خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حقوق شهروندی افراد نباید در روند دادرسی دچار لطمه شود

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 21 اردیبهشت 1399 - 13:08
یزد ـ رئیس کل دادگستری استان یزد بر لزوم اهتمام قضات به اجرای بخشنامه حقوق شهروندی و حفظ کرامت انسانی تأکید کرد و گفت: باید دقت کرد تا مبادا در فرایند دادرسی، حقوق شهروندی افراد لطمه ببیند.
قضات،قضاوت،انساني،دهشيري،صيانت،كرامت،شهروندي،دادگستري،حقوق،م ...

به گزارش خبرنگار مهر، غلامعلی دهشیری، صبح امروز در نشست با قضات جوان دادگستری با بیان اینکه هر چه مرتبه و منزلت انسان بالاتر می‌رود امکان سقوط بیشتر می‌شود، اظهار کرد: وثیقه قضات برای عدالت به حق، سوگند به شرافت انسانی است.
وی با اشاره به اینکه هرچه شیء گرانقدر و ارزشمندتر باشد به همان اندازه به صیانت و حفاظت بیشتری نیاز دارد، افزود: قضات سرمایه‌های ارزشمند و مهم دستگاه قضا و نظام اسلامی هستند که باید از آنان صیانت کرد.
رئیس کل دادگستری استان یزد بیان کرد: ارزش بالا و حساسیت‌های زیاد کار قضاوت، باعث می‌شود تا از راه‌های مختلف و توسط مراجع متعدد تحت رصد، حفاظت و صیانت باشند و به صورت مستمر از نظر سلامت اخلاقی، اعتقادی، سیاسی و رفتاری مورد ارزیابی قرار گیرند.
وی تصریح کرد: اعطای اعتبارنامه قضاوت با یک واسطه از مقام عظمای ولایت نشان از شأن بالا و جایگاه ویژه قضات در نظام اسلامی دارد که به عنوان شئون ولایت و قاضی مأذون وارد کارزار قضاوت می‌شوند و باید احقاق حق و فصل خصومت نمایند.
دهشیری با بیان اینکه قضاوت شغل نیست بلکه رسالتی حساس و اثر گذار در جامعه است، افزود: آغاز رسمی این رسالت حساس و شروع خدمت آنان با سوگند و تحلیف است که ناشی از اهمیت آن است.
دهشیری بر لزوم اهتمام قضات به اجرای بخشنامه حقوق شهروندی و حفظ کرامت انسانی تأکید کرد و گفت: قضاوت رسالتی است که به انسان قدرت می‌دهد که مبادا این قدرت غرور آفرین شود و باعث شود در مراحلی از طی فرایند دادرسی، حقوق شهروندی افراد لطمه ببیند و یا کرامت انسانی مراجعین آسیب ببیند.
رئیس کل دادگستری استان تاکید کرد: قضات در هر سمت و پست قضائی و یا مدیریتی که هستند باید حافظ حقوق شهروندی و کرامت انسانی آحاد جامعه باشند و بدانند قانون مجازات هر جرم را تعیین کرده است و هر فرد تنها به مجازات جرم خود محکوم می‌شود و رعایت شأن و احترام حتی مجرمین نیز بر قاضی مأذون دادگاه واجب است.