خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 22 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اثر گشت‌های محله محور بسیج در کاهش آسیب‌های اجتماعی

ایسنا | استان‌ها | پنجشنبه، 25 اردیبهشت 1399 - 16:46
دادستان قزوین مطرح کرد: طرح گشت‌های محله محور بسیج که از ۳ سال گذشته و در راستای پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی در استان عملیاتی شده، ثمرات بسیار خوب و در خور تقدیر داشته و در این مدت شاهد کاهش وقوع جرائم و آسیب‌های اجتماعی بودیم و پیامد اجرای این طرح آن است که باید نقاط ضعف را مرتفع و نقاط قوت را ارتقاء دهیم و از این ظرفیت عظیم غافل نشویم.
وقوع،اجتماعي،پيشگيري،جرم،قضايي،طرح،بسيج،استان،جامعه،دادستان، ...

ایسنا/قزوین دادستان قزوین مطرح کرد: طرح گشت‌های محله محور بسیج که از ۳ سال گذشته و در راستای پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی در استان عملیاتی شده، ثمرات بسیار خوب و در خور تقدیر داشته و در این مدت شاهد کاهش وقوع جرائم و آسیب‌های اجتماعی بودیم و پیامد اجرای این طرح آن است که باید نقاط ضعف را مرتفع و نقاط قوت را ارتقاء دهیم و از این ظرفیت عظیم غافل نشویم.
محمد قاسمی، دادستان قزوین در اولین نشست کمیسیون پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی که در سالن جلسات دادسرای مرکز استان با رویکرد گشت‌های محله محور بسیج برگزار شد، گفت: پیشگیری از وقوع جرم بر اساس قانون اساسی یکی از وظایف قوه قضاییه است، اما این قوه به تنهایی و بدون مشارکت سایر قوا و آحاد جامعه نمی‌تواند در این امر مهم موفق عمل کند و باید تمام دستگاه‌ها، سازمان‌ها و نهادها برای پیشگیری از وقوع جرم و تثبیت امنیت در جامعه ایفای نقش کنند و در صورت هم افزایی، هم در هزینه‌های بیت‌المال صرفه‌جویی می‌شود و هم هدف مدنظر محقق خواهد شد.
وی افزود: انقلاب اسلامی از همان ابتدای شکل‌گیری به قدرت بسیج مردمی متکی بوده و با توکل به قدرت لایزال الهی و توسل به ائمه اطهار و هدایت داهیانه امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در همه عرصه‌ها پیروز و سربلند بوده است.
قاسمی در ادامه تأکید کرد: مقابله با آسیب‌های اجتماعی باید دغدغه همه مسئولان باشد و برای تحقق این خواسته و مطالبه به حق عمومی، هم افزایی و همدلی تمامی دستگاه‌ها لازم و ضروری است و البته قانونگذار هم در بحث پیشگیری از وقوع جرم با تشکیل شورای عالی در سطح کلان بر این موضوع صحه گذاشته است.
دادستان مرکز استان قزوین با بیان این که برخوردهای قهرآمیز در همه موارد راهکار مناسبی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی نیست، بیان کرد: آسیب‌های اجتماعی در ابعاد گوناگون در جامعه روبه افزایش است و باید این آسیب‌ها ریشه یابی و متناسب با آن برنامه‌ریزی شود و نباید صبر کنیم جرم واقع و در نتیجه آسیب اجتماعی تولید شود و سپس با تشکیل پرونده قضایی به دنبال برخوردهای سلبی باشیم، البته برخوردهای قضایی در جای خود لازم و ضروری است.
وی همچنین بیان کرد: ریشه وقوع جرائم و آسیب‌های اجتماعی، ناهنجاری‌های سطح جامعه است و برای پیشگیری از آن نباید از نقش آحاد جامعه و استفاده از ظرفیت بسیج غافل شد.
در موضوع بیماری کرونا جهانیان به عینه شاهد بودند که با ورود مخلصانه نیروهای بسیجی و جهادی و در کنار تلاش‌های قابل تقدیر پزشکان، پرستاران و کادر درمانی کشور در مهار و کنترل آن به خوبی عمل کردیم، درحالی‌که خیلی از کشورهای مدعی پیشرفت همچنان گرفتار آن هستند، به همین خاطر اگر نیروهای بسیجی سازماندهی و آموزش داده شوند، بدون شک اقدامات در این حوزه به نتیجه مطلوب خواهد رسید.
این مقام قضایی استان یادآور شد: طرح گشت‌های محله محور بسیج که از ۳ سال گذشته و در راستای پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی در استان عملیاتی شده، ثمرات بسیار خوب و در خور تقدیر داشته و در این مدت شاهد کاهش وقوع جرائم و آسیب‌های اجتماعی بودیم و پیامد اجرای این طرح آن است که باید نقاط ضعف را مرتفع و نقاط قوت را ارتقاء دهیم و از این ظرفیت عظیم غافل نشویم.
وی در ادامه اظهار کرد: برخی مسائل در اجرای این طرح، بیان شده که در این جلسه و همچنین تشکیل کارگروه‌های تخصصی این موارد بررسی و راهکارهایی در جهت رفع موانع و مشکلات موجود اندیشیده خواهد شد، تا بسیجیان حاضر در این طرح بتوانند به‌عنوان ضابط دستگاه قضایی و بدون دغدغه و با پشتوانه قانونی، ایفای نقش کنند.
قاسمی گفت: یکی از موضوعاتی که در این طرح بدان تأکید شده، بحث آموزش نیروهای بسیج است که این دوره‌ها در سال گذشته به همت سپاه استان، عوامل انتظامی و دادستانی برگزار شده و در سال جاری نیز این آموزش‌ها با جدیت و به صورت بروز رسانی و کاربردی‌تر ادامه خواهد داشت.
وی برخورد قاطع با فساد و مفسد را رویکرد دوره جدید ریاست دستگاه قضایی دانست و افزود: باید منافذ و گلوگاه‌های فساد را شناسایی کنیم و دستگاه قضایی به کمک ضابطان عام و خاص این بزنگاه‌ها و منافذ را شناسایی و ضمن برخورد با متخلفان، در جهت پیشگیری از وقوع جرم نیز تمهیدات لازم را خواهد اندیشید.
این مسئول خاطرنشان کرد: احیای حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دو سیاست راهبری دستگاه قضایی محسوب و در این خصوص دادستان به عنوان مدعی‌العموم نقش محوری دارد.
البته آحاد جامعه و تمامی ارکان نظام در این امر مهم باید ایفای نقش کنند و دستگاه قضایی نیز از تمامی دستگاه‌ها و نهادها که در این خصوص مجدانه فعالیت می‌کنند، حمایت خواهد کرد.
دادستان قزوین در پایان تصریح کرد: نیروهای بسیجی که خالصانه و در راستای منویات مقام معظم رهبری و برای پیشبرد اهداف انقلاب و نظام به عنوان ضابط وارد عمل می‌شوند، قطعاً از حمایت‌های قانونی و قضایی برخوردارند.
انتهای پیام