رویکرد بودجه دولت با شرایط کشور همخوانی ندارد/ تلاش برای اجرای مطالبات گام دوم انقلاب وظیفه قشر دانشگاهی است
ششمین کنگره کانون دانشگاهیان ایران اسلامی با حضور 500 استاد عضو این کانون در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد و حاضرین در این کنگره پیرامون گام دوم انقلاب به بحث و تبادل نظر پرداختند.

به گزارش تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس، ششمین کنگره کانون دانشگاهیان ایران اسلامی امروز ( پنجشنبه 9 اسفندماه) با حضور 500 استاد عضو این کانون در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد و حاضرین در این کنگره پیرامون گام دوم انقلاب به بحث و تبادل نظر پرداختند.
همچنین در این مراسم، حجت الاسلام رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه سخنرانی کردند که در ادامه مشروح سخنان آنها آمده است.
* پناهیان: نظام برخی دانشگاههای خارجی اسلامیتر از نظام آموزشی ما است
حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه در این مراسم اظهار داشت: این بیانیه به صورت عینی به ما امید می دهد، امید در فرمایشهای ایشان یک دایره بزرگی دارد که ایمان هم جزئی از آن می شود و برخی وقت ها این ناامیدی به صورت یاس انقلابی به سمت مردم می آید، مانند بد حجابی، در بیانیه گام دوم، محور اصلی امید است.
وی افزود: مهم ترین عامل در درک سیاسی و موضع سیاسی، نگاه رهبری به آینده و امید است، بررسی میدانی ما نشان می دهد که آمریکا رو به افول بوده و این افول انقدر شدید است که کمتر کسی آن را می بیند، اینکه ایشان می فرماید امید کلید همه قفل هاست مفهوم دارد، من به شعار دولت نمی خواهم نقد کنم، اما یکی از نا امیدترین دولت هاست، چرا که اگر امید داشت وارد مذاکره نمی شد، این شعار در میان این افراد حقیقی نیست.
برخی ها امیدشان واقعی است اما این شعار در میان این دولت با عملکردی که داشته حقیقی نیست.
حجت الاسلام پناهیان تصریح کرد: ما مقام معظم رهبری را صرف مقام ولایی ایشان، یک استاد در حوزه علمیه می دانیم و استادی ایشان مربوط به قبل از انقلاب است و در مقام تبیین و تبلیغ دین نشان دادند که اسلام شناس هستند.
وی افزود: در مورد اسلام شناسی ایشان باید به عنوان های درسی ایشان که در جزوات هم چاپ شده اشاره کرد که با گذشت سالیان زیاد همچنان ابتکاری و جای بحث دارد، کسی که اینگونه حکیمانه و جامعنگر به معارف دینی نگاه می کند، شخصیت بی نظیری است و حتی در آثار مطهری هم اینطور نیست.
وی تصریح کرد: اینطور فهرست نویسی و جامع نگری واقعا بینظیر است، قبل از انقلاب وقتی دانش آموز راهنمایی بودم، اکثر کتاب های شهید مطهری در دست بود و از آن زمان آوازه های کسی به گوش می رسید که در مشهد حضور دارد و جزوات کوچکی از ایشان منتشر شد، برایمان جالب بود که یک عالم دینی اینگونه در بحث انقلاب است.
پناهیان افزود: کسی که در آن وضعیت جرات بکند که آن کتاب ها را به صحنه بیاورد خیلی کار بزرگی کرده، این یک واقعیت است، تقاضای بنده این است که بین آموزش های ایشان و شهید مطهری تفکر کنید ، ایشان در طول این ۴۰ سال هیچ وقت مطالعه و کار علمی را ترک نکردند ، شاهد این قضیه هم اینکه درس خارج می دهند و در مقام تولید علم هستند.
وی تصریح کرد: تعبیری که ایشان در مورد سوریه داشتند کاملا دقیق است، طبیعتا چنین فردی درک بزرگی از حال و گذشته دارد، بیانیه گام دوم برای ایشان نوشته ایی است که با دقت و وقت خاص نوشته اند، زمانی که یک استاد و اندیشمند متنی بخواهد بنویسید بارها ویراستاری می کند و این متن هم اینگونه است.
پناهیان تصریح کرد: ایشان می فرمایند که انقلاب اسلامی پس از نظام سازی به رکود و خموشی دچار نشده و نمی شود، بلکه از نظریه نظام انقلابی تا ابد دفاع می کند.
ما اگر بخواهیم در اداره جامعه یک نظامی درست کنیم، مجلس پر قانونی نمی خواهیم، این قانون بی خود و هر موضوعی که دخالت بی جا دولت را داشته باشد اشتباه است، من از شما اساتید می پرسم که آیا در دانشگاه های ما ساختار انقلابی است؟
ساختار نمره ای انقلابی نیست و پدیده ای مثل بوروکراسی که ریشه همه فساد هاست به وجود می آید.
وی خاطر نشان کرد: ما در دانشگاه ها می توانیم نظام حقوقی خانواده ها را بررسی کنیم، ما یک مضاربه در اقتصاد داریم که درست است، تا نخواهیم تغییر ایجاد بکنیم وضع همین است؛ در حقیقت بلد نیستیم یک ساختار آموزشی برای مدرسه درست کنیم، باید به سمت نظامی برویم که مبنای آن تقواست، برخی از دانشگاه های خارج نظامش اسلامی تر از نظام آموزشی ما است.
پناهیان با اشاره به برنامه های دشمن برای تغییر طرز تفکر گفت: آن ها رفتار ما را تنظیم می کنند و ما را آدم های سودجو بار می آورد و سودجو ها رئیس می شوند، مقام معظم رهبری در این باره می گویند: بسیج، تحقق مردم سالاری دینی است، ما که میگوییم مردم سالاری دینی ، برخی فکر میکنند فقط پای میز انتخابات است، آن تنها یکی از جلوه های مردم سالاری است ، بسیج در همه عرصه ها مظهر مردم سالاری دینی است.
وی با تاکید بر اینکه اگر بسیج وارد اقتصاد شود ، اقتصاد مردم سالارانه می شود، تصریح کرد: این اقتصاد مقاومتی اگر از بسیج استفاده کند مردم سالاری می شود ، نظام و انقلاب را می توان در کنار هم قرار داد و برخی ها فکر می کنند که نمی شود و نا امیدی ایجاد میکنند.
* پورابراهیمی: رویکرد بودجه دولت با شرایط کشور همخوانی ندارد
محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم گفت: بودجه دولت رویکرد متداول داشته و با شرایط فعلی کشور همخوانی ندارد.
وی با بیان اینکه دولت برای اصلاح لایحه بودجه خود چهار ما فرصت خواست، ادامه داد: راهی جز اصلاح ساختار اقتصادی کشور چه در مورد بودجه و چه در سایر بخش ها وجود ندارد.
این نماینده مجلس یادآور شد: شش برابر حجم نقدینگی کشور، دولت دارایی بدون استفاده و بد استفاده دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاش دشمن برای ضربه زدن به انقلاب و مردم گفت: به جرات می توان گفت که نه تنها آمریکا بلکه اتحاد کل جبهه استکبار هم نمی تواند مشکلی برای کشور ایجاد کند.
پورابراهیمی با اشاره به آغاز گام دوم انقلاب تصریح کرد: دهه پنجم انقلاب می تواند دهه شکوه اقتصادی باشد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در قسمت دیگری با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور تصریح کرد: مشکلات کشور ربطی به تحریم ها ندارد و این مسئله ناشی از سوءمدیریت است.
وی ضمن اشاره به تحلیل پدر طراحی تحریم ها علیه ایران که گفته ایران توان عبور از تحریم هارا دارد، اظهار داشت: در این تحلیل آمده که برای تحمیل فشار بیشتر به ایران باید بخشی از تحریم ها را برداریم و بعد آن دوباره تحریم های گسترده اعمال شود.
وی گفت: هجمه های دشمنان بر اقتصاد کشور متمرکز شده و انتقال اتاق جنگ ایران به وزارت خزانه داری آمریکا تایید کننده این امر است.
این نماینده مجلس اضافه کرد: مشکلاتی که در مورد ارز در کشور ایجاد شد توسط کمیسیون اقتصادی مجلس رصد می شد، باید گفت که شوک ارزی وارد شده بی سابقه نبود و برای مقابله با این شوک ارزی جلسه ای در کمیسیون اقتصادی با حضوری وزیر اقتصاد وقت و رئیس کل بانک مرکزی وقت برگزار شد و مسئولین دولت اعلام کردند طرح جامع ای برای مواجه با التهاب ارزی دارند.
وی افزود: رییس وقت بانک مرکزی پس از خروج از جلسه کمیسیون اقتصادی موافقت خود را با طرح کمیسیون اقتصادی اعلام کرد اما همان روز پس از جلسه دولت تصمیم بدون پشتوانه کارشناسی خبر دلار ۴۲۰۰ تومانی را اعلام کرد که باعث نابود شدن ۲۰ میلیون دلار از منابع ارزی کشور شد که تاکنون ۳.۵ میلیون دلار از این منابع تعیین تکلیف نشده است.
* حجتالاسلام رستمی: تلاش برای اجرای مطالبات گام دوم انقلاب وظیفه قشر دانشگاهی است
حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها هم در ششمین کنگره کانون دانشگاهیان ایران اسلامی ضمن اشاره به انتشار بیانیه گام دوم انقلاب گفت: خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی سه محوری که در این بیانیه به آن اشاره شده و خودسازی مقدمه اجرای بیانیه گام دوم انقلاب است.
ستمی با بیان اینکه دقت زیادی در تدوین بیانیه گام دوم انقلاب شده است که باعث میشود به شبهات و سؤالات زیادی جواب داده شود، یادآور شد: مفهوم انقلاب از منظر قرآنی این است که تحولاتی در درون افراد رخ دهد و منشأ انقلاب خود فرد است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها اضافه کرد: در این بیانیه بهصورت هوشمندانه، مفهوم خودسازی بیان شده و برای همین خودسازی مقدمهای برای جامعهپردازی و در نهایت تمدنسازی است.
وی اظهار داشت: در بحث بیانیه گام دوم پنج مرحله اصلی تمدن اسلامی بهترتیب پیروزی انقلاب، استقرار نظام جمهوری اسلامی، دولتسازی، جامعهسازی و تمدنسازی بیان شده، اما در این بیانیه اشارهای به دولتسازی نشده و تنها جامعهسازی و تمدنسازی مورد مطالعه قرار گرفته است.
وی گفت: آیا عدم طرح موضوع دولت اسلامی در بیانیه دوم انقلاب ناشی از این است که مجموعه و ساختارهایی که قرار است به دولت اسلامی منجر شوند دچار اختلال هستند؟
در این بیانیه رهبر معظم انقلاب به استفاده از ظرفیت جوان ترها تاکید دارند، از این رو مستقیما به جامعه پردازی و تمدن سازی اشاره میکنند.
در هر حال معظم له آن بخشهایی را که نتوانستند با مطالبات آنها همراهی کنند مخاطب خود قرار نداده است، از این رو سوال بنده این است که آیا این کار معنایش این نیست که به نوعی ما تکلیف اجتماعی پیدا کرده ایم و نباید منتظر بمانیم تا ساختار موجود بتواند خود را با دیدگاهها و افق ترسیم شده هماهنگ و براساس آن حرکت کند.
وی خاطرنشان کرد: جامعه دانشگاهی باید در این مفاهیم تأمل کند و سؤالات پیش آمده را پاسخ دهند.
از سؤالات اساسی این است که چرا جامعهسازی و تمدنسازی در صدر مطالبات رهبری قرار دارند؟
بهنظر میرسد وظیفه قشر دانشگاهی نیز پاسخ به این سؤالات و تلاش برای اجرای مطالبات گام دوم انقلاب است.
رستمی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در گذشته مفهوم آتش بهاختیار را مطرح کردند، گفت: شاید در برداشت از این مفهوم اشتباهاتی صورت گیرد.
آتش بهاختیار بهمعنی اقدام خودسرانه نیست بلکه باید بهدنبال پیدا کردن مسئله و فهم و حل آن باشیم.
در اجرای بیانیه گام دوم نیز باید مسئله پیدا شده، پس از فهم کامل آن باید نسبت به حل مسائل اقدام کنیم.
وی گفت: شور ایجاد شده در همایش جامعه دانشگاهی قابل توجه است و امیدواریم این شور اساتید به بدنه جامعه دانشگاهی نیز منتقل شود و برای اجرایی شدن مطالبات مقام معظم رهبری بهکار گرفته شود.
رستمی افزود: بیانیه گام دوم انقلاب رسالت و وظایف مجموعههای انقلابی علمی کشور را بیشتر روشن میکند.
بنده پس از اینکه رهبر معظم انقلاب فرمودند که من نسبت به بیانیه گام دوم انقلاب توصیه دارم و با دقت این بیانیه نوشته شده، مجدد وقت گذاشتم و آن را خواندم.
از این رو احساس کردم که از برخی پشتوانهها غفلت کرده بودم، چون انصافا دقتهایی که در پردازش این بیانیه صورت گرفته به گونهای است که هر کلمهای یا شبههای را برطرف میکند، یا چشم اندازی را میگوید، یا به سوالی پاسخ میدهد و یا موضوعی را روشن میسازد.
ادامه دارد...