برداشت گل گاوزبان در شهرستان مرزی آستارا
آستارا- آستارا با توجه به شرایط اقلیمی، محلی برای پرورش و تولید گیاه دارویی گل گاوزبان است که شناسنامه پوشش گیاهی این شهرستان مرزنشین را تشکیل میدهد.

خبرگزاری مهر، گروه استانها- مهدی حسین نژادی: آستارا در شمال غربی استان گیلان با تولید گل گاوزبان در ۲۰ هکتار از اراضی این شهرستان به صورت کشت دستی از کانونهای اصلی تولید این گیاه دارویی در سطح کشور به شمار میرود.
در این شهرستان فروش گیاه دارویی گل گاوزبان به مسافران داخلی و خارجی رونق خوبی دارد و اهالی ساکن در روستاهای اصلی تولید این گیاه از فروش این محصول کسب درآمد میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی آستارا در این باره در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز برداشت گیاه دارویی گل گاوزبان در سطح ۲۰ هکتار از روستاهای کوهستانی غرب این شهرستان، اظهار کرد: گل گاوزبان دارای گونههای بسیاری است و گل گاوزبان تولیدی در کوهستانهای شهرستان آستارا از نوع مرغوب آن است.
ایرج شیارکار به ارزش اقتصادی گیاه گل گاوزبان و تولید حدود ۱۰۰۰ کیلوگرم گل خشک شده و عرضه به بازار اشاره کرد و افزود: گل گاوزبان آستارا علاوه بر فروش در سطح شهرستان به مسافران داخلی و خارجی در سایر استانهای کشور نیز عرضه میشود.
وی گفت: خواص درمانی گل گاو زبان که بومی ارتفاعات جنگلهای شمال ایران است بسیار بوده و از دیرباز در سطح کشور جوشانده آن مورد استفاده دارویی قرار گرفته و چای آن نیز دارای اثر نشاط آور، مفید برای قلب و اعصاب و شاداب کننده چهره است.
مدیر جهاد کشاورزی آستارا، افزود: در طب گیاهی ایران جوشانده گل گاوزبان به عنوان نوشیدنی آرام بخش و دارویی مفید برای درمان بیماریهای رماتیسم، کلیه، سرماخوردگی، تپش قلب و اعصاب بوده و برای ناراحتیهای تنفسی مورد استفاده قرار میگیرد.