خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

طرح جامع مدیریت مناطق حفاظت‌شده در سراسر کشور اجرا می‌شود

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 06 خرداد 1399 - 19:13
معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست از اجرای طرح مدیریتی براساس شرح خدمات جدید در تمام مناطق حفاظت‌شده ایران تا پایان امسال خبر داد.
استان،كردستان،مناطق،حفاظت،زيست،محيط،تنوع،كشور،زيستي،آبي،آلود ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، کیومرث کلانتری بعداز ظهر امروز در نشست با کارکنان محیط‌زیست و اصحاب رسانه استان کردستان در سنندج، با اشاره به اینکه شعار امسال روز جهانی تنوع زیستی «راه‌حل‌ها در طبیعت نهفته است» بیانگر اهمیت فراوان تنوع زیستی است، اظهار داشت: ایران علاوه‌بر تنوع زیستی از تنوع اقلیمی مطلوبی برخوردار بوده اما از لحاظ جنگل و آب، فقیر است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 8 هزار گونه گیاهی و یک‌هزار و 300 گونه جانوری در کشور وجود دارد، افزود: ایران کشور آسیب پذیر و شکننده‌ای در بحث محیط زیست بوده و «تعرض‌ها، افزایش آلودگی و پسماندها» سبب شده که بیشتر تیشه به ریشه خود بزنیم.
معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست، از اجرای طرح مدیریتی براساس شرح خدمات جدید در تمام مناطق ایران تا پایان امسال خبر داد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر 295 منطقه در کشور حفاظت‌شده وجود داشته که تا پایان سال‌جاری دارای این طرح می‌شود.
وی گفت: متوسط مناطق حفاظت شده در ایران 11.2 درصد و میانگین جهانی در این زمینه 14 درصد بوده و 18.5 میلیون هکتار از عرصه‌های کشور جزو مناطق حفاظت شده است.
کلانتری با اشاره به اینکه در حال حاضر سطح مناطق حفاظت‌شده استان کردستان 9.9 درصد بوده به ‌طوری‌که 1.3 درصد از متوسط کشوری پایین‌تر است، گفت: اگر هر سال برای 10 منطقه طرح مدیریتی تدوین شود، بیش از 20 سال زمان نیاز است تا همه مناطق دارای این طرح شوند اما استان‌هایی همچون کردستان که سطح مناطق حفاظت‌شده آنها از متوسط کشور کمتر بوده، باید به دنبال ارتقای مناطق شکار ممنوع خود باشند.
مدیرکل محیطزیست کردستان: امکانات لازم برای اطفای حریق نداریم
فریبا رضائی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان هم در این جلسه از کشف 100 مورد تخلفات در حوزه شکار و صید و 14 مورد کشف سلاح غیرمجاز در طول سال گذشته در استان خبر داد و اظهار داشت: همچنین در این مدت، 557 مورد پروانه شکار و صید پرنده و ماهی در کردستان صادر شده است.
وی گفت: در طول سال گذشته 15 مورد رفع تصرف مناطق تحت مدیریت محیط زیست و 18 هزار نفر ساعت آموزش برای جوامع محلی، دهیاران و قضات در سطح استان انجام شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان بیماری «هاری» به‌دلیل سوء مدیریت در جایگاه دفع پسماند را از بیماری‌های غالب در حیات وحش استان خواند و اذعان کرد: سگ‌های ولگرد موجود در این سایت‌ها از ناقلان بیماری هاری در حیات وحش هستند،
رضائی با اشاره به اینکه روزانه یک‌هزار و 500 تن زباله در 10 سایت شهری کردستان دفن می‌شود؛ اظهار کرد: «آتش سوزی مراتع و جنگل‌ها» از دیگر چالش‌های پیش‌روی محیط زیست استان بوده و متأسفانه برای اطفای حریق، امکانات و تجهیزات لازم را در اختیار نداریم.
هشدار بحران فرونشست زمین در قروه
اقبال حمیدی، معاون نظارت و پایش اداره‌کل حفاظت محیط زیست کردستان نیز در این نشست با بیان اینکه یکی از تهدیدات منابع آبی استان مربوط به «واژگونی تانکرهای سوخت» است، اظهار داشت: بیشترین تعداد واژگونی تانکرهای سوخت در مسیر سنندج- مریوان اتفاق می‌افتد و در این محور، رودخانه سیروان و سد داریان در معرض خطر آلودگی قرار دارند.
وی افزود: برای بررسی میزان آلودگی منابع آبی استان در نتیجه واژگونی تانکرهای سوخت، نیاز به مطالعه و اختصاص اعتبارات لازم هستیم.
معاون نظارت و پایش اداره‌کل حفاظت محیط زیست کردستان با بیان اینکه دو ایستگاه پایش منابع آبی در مریوان و بانه مستقر است، اذعان کرد: هیچ اعتباری برای این ایستگاه‌ها اختصاص داده نشده و انتظار می‌رود سازمان در این‌باره تدبیری بیندیشد.
حمیدی از فرونشست زمین در دشت قروه به‌دلیل بهره‌برداری بی‌رویه از آب زیرزمینی و آلودگی منابع آبی شرق استان به آرسنیک خبر داد و خاطرنشان کرد: این مناطق در خطر فرونشست زمین قرار دارند.
انتهای پیام/486/ ز