خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 10 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بحث تمدن نوین اسلامی هنوز از بلوغ مناسبی برخوردار نیست

مهر | دین و اندیشه | پنجشنبه، 09 اسفند 1397 - 11:29
دبیرعلمی و رئیس دبیرخانه دائمی همایش تمدن نوین اسلامی گفت: به خاطر پیچیدگی ها و ابهامات نظری و عملی که وجود دارد هنوز بحث ها در خصوص تمدن نوین اسلامی از پختگی و بلوغ مناسب برخوردار نیست.
همايش،اسلامي،ناظر،نوين،تمدن،نظري،مقاله،برگزار،فاخر،دبيرخانه، ...

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه چهارمین همایش ملی تمدن نوین اسلامی با موضوع «عیار تمدنی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» صبح امروز (پنجشنبه ۹ اسفند ماه) با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین محسن الویری برگزار شد.
فرزاد جهان بین در این مراسم گفت: فراخوان این همایش از خردادماه ۹۷ آغاز شد.
۱۱۵ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که برای ارزیابی به کمیسیون های علمی همایش ارجاع شد.
از ۱۱۵ مقاله تنها ۱۳ مقاله به صورت شفاهی پذیرفته شد.
وی افزود: در سطح پائین تر ۳۰ مقاله نیز برای ارائه به صورت پوستر پذیرش شد که همزمان با ارائه شفاهی در محل برگزاری همایش توسط نویسندگان عرضه شد.
دبیرعلمی و رئیس دبیرخانه دائمی همایش تمدن نوین اسلامی گفت: دو شماره از دو فصلنامه مطالعات بنیادین تمدن نوین اسلامی تا به حال منتشر شده است و شش کرسی ترویجی عرضه و نقد دیدگاه های علمی برگزار شده است و ۳ کرسی نیز تا پایان سال برگزار می گردد.
در مجموع سه همایش برگزار شده، شش جلد مجموعه مقالات علمی همایش منتشر شده است که همه اینها می تواند به عنوان سنجشی برای تحقیقات بعدی قرار گیرد.
وی ادامه داد: به خاطر جوان بودن بحث و پیچیدگی ها و ابهامات نظری و عملی که وجود دارد هنوز بحث ها در خصوص تمدن نوین اسلامی از پختگی و بلوغ مناسب برخوردار نیست که انشاالله باید در مسیر پیش رو مباحث عمیق تر و دقیق تر شود.
وی گفت: در جلسه ای که جمعی از محققین حوزه تمدن نوین اسلامی که در این حوزه فعالیت دارند به اتفاق در ۱۱ بهمن ماه خدمت رهبر معظم رسیدیم.
ایشان چند نکته را تاکید کردند.
اول مراقب باشید در بحث های نظری غرق نشوید.
کار نظری و آن تلاش نظریه سازی باید ناظر به میدان، ناظر به واقعیت، ناظر به عمل و راهکار باشد.
ناظر به حکومت، ناظر به عدالت، مردمی بودن حکومت و مقولاتی از این دست باشد.
دبیرعلمی و رئیس دبیرخانه دائمی همایش تمدن نوین اسلامی افزود: دوم، اینکه اگر هر سال هفته تمدنی باشد کار خوبی است لیکن از این بهتر و در کنار این ایجاد جلسات همفکری نزدیک به هم هست.
در سمینارهای کوتاه نصفه روزه ماهی یک بار یا دو ماهی یک بار، اشکالات گفته شود.
جهان بین گفت: سوم اینکه فرمودند باید کار نظری خیلی قوی و فاخر انجام شود یعنی هم خود فکر باید قوی و فاخر باشد، هم ادبیاتی که ارائه می کنند باید قوی و فاخر باشد.
آن هم ناظر به عمل.