خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 12 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چگونه خداوند را به فرزندمان معرفی کنیم؟

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | جمعه، 10 اسفند 1397 - 19:00
یک روانشناس کودک گفت: کودکان از سه سالگی با نام خدا آشنا می‌شوند و خداوند را به صورت یک انسان تصور می‌کنند.
خدا،كودك،مثلاً،كودكان،محمدنژاد،روانشناس،والدين،ذهن،تصوير،منفي ...

سارا محمدنژاد روانشناس کودک در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: معمولاً کودکان از سه سالگی با نام خدا آشنا می‌شوند در این سن کودکان از سطح تفکر بسیار ابتدایی برخوردارند و تنها مسائل محسوس را درک می‌کنند؛ بنابراین بسیاری از کودکان خداوند را به صورت یک انسان تصور می‌کنند، پرسش‌هایی مثل "خدا کجاست؟
"، "چه می‌خورد؟
" ناشی از همین تصویر کودکانه است.
این روانشناس کودک گفت: این هنر پدر و مادر است که خدا را چگونه به فرزندشان نشان دهند؛ تصویری که از خدا در ذهن کودک ایجاد می‌شود در ضمیر ناخودآگاه کودک باقی می‌ماند و تأثیری ماندگار در احساسات مذهبی کودک در آینده خواهد داشت؛ بنابراین والدین باید کاری کنند که زیباترین تصویر ممکن از خدا را در ذهن کودک ایجاد شود.
بیشتر بخوانید: هرگز این جملات را به فرزندتان نگویید/ چگونه کودکی مستقل تربیت کنیم؟
نباید نام خدا را با عواطف منفی همراه ساخت
محمدنژاد بیان کرد: تصویر کودکان از خدا معمولاً شبیه تصویری است که از والدین یا مربیان خود دارند؛ اگر آنها دلسوز، مهربان و قابل اعتماد باشند خدای ذهن کودک نیز همین صفات را خواهد داشت و اگر کج خلق، خسیس و بی وفا باشند خدای کودک نیز همین گونه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه نباید والدین برای معرفی نام خدا از لفظ‌های منفی استفاده کنند، گفت: نباید نام خدا را با عواطف منفی همراه ساخت مثل اینکه "اگر مادر را اذیت کنی خدا دوستت ندارد" بلکه خدا را با کلمات و احساسات مثبت یاد کنید مثلاً بگویید "خدا بچه‌ها را دوست دارد"و برای این دوستی قید و شرطی قرار ندهید.
نعمت‌های خدا را برای کودک بازگو کنید
این روانشناس کودک تشریح کرد: نعمت‌های طبیعی خدا را برای کودک بازگو کنید و از خدا به خاطر آن نعمت‌ها تشکر کنید، مثلاً بگویید "خدایا از اینکه این چشم‌های زیبا را به ما هدیه دادی متشکرم".
بیشتر بخوانید: بهترین راه فرزندپروری که از آن بی‌خبر هستیم/ راهکار‌های عملی برای تربیت فرزندان که پدران نیاز دارند
محمدنژاد یادآوری کرد: وقتی اتفاق خوبی می‌افتد آن را به خدا نسبت دهید مثلاً وقتی برف و باران می‌بارد، یا گلی شکوفا می‌شود بگویید این‌ کار خداست و در مقابل اتفاقات بد را به خدا نسبت ندهید مثلاً وقتی کودک از علت مریض شدنش می‌پرسد، نگویید "خدا اینطور خواسته است.
انتهای پیام/