باید آرای اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره لوایح FATF شفاف شود
دبیر سیاسی سابق اتحادیه انجمن اسلامی مستقل گفت: خواسته ما این است که آرای اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره لوایح FATF شفاف شود، ما اگر قرار است برای دنیا شفافیت ایجاد کنیم، ابتدا باید این کار را برای مردم خودمان کنیم.

دبیر سیاسی سابق اتحادیه انجمن اسلامی مستقل گفت: خواسته ما این است که آرای اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره لوایح FATF شفاف شود، ما اگر قرار است برای دنیا شفافیت ایجاد کنیم، ابتدا باید این کار را برای مردم خودمان کنیم.
به گزارش خبرنگار تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس، سعید تواناراد مسئول جنبش دانشجویی-مردمی نه به FATF و دبیر سیاسی سابق اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل در میزگرد دوم «جنبش دانشجویی و نه به FATF» که با حضور ادوار اتحادیههای بزرگ دانشجویی در خبرگزاری فارس برگزار شد، ضمن انتقاد از حمایت های غیرتخصصی در مورد پیوستن به FATF گفت: درباره این موضوع مطالب مختلفی گفته است، مثلا ادعایی وجود دارد که میگوید اگر ما «CFT» و «پالرمو» را تصویب نکنیم اتفاقات بدی برای اقتصاد کشور رخ میدهد!
و یا اگر تصویب شود کالاها ازران می شود!
در مورد برجام هم همین ها را گفتند ولی نتیجه عکس را دیدیم.
وی ادامه داد: ما بیشتر دستورعملهای FATF را اجرا کرده ایم و خیلی هم حساسیت نشان ندادیم چون معتقدیم بازگشتپذیر است یعنی مانند برخی تعهدات برجام نیست که غیرقابل بازگشت باشد، مانند بتونریزی در راکتور هستهای کشورمان اما در مورد CFT و پالرمو می دانیم که اگر عضو آنها شویم خروج از آنها تقریباً غیر ممکن است کما اینکه در مورد NPT چنین فریبی را خوردیم و عضویت قطعی NPT را پذیرفتیم و این موضوع موجب گرفتاریها و تحریمةایی در آینده باشد.
تواناراد یادآور شد: اگر ما NPT را نمیپذیرفتیم حتی اگر به سمت ساخت بمب اتم هم میرفتیم که البته ما چنین کاری نمی کردیم کسی نمیتوانست حرفی بزند مانند برخی کشورها که NPT را نپذیرفتند و برای دستیابی به سلاح هسته ای هم تلاش کردند.
مسئول جنبش دانشجویی-مردمی نه به FATF ادامه داد: برخی از حامیان FATF می گویند برای خروج از لیست سیاه FATF باید این لوایح را تصویب کنیم ولی اگر لوایح FATF را هم بپذیرم هیچ تضمینی برای خروج از «کانترمژر» یا همانلیست سیاهی که میگویند وجود ندارد آنچنان که برخی کشورها این لوایح را پذیرفته اند ولی در لیست سیاه هم قرار دارند.
این فعال دانشجویی یادآور شد: گاهی گفته میشود که ما میتوانیم برای FATF حق شرط بگذاریم در صورتیکه ناآگاهترین افراد در فضای سیاسی و اجتماعی و فضای دانشگاهها متوجه این هستند که حق شرط برای FATF پذیرفته نخواهد شد و این فقط یک بازی داخلی برای عبور از فیلترهای نظام است.در جلسه آخری که FATF داشتند اعلام کرده است که شروط ایران پذیرفته نیست و باید مواردی که شرط گذاشته شده اصلاح شود.
دبیر سیاسی سابق اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل افزود: CFT و پالرمو و کنوانسیون خطرناک FATF دانست و گفت:حتی ما اگر این لوایح را به صورت کامل بپذیریم گفته شده که تضمینی برای خروج از لیست سیاه وجود ندارد و این نشان میدهد که هیچ تضمینی وجود ندارد.
مسئول جنبش دانشجویی-مردمی نه به FATF تأکید کرد: گفته میشود که اگر FATF نپذیریم ضرر میکنیم ولی من به یقین میگویم که اگر FATF بپذیریم ضرر خواهیم کرد و این موضوع کشور را درگیر مبارزات و جنگهای حقوقی زیادی خواهد کرد.
تواناراد ادامه داد: به نظر میرسد بنای کلی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره بررسی این لوایح وجود دارد این است که ابهامات لوایح زیاد است که این نشان می دهد اعضای مجمع در جریان خطرات هستند.
از طرفی هم بعد از مواضع اخیر اروپا در مورد FATF به نظر میرسد مسئولان نظام بیدار شوند.
این فعال دانشجویی گفت: مهمتر از اینکه لوایح FATF توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام رد شود این است که آرای اعضای مجمع نسبت به این موضوع شفاف شود و اگر قرار است برای دنیا شفافیت مالی ایجاد کنیم، ابتدا باید برای مردم خودمان شفافیت ایجاد کنیم.
این خواسته ماست که شفافیت در آرای اعضای مجمع ایجاد شود.
البته ممکن است یک عضو مجمع به این جمعبندی رسیده باشد که باید رأی مثبت دهد، این اشکالی ندارد ولی باید برای مردم شفاف باشد.
وی تصریح کرد: در بحث برجام این شفافیت وجود نداشت و حالا که متوجه خساراتهای برجام شدهایم برخی از حامیان برجام طوری موضع میگیرند و رفتار میکنند که انگار ما بودهایم برجام را امضا کردهایم.
به اعتقاد ما در مورد لوایح FATF پای سرنوشت مردم و کشور درمیان است و برای همین هم باید مشخص شود چه کسانی در این رابطه نقش داشتند.
تواناراد در ادامه گفت: ما سؤالاتی داریم که اگر پاسخ درست به آنها داده شود ما حاضریم سکوت کنیم و لبهای خود را بدوزیم، اینها میگویند اگر لوایح FATF را تصویب نکنیم چین و روسیه با ما کار نمیکنند ولی آیا این مانند کدهایی نیست که در بزنگاههای سیاسی مطرح میکنند و میگویند این را فلان جا گفته و بعد که پیگیر میشویم میبینیم از جای دیگری بوده است!
مسئول جنبش دانشجویی-مردمی نه به FATF تأکید کرد: مگر چین و روسیه خودشان نمیتوانند مواضعشان را اعلام کنند؟
در سالهای گذشته ما با تحریمهای سنگینی روبرو بودیم ولی همین چین و روسیه با ما کار میکردند.
مسلما چین به هیچ وجهی حاضر نخواهد بود بازار بزرگی که در ایران دارد را از دست بدهد.
روسیه هم با منافع مشترکی که با ایران دارد هیچ وقت حاضر نمیشود به خاطر تهدیدهای پوچ اروپا با ما کار نکند.
این حرفها دروغی است که برخی مسئولان ما مطرح میکنند و برای ما باورپذیر نیست.
تواناراد تأکید کرد: اگر چین و روسیه هم چنین حرفهایی بزنند باید با آنها حرف بزنیم و مذاکره کنیم، مذاکره که فقط نباید غرب و آمریکا باشد!
این فعال دانشجویی گفت: ما با تجربهای که از تعامل با غرب داشتیم به این نتیجه میرسیم که راه حل مشکلات اقتصادی ما تعامل با غرب نیست، دولت اگر نگاهش به داخل بود الان این مشکلات را نداشتیم.
وی در ادامه ضمن انتقاد به بودجه شرکتهای دولتی گفت: در کشور سه شرکت دولتی وجود دارد که بودجه آن با چشم بسته تصویب میشود و بودجه ۹۰۰ هزار میلیارد تومانی دارند یعنی دو برابر بودجه عمومی کشور!
اگر ما ۲۰درصد در این بودجه صرفهجویی کنیم بیشتر از سودی میشود که برجام برای ما میتواند داشته باشد.
اگر می خواهیم مشکلات اقتصادی را حل کنیم در بودجه شرکت های دولتی صرفه جویی کنیم نه اینکه به FATF بپیوندیم.
مسئول جنبش دانشجویی-مردمی نه به FATF تأکید کرد: اگر کسی بخواهد برای کشور کاری کند باید بجنگد و هزینه بدهد آن زمان خیلی از کارهای شدنی است چرا ما هدفمندی یارانهها را تکمیل نکردیم، چرا با کارت سوخت چنین کاری کردیم که موجب قاچاق سوخت شد؟
چرا با کشاورزی و دامپروری چنین برخوردی کردیم؟
اگر به اینها درست توجه شود خیلی از مشکلات حل خواهد شد.
وی گفت: همین امروز FATF درباره حمایت از تروریست به ما تهمت میزند پس وقتی آن را بپذیریم و بعد بخواهیم خارج شویم برخوردهای آنها به شدت بدتر خواهد شد.
دبیر سیاسی سابق اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: پیشنهاد ما این است که هیأت عالی نظارت بر مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالتر شود و جدیتر عملکرد مجلس، دولت و نهادهای مختلف را رصد کند و هرجا با سیاستهای کلی نظام پیش نمیرود را اصلاح کند مجمع تشخیص میتواند با این اقدام تاریخ کشور را تغییر دهد.
تواناراد گفت: آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی هم از اعضای اصلی FATF شدند چرا این کشورها با این موضوع که به ایران فرصت چهارماهه برای تصویب داده شده مخالفت نکردند؟
این نشان میدهد که برخی در داخل و خارج با هم هماهنگ کار میکنند یا اینکه واقعاً یک عده دارند در راستای خواستههای دشمنان ما حرکت میکند.
وی گفت: باید از FATF سؤال کنیم که اگر نگران تروریست است با گروه های تروریستی مانند جیشالظلم چه کردند؟
در مورد داعش و تأمین مالی عربستان برای این گروهک چه کردند؟
چرا هیچ برخوردی با اینها نشده است؟
انتهای پیام/