حال خوش؛ راز پر فیض شبهای قدر
شبهای قدر بهانه بسیار خوبی است تا خداوند ما را ببخشد و شستسو دهد از پلیدیها، پس از او بخواهیم که شیرینی طعم این شبها را به ما بچشاند.

ایسنا/کردستان شبهای قدر بهانه بسیار خوبی است تا خداوند ما را ببخشد و شستسو دهد از پلیدیها، پس از او بخواهیم که شیرینی طعم این شبها را به ما بچشاند.
استان کردستان به واسطه داشتن بیشترین تعداد مسجد در کشور، به شهر منارهها مشهور است که همین مسئله نشان دهنده متدین بودن مردم این خطه است.
در ماه رمضان در مساجد استان شور و حال خاصی برپا میشود، برگزاری محافل جزءخوانی قرآن کریم، برپایی نمازهای تراویح بعد از اذان عشا، احیای شب های قدر و جمع آوری صدقه و احسان برای نیازمندان از مهمترین این مراسمهاست.
در میان اهل سنت بنا بر روایات، شبهای قدر را در 10 شب آخر ماه رمضان به ویژه در شب های فرد جستجو میکنند و در این شبها بیشتر به عبادت و شب زنده داری میپردازند.
در شبهای قدر، مراسمهایی از جمله روخوانی یک جزء از قرآن کریم، سخنرانی ماموستای مسجد و یا یک عالم دینی، اقامه نماز شب و نماز تراویح، قرائت اذکار و اوراد و ادعیه، مداحی و قصیده خوانی در مدح خدا و پیامبر(ص)، صدقه دادن و در پایان طلب دعای خیر برگزار میشود.
شبهای قدر بهانه بسیار خوبی است تا خداوند ما را ببخشد و شستسو دهد از پلیدیها، پس از او بخواهیم که شیرینی طعم این شبها را به ما بچشاند.
ماموستا معروف خالدی امروز(۲۷ اردیبهشت) در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: قرآن پیروز ۱۱۴ سوره دارد که یکی از سورههای آن سوره مبارکه قدر است و الله تعالی فرموده که ما قرآن را در شب قدر نازل کردهایم که عبادت آن بیش از هزار ماه ارزشمندتر است.
وی با اشاره به اینکه شب قدر در میان انسان گم است و بر کسی آشکار نیست، افزود: ۱۰ شب آخر ماه مبارک رمضان تمام ملائکه و فرشتهها برای ضبط عبادت، شبزندهداری، روزهداری و تلاوت قرآن در کنار انسانها حضور پیدا کرده و خوشا به حال آن افرادی که استقامت کرده و برای رضای خداوند شب زنده داری میکنند و فضیلت این شبها را از درگاه خداوند میگیرند.
امامجمعه موقت سنندج، بیان کرد: در شبهای قدر پرفضیلت ماه رمضان مسلمانان بعد از نماز مغرب، مراسم تلاوت قرآن، نماز و ذکر خداوند را تا نماز صبح ادامه میدهند.
ماموستا خالدی به مراسم شب های قدر در استان کردستان اشاره کرد و گفت: مسلمانان با تلاوت قرآن کریم، اذکار( استغفرالله، سبحانالله، الحمدالله، لا إله إلّا اللّه، الله اکبر، لاحول ولا قوه الا بالله العلی العظیم و صلوات بر محمد و ال محمد در مساجد مشغول به عبادت می شوند، بهراستیکه صلوات فرستادن در نزد خداوند بسیار ارزشمند است چراکه ملائکه الله تعالی نیز بهطور مرتب بر محمد(ص) صلوات میفرستند.
وی در عین حال افزود: در شبهای قدر لازم است مسلمانان به افکار و کردار سال گذشته خود بنگرند چراکه شبهای قدر بهترین فرصت برای توبه کردن است.
امامجمعه موقت سنندج، عنوان کرد: رمضان ضیافت الله و ماه مهمانی خدا است، خداوند بندگان خود را به مهمانی دعوت کرده و مطمئنا درهای رحمت بر روی هیچکدام از بنده ها بسته نمیشود و توبه و راز و نیاز آن ها را موردقبول قرار میدهد.
ماموستا خالدی افزود: مسلمانان بعد از ماه مبارک رمضان باید تغییر کنند و همچنان بیش از گذشته یاد خداوند را در زندگیشان بیاورند چراکه اگر این تغییر شکل نگیرد رمضان نتوانسته بر روی این انسانها تأثیر بگذارد.
وی در ادامه گفت: مسلمانان باید توجه کنند که ذکر و یاد خداوند نباید فصلی و شناسنامهای باشد لذا باید اصلی، همیشگی و همچون ماه رمضان به تلاوت قرآن بپردازند چراکه یاد خداوند تنها در ماه رمضان نزد خداوند ارزشمند نیست.
امامجمعه موقت سنندج، بیان کرد: خداوند در سوره مبارکه ماعون آیه ۴ و ۵ میفرماید "وای بر نمازگزارانی که از نمازشان غافلاند و میان نمازشان فاصله می اندازند".
لذا مسلمانان واقعی باید پنج فرض نماز را بجا بیاورند بهراستیکه عبادت و ذکر خداوند، انسانیت، خیرات و صدقات تمامشدنی نیست پس باید مسلمانان همیشه در این راه قدم بردارند.
ماموستا خالدی خاطرنشان کرد: رمضان فرصتی برای انسانها است تا بتوانند از خداوند قدرت دریافت کنند که11ماه سال را همچون رمضان با نفس شیطان و گناهان مبارزه کنند.
وی یادآور شد: امیدوارم مردم استان این فرصت طلایی شبهای قدر را بدانند و بتوانند از برکات این شب پرفضیلت استفاده کنند چراکه شاید سال آینده در این شبها مقدس زنده باشیم و امسال باید آن را یک فرصت بزرگ بدانیم.
ماموستا خالدی از مردم استان درخواست کرد که در این شبهای قدر برای نابودی و از بین رفتن بیماری کرونا دعا کنند که شر آن از مسلمانان به دور باشد.
انتهای پیام