بیتوجهی به زکات، دلیل عمده گسترش بیعدالتی در جامعه
امامجمعه ابهر گفت: بیتوجهی به زکات، دلیل عمده گسترش بیعدالتی در جامعه است.

ایسنا/زنجان امامجمعه ابهر گفت: بیتوجهی به زکات، دلیل عمده گسترش بیعدالتی در جامعه است.
حجتالاسلام جعفر رحیمی صبح امروز (۳۱ اردیبهشت) در جلسه شورای زکات شهرستان ابهر با اشاره به فرا رسیدن عید سعید فطر و وجوب پرداخت زکات فطره، عنوان کرد: جمعآوری زکات فطره باید کاملا به صورت منسجم انجام شود.
وی با بیان اینکه ترویج فرهنگ زکات گرهگشای مشکلات اقتصادی جامعه است، اظهار کرد: فرهنگ زکات فطره یک فرهنگ جا افتاده است و اکثریت مردم مقید به پرداختن آن هستند، لذا تا حد امکان جمعآوری باید به صورت متمرکز باشد؛ چراکه در این صورت برنامهریزی مناسبتری در خصوص مصرف زکات صورت گرفته و فواید بهتری را میتواند برای جامعه داشته باشد.
رحیمی با بیان این مطلب که رسیدگی به فقرا یکی از راههای تقرب انسان به خداوند متعال است، افزود: دستگیری از نیازمندان سیره عملی زندگی ائمه معصومین (ع) و بزرگان دین مبین اسلام است.
وی با تاکید بر این مطلب که پرداخت زکات زمینهساز فقرزدایی از جوامع است، ادامه داد: جمعآوری زکات از یک سو موجب پاکی، تربیت زکاتدهنده و رشد اموال وی و از سوی دیگر موجب رفع مشکلات عمران و آبادانی منطقه زکاتدهنده میشود.
امام جمعه ابهر به تشریح اهمیت و جایگاه زکات در قرآن و منابع اسلامی پرداخت و یادآور شد: زکات در قران در کنار نماز آورده شده است، در نماز انسان باخدا ارتباط دارد اما در زکات فرد غیر از ارتباط باخدا با افراد دیگر هم در ارتباط است.
این مسئول با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع)، افزود: امام صادق (ع) فرمودند «اگر مردم بدانند بیانات ما چقدر زیبا است از ما تبعیت میکنند» و با استناد به این سخنان میبینیم هیچ علمی نیست مگر این که ریشه آن در اسلام باشد.
رحیمی تصریح کرد: اسلام تاکید ویژهای بر قضایای مالی دارد و برای تعادل جامعه و حفظ کرامت انسانها نکات ویژهای دارد که از آن جمله پرداخت زکات بوده و یکی از شاخههای زکات نیز پرداخت زکات فطره است.
امام جمعه ابهر خاطرنشان کرد: فلسفه پرداخت زکات در پایان یک ماه روزهداری به دلیل خدایی شدن انسان تاکید ویژهای بر کرامت وجود دارد و معنی انسان کریم این است که از همان چیزی که خودش استفاده میکند به نیازمندان کمک کند.
انتهای پیام