مراسم متفاوت عید فطر2020
هرساله مراسم عید فطر که پایان ماه مبارک رمضان است باشکوه زیادی در بسیاری از کشورها برگزار میشود اما امسال با همهگیری کووید-19 این مراسم متفاوت از هرسال برگزار خواهد شد.

ایسنا/خراسان رضوی هرساله مراسم عید فطر که پایان ماه مبارک رمضان است باشکوه زیادی در بسیاری از کشورها برگزار میشود اما امسال با همهگیری کووید-19 این مراسم متفاوت از هرسال برگزار خواهد شد.
مراسم روز عید فطر در سالهای گذشته در مساجد با نماز عید فطر برگزار میشد.
مسلمانان بعد از برپایی نماز به دیدن دوستان و آشنایان رفته و با شیرینی و غذا از مهمانان پذیرایی میشد.امسال، به دلیل خانهنشینی، مراسم اجتماعی و بازدید از دوستان و آشنایان متفاوت خواهد بود و بسیاری از مسلمانان مراسم دعا و نیایش را در منزل برگزار خواهند کرد.
تزیین منزل برای روز عید سنت جدیدی نیست اما امسال به دلیل خانهنشینی این رسم پررنگتر از گذشته شده است.
همچنین در این روز کودکان از بزرگسالان هدایایی به نام عیدی دریافت میکنند و این سنت نیز به دلیل خانهنشینی رنگ و بوی بیشتر گرفته است.
به دلیل اجرای اقدامات خانهنشینی و بسته بودن مساجد، بسیاری از موسسات و بنیادهای اسلامی فضاهای مجازی بیشتری را برای کمک به مسلمانان برای عبادت طی همهگیری ایجاد کردند.
بسیاری از مسلمانان با اهداء کمکهای غذایی و نقدی از خداوند برای کمک کردن به ارتقاء معنوی در این ماه سپاسگزاری میکنند.
برای کاهش شیوع کروناویروس، بسیاری از کشورهای مسلمان اعلام کردهاند که نماز عید فطر کنسل است و صدای مراسم نماز از مساجد پخش خواهد شد.
در ترکیه، نمازهای جماعت لغو شده و در عوض صدای آن از منارههای مساجد پخش میشود تا مردم در حال و هوای نماز جماعت قرار گیرند.
سایر کشورها نیز روشهایی مشابه برای برپایی نماز عید اجرا خواهند کرد و به شهروندان خود توصیه میکنند که برای هر رویدادی اعم از این جشن یا دیگر مراسم مذهبی تجمع نکنند.
در پاکستان، نماز تحت تدابیر شدید فاصله اجتماعی برگزار خواهد شد و مناطق عمومی قبل و بعد از نماز ضدعفونی خواهند شد.
اما این همهگیری در مراسم نیایش و دعاء مسلمانان تغییری ایجاد نکرده و عید فطر در اواخر ماه رمضان جشن گرفته میشود و برخی مردم پایان یک ماه روزهداری را جشن گرفته و برخی دیگر نیز همراه این جشن بزرگ سوگوار از دست دادن عزیزان خود به دلیل این همهگیری هستند.
یکی از مسلمانان اظهار کرد: "درحالیکه مساجد بسته شدند، هنوز در رسانههای اجتماعی مراسم مذهبی برگزار میشود.
ما همه از طریق آنلاین در مراسم دعا، سخنرانی و تلاوت قرآن شرکت داریم."
وی گفت: تغییرات در کل جامعه احساس میشود و این ماه رمضان و عید برای ما و بسیاری از دیگر مسلمانان بیسابقه است.
در هندوستان نیز مانند دیگر کشورهای جهان محدودیت فاصلهگذاری اجتماعی اجرا میشود اما برگزاری مراسم این عید که بزرگترین جشنواره جامعه مسلمانان، در گوشه و کنار جهان است، متفاوت خواهد بود و با روشهای ابتکاری برگزار خواهد شد و افراد میتوانند بدون رفتوآمد به خانههای یکدیگر از طریق مجازی این مراسم را برگزار کنند.
در حال حاضر، روز عید یکی از بهترین زمانهاست که به فقیران و نیازمندان کمک کنیم.
فطریه یکی از مهمترین جنبههای همدلی عید است.
این امر مردم را ترغیب میکند تا کمک به افراد نیازمند را گسترش دهند.
بنابراین میتوان با توزیع مواد غذایی و سایر ملزومات در فعالیتهای بشردوستانه شرکت کرد.
بنابراین میتوان با پیروی از توصیههای رعایت فاصله اجتماعی و اقدامات احتیاطی لازم از این جشن بهعنوان یک فرصت برای کمک به دیگران استفاده کرد.
محمود الحدیدی، پزشک و رئیس شورای جامعه مسلمانان میشیگان گفت: عید سعید فطر امسال در ایالت میشیگان بسیار متفاوت خواهد بود.در مساجد نماز عید فطر برگزار نخواهد شد، صبحانههای عمومی، کارناوال و مهمانیهای عصرانه نیز برگزار نمیشود.
حتی اجتماعات خانوادگی محدود خواهد بود.
ساکنان جنوب شرقی میشیگان که محل زندگی یکی از بزرگترین اجتماعات مسلمان در ایالاتمتحده است، ضمن رعایت اقدامات فاصلهگذاری اجتماعی، راهکارهای ابتکاری برای استقبال از تعطیلات سهروزه پایان ماه رمضان ارائه کردند.
پیشبینی میشود هزاران نفر صبح یکشنبه برای خطبه عید که بهصورت زنده از تلویزیون محلی پخش میشود، شرکت کنند.
طی روز نیز افراد میتوانند در خودروهای خود از موسیقی زنده لذت برده و هدیه برای کودکان در خارج از مساجد دریافت کنند.
با پایان یافتن ماه رمضان، 2.6 میلیون مسلمان بریتانیا در حال آمادهسازی برای بزرگداشت یکی از بزرگترین تعطیلات خود با نام عید فطر در زیر سایه همهگیری جهانی هستند.
شورای مسلمانان انگلیس (MCB) راهنماییهایی در مورد چگونگی برگزاری مراسم جشن عید با توجه به اقدامات خانهنشینی در انگلستان، اسکاتلند ، ولز و ایرلند شمالی صادر کرده است.
دبیر کل شورای مسلمانان انگلیس گفت: "مسلمانان طول ماه رمضان و این همهگیر، عزم بسیار خوبی نشان دادند که با شیوه زندگی متفاوت سازگار شده و با حضور در افطارهای مجازی با دوستان و خانواده، و خدمات آنلاین مراسم مذهبی بهترین سازگاری را با شیوع بیماری داشتند.
مثل همیشه ، اولویت شماره یک همه باید نجات جان افراد باشد و جشن گرفتن عید در خانه بهترین راه برای انجام این کار است.
ما در این روز مقدس برای امنیت جوامع و کادر درمانی دعا می کنیم تا هرچه سریعتر این همهگیری پایان یابد.
منابع:
usatoday.com
trtworld.com
news.sky.com
timesnownews.com
Search Results
Web results
aljazeera.com
www.hindustantimes.com
انتهای پیام