظارت کامل و روزانه در جریان آموزش صورت گیرد.
معاون ابتدایی آموزش و پرورش لرستان گفت: شبکههای مجازی و اجتماعی را به منظور استفاده از نظرات معلمان و راههای جبران عقب افتادگی موضوع آموزش راهاندازی کردیم.
معتمدی بیان کرد: شبکههای دیگری برای برگزاری کلاسهای آموزشی برای دانشآموزان راهاندازی شد.
وی با بیان اینکه با مدیران مدارس روستایی و عشایری ارتباط برقرار و تعداد دانشآموزانی که دسترسی به اینترنت و فضای مجازی ندارند را شناسایی کردیم، افزود: در حوزه آموزش ابتدایی کل استان ۳۹ هزار و ۷۶۲ دانشآموز و ۳۴۵ معلم و ۵۷ مدیر فاقد گوشی هوشمند و تبلت هستند.
معاون ابتدایی آموزش و پرورش لرستان با بیان اینکه ۱۸۴ هزار و ۸۱۷ دانشآموزدر حوزه ابتدایی داریم که ۱۱۳ هزار و ۹۱۱ نفر آنها معادل ۶۲ درصد عضو شبکه شاد هستند، گفت: برای مابقی دانشآموزان که به این شبکه دسترسی ندارند از طریق معلمان، دهیاران و شبکههای بهداشت روستاها بستههای آموزشی درسنامه تهیه و بین آنان توزیع و معلمان بصورت تلفنی یا پیامکی وضعیت دانشآموزان را رصد کردند.
معتمدی افزود: همچنین با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و موازین بهداشتی در روستاها کلاسهای کمتر از ۱۰ نفر در فضای باز و با حضور معلم برگزار شده است.
وی عنوان کرد: از مجموع ۹۳۶۲ کلاس درس در مقطع آموزش ابتدایی استان، ۸۲۰۲ مدرسه معادل ۸۸ درصد عضو شبکه شاد هستند.
معاون ابتدایی آموزش و پرورش لرستان با بیان اینکه از مجموع ۲۹۲۴ مدرسه در مقطع آموزش ابتدایی استان مدیران ۲۸۲۳ مدرسه معادل ۹۷ درصد عضو شبکه شاد بوده و تنها ۳ درصد آنان عضو نیستند، بیان کرد: همچنین از مجموع ۱۱ هزار و ۷۳ معلم ۹۲۹۶ نفر معادل ۸۴ درصد عضو شاد هستند.
قطعی اینترنت بهخاطر افزایش حجم استفاده اینترنت است
در این رابطه سید محمد قاسمی، مدیر مخابرات منطقه استان اظهار کرد: یکی از وظایف منطقه لرستان این است که اینترنت با سرعت کافی در اختیار شهروندان قرار دهیم.
وی با بیان اینکه به لحاظ حجم ورودی اینترنت به استان کامل بوده و هیچ مشکلی نداریم، اضافه کرد: توسط وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات ۱۰۰ گیگابایت اینترنت به تمام هموطنان اهدا شد که اقدامی خوب و موثر بوده منتها در خیلی از استانها مشکل توزیع را داشتیم.
قاسمی با اشاره به اینکه قطعی اینترنت بخاطر افزایش حجم استفاده اینترنت بود، افزود: بیش از حد اینترنت داریم اما در نحوه توزیع این میزان اینترنت به مردم مشکلاتی وجود داشته که رفع خواهند شد.
مدیر مخابرات منطقه لرستان با بیان اینکه این مشکل را منطقه به منطقه در استان حل خواهیم کرد، عنوان کرد: ظرف سه تا چهار ماه آینده ۹۰ درصد این مشکل را برطرف خواهیم کرد.
قاسمی بیان کرد: در مخابرات منطقه لرستان به این مشکل واقف شدیم اما در این میان به یک سری تجهیزات نیاز داریم که آنها را سفارش دادیم و تلاش میکنیم با مهیا کردن آنها سرعت کار را افزایش دهیم.
مشکل سرعت کم اینترنت را تا ۹۰ درصد مرتفع خواهیم کرد
وی با بیان اینکه مشکل اینترنت ما همیشگی نیست و این قطعیها در برخی مناطق رخ میدهد، اضافه کرد: تا ظرف چهار ماه آینده این مشکل را تا ۹۰ درصد مرتفع خواهیم کرد.
مدیر مخابرات منطقه لرستان با بیان اینکه حجم اینترنت استان دو برابر شده است، بیان کرد: برخی از دستگاهها قدیمی شدند؛ برخی سویچها در حوزه دیتا باید تعویض تا وضیعت ما بهتر شود.
۶۸ درصد دانشآموزان لرستانی در شبکه شاد حضور دارند
در این خصوص علیرضا نخعی، مدیرکل آموزش و پرورش لرستان با اشاره به اینکه تعطیلی مدارس در مدت طولانی بیسابقه بوده اما شیوع ویروس کرونا موجب تعطیلی مدارس به معنای نیامدن به مدرسه شد اما فرآیند آموزش تعطیل نشده است، افزود: با شیوع ویروس کرونا آموزشها برپایه فضای مجازی طراحی و شبکه شاد راهاندازی شد.
وی ادامه داد: در لرستان ۶۸ درصد دانشآموزان در شبکه شاد حضور دارند و بخشی دیگر در سایر پیامرسانها حضور داشته و بخشی دیگر از طریق تلویزیون مطالب آموزشی را فرا گرفتند.
نخعی با تأکید بر اینکه ۲۲ درصد دانشآموزان معادل ۶۷ هزار نفر از برنامههای آموزشی محروم بودند، تصریح کرد: برای این اقشار بستههای آموزشی طراحی و این بستهها توسط راهوران آموزشی توزیع شد.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان با تأکید بر اینکه بیش از ۱۰۰۰ مدرسه استان زیر ۲۰ نفر جمعیت دارند که حتی برای آنها نیز بستههای آموزشی ارسال شد، ادامه داد: با مصوبه ستاد ملی کرونا از ۲۷ اردیبهشت مدارس به شکل کنترل شده بازگشایی شده و دانشآموزانی که از خدمات آموزشی کمتر استفاده کردند میتوانند به شکل اختیاری در مدرسه حاضر شوند.
وی با اشاره به اینکه معلمان ملزم به حضور در مدارس بوده ولی حضور دانشآموزان اختیاری است، افزود: کسانی که احساس نیاز به آموزش میکنند میتوانند در مدارس حضور یابند؛ این در حالیست که سلامت دانشآموزان خط قرمز مسئولان است و مدارس روزهای پنجشنبه و جمعه هفته جاری ضدعفونی میشوند.
نخعی با تأکید بر اینکه ماسک توسط هنرستانها تولید شده و دانشآموزان از ماسک و دستکش استفاده میکنند، تصریح کرد: امتحانات پایان سال متناسب با شرایط برگزار میشود.
مخابرات بستر و شرایط را برای دسترسی همه فراهم کند
در این خصوص سید موسی خادمی، استاندار لرستان اظهار کرد: آموزش و پرورش استان در تولید محتوا و آمادگی مدیران برای استفاده از فضای مجازی اقدامات خوبی را انجام داده است.
وی افزود: با توجه به اینکه برخی دانشآموزان و معلمان گوشی هوشمند و تبلت ندارند میتوان گوشهای قاچاقی که در اختیار اموال تملیکی قرار دارد با اخذ مجوز و با قیمت مناسب خریداری ودر اختیار دانشآموزان مناطق محروم قرار داده شود.
خادمی با بیان اینکه دسترسی دانشآموزان به شبکه شاد را آسانتر کنیم، عنوان کرد: در حال حاضر ۵۰ درصد جمعیت دانشآموزی استان به شبکه شاد دسترسی ندارند که باید مخابرات بستر و شرایط را برای دسترسی همه فراهم کند.
به گزارش ایسنا، امیدواریم با توجه به اینکه معلوم نیست که کرونا ویروس تا چه زمان باعث تعطیلی مدارس و آموزش میشود مسئولین آموزش و پرورش، مخابرات و شرکت زیرساخت در لرستان تمهیداتی جدی و فوری اندیشیده تا تمامی دانشآموزان استان در بستر این نرمافزار بتوانند به راحتی آموزشهای مربوطه در مقاطع مختلف تحصیلی خود را فرابگیرند.
انتهای پیام