کمبود برنج هندی در بازار چهارمحال و بختیاری
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه با کمبود برنج هندی و افزایش قیمت این محصول در بازار مواجه هستیم، گفت: سهمیه تخصیصی جوابگوی نیاز مردم استان نیست.

ایسنا/چهارمحال و بختیاری معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه با کمبود برنج هندی و افزایش قیمت این محصول در بازار مواجه هستیم، گفت: سهمیه تخصیصی جوابگوی نیاز مردم استان نیست.
حسن شمسیپور اول خردادماه در کمیسیون ستاد تنظیم بازار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه قیمت ۹۰ کالا در بازار مشخص شده است، اظهار کرد: از ابتدای سال ۲۸ قلم با کاهش قیمت و ۲۹ قلم کالا روند افزایشی بالای ۵ درصد داشته است، در برخی از کالاها با افزایش حدود ۳۰ درصدی مواجه بودیم.
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری ادامه داد: میانگین قیمت گوشت قرمز گوسفندی در استان حدود ۸۵ هزار تومان، قیمت گوشت گوساله ۸۵ هزار، قیمت مرغ ۱۱ هزار و ۴۰۰ و قیمت تخممرغ ۸ هزار تومان است.
وی یادآور شد: قیمت حبوبات، پرتقال، سیبدرختی، گوشت گوساله، مرغ زنده، شکر، قند، روغن، سبوس گندم، آهنآلات و لوازم خانگی نیز نسبت به سال گذشته روند افزایشی داشته است.
شمسیپور با بیان اینکه با کمبود برنج هندی و افزایش قیمت این محصول در بازار مواجه هستیم، گفت: در ماه مبارک رمضان در مرحله اول حدود ۵۹۱ تن برنج و در مرحله دوم حدود ۴۷۲ تن برنج با قیمت کیسهای ۷۲ هزار تومان توزیع شد که این میزان جوابگوی نیاز چهارمحال و بختیاری نیست.
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: با بازگشایی رستورانها در ماههای آینده با تأمین برنج هندی مواجه میشویم، زیرا برنج تخصیصی تنها برای مصارف خانگی است و به رستورانها تعلق نمیگیرد، رستورانها برنج موردنیاز خود را به قیمت کیسهای ۱۴۰ هزار تومان در عرضه غیررسمی تهیه میکنند.
وی در پایان با بیان اینکه میانگین مصرف گوشت به ازای هر نفر ۱۶ کیلوگرم در سال است، بیان کرد: این میزان در چهارمحال و بختیاری حدود ۴ کیلوگرم به ازای هر نفر است این اختلاف از طریق مصرف گوشت مرغ به علت قیمت کمتر از گوشت قرمز جبران میشود.
انجام بیش از ۲ هزار بازرسی از اصناف در ۲ ماه گذشته
در ادامه بیژن بهرامی، معاون بازرسی، نظارت و مبارزه با کالای قاچاق سازمان صمت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه از ابتدای سال نزدیک به ۱۰ هزار بازرسی از اصناف صورت گرفته است، اظهار کرد: بیشترین آمار تخلفات مربوط به عدم درج قیمت با ۱۴۷ پرونده از ۲۸۶ پرونده متشکله است.
وی با بیان اینکه اتاق اصناف همکاری لازم را برای معرفی یک بازرس از هر صنف برای امر نظارت و بازرسی از اصناف نداشته است، گفت: گزارش بازرسی از اصناف روزانه به دبیرخانه ستاد کرونا ارسال میشود.
بهرامی با اشاره به اینکه در سالجاری حدود ۲۵۳ گزارش مردمی به سازمان صمت چهارمحال و بختیاری واصل شده است، عنوان کرد: در سال گذشته نیز بیش از ۲ هزار گزارش مردمی در خصوص تخلفات اصناف به این سازمان واصل شد.
معاون بازرسی، نظارت و مبارزه با کالای قاچاق سازمان صمت چهارمحال و بختیاری از کشف یک انبار احتکار شکر در استان خبر داد و بیان کرد: از این انبار حدود ۳۷۰ تن شکر کشف شد و پرونده جهت رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال شد.
جریمههای ناچیز نقدی بازدارندگی لازم را ندارد
همچنین سجاد رستمی رئیس سازمان صمت چهارمحال و بختیاری در این جلسه اظهار کرد: متأسفانه میزان ناچیز جریمههای نقدی بازدارندگی لازم را ندارد .
وی تأکید کرد: اصنافی که بیش از ۳ بار اخطاریه دریافت کرده باشند در لیست پلمب واحد صنفی قرار میگیرند در حال حاضر ۳۳ واحد که بالای ۳ بار اخطاریه دریافت کردهاند با اولویت پلمب میشوند و این موضوع از طریق رسانهها به اطلاع عموم میرسد.
محصولات تولیدی در بخش کشاورزی در بازارهای روز بدون واسطه به دست مردم برسد
در پایان جلسه محمدرضا رئیسی مدیرکل امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اولویتهای تنظیم بازار از سوی وزیر کشور، اظهار کرد: عرضه مستقیم کالا با هدف حذف واسطه در کاهش قیمتها در دستور کار این ستاد قرار گرفته است.
وی افزود: همچنین مقرر شد محصولات تولیدی در بخش کشاورزی در بازارهای روز بدون واسطه به دست مردم برسد و در هر استان یک میدان میوه و ترهبار مشابه میدان میوه و ترهبار تهران ایجاد شود تا محصولات با حداقل قیمت به دست مصرفکننده برسد.
رئیسی خاطرنشان کرد: درصدد هستیم محصولات تولیدی در استان و خارج از استان به خصوص در حیطه لوازم خانگی با هماهنگی اتاق تعاون بدون واسطه به دست مصرفکننده برسانیم و روند تأمین و توزیع کالا از طریق رسانهها به اطلاع عموم برسد.
مدیرکل اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری در خصوص افزایش قیمت حبوبات، توضیح داد: میزان تولید حبوبات در استان حدود ۱۶ هزار تن است که حدود ۴۵۰۰ تن آن مازاد بر نیاز مصرف استان است، باید برنامهریزی برای بستهبندی این محصول و ذخیرهسازی در فصل تولید صورت بگیرد و واسطه در خرید و فروش حذف شود.
انتهای پیام