سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پشت پرده ترخیص معتادان متجاهر در دوران کرونایی

مهر | اجتماعی و حوادث | شنبه، 20 اردیبهشت 1399 - 11:55
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از نحوه ترخیص معتادان متجاهر در دوران کرونایی گفت.
معتادان،نگهداري،مراكز،پذيرش،كرونا،تست،دوره،مرخص،ماده،مؤمني

سردار اسکندر مؤمنی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مرخص کردن معتادان متجاهر به بهانه جلوگیری از شیوع کرونا تصمیمی درست بود، یا خیر اظهار کرد: معتادانی که مرخص شدند دوره درمانی شأن تمام شده بود و معتادانی که هنوز دوره درمانشان تمام نشده بود که نزدیک به ۶ هزار نفر هم می‌شوند مرخص نشدند.
وی افزود: وضعیت معتادان در مراکز در این دوران به این صورت بود که یا دوره درمانی فرد معتاد تمام شده یا معتادان جدید را پذیرش نکردیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا معتادی نبوده که دوره آن تمام نشده و مرخص شده باشد، گفت: خیر.
اجازه ندارند این کار را انجام دهند.
ممکن است یک جایی فردی بنا به دلایلی یک کاری کرده باشد ولی به صورت کلی نبوده است.
فقط تنها تصمیم کلی این بود که معتاد جدید به این مراکز نروند.
مدت زمان نگهداری معتادان متجاهر به یک سال رسید
مؤمنی ادامه داد: اکنون هم با موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا هم تصویب شده است ۶ ماه دیگر به دوره درمانی معتادان متجاهر اضافه و این مدت به یک سال ارتقا پیدا کند و مدت نگهداری معتادان متجاهر تا پایان زمان ریشه کنی کرونا همین یک سال باقی می‌ماند که البته پیش‌بینی این است که تا یک سال دیگر این بیماری هستیم.
وی با اشاره به نحوه پذیرش معتادان در دوران کرونایی گفت: شرایط کرونا شرایط جدیدی برای پذیرش معتادان متجاهر ایجاد کرده است.
پذیرش معتادان در این شرایط تفاوتی که با قبل دارد این است که اینها قبل از رفتن به مراکز ماده ۱۶ باید تست کرونا بدهند تا از انتقال بیماری به معتادانی که از قبل در این مراکز بودند جلوگیری شود.
تشریح شیوه نامه جدید پذیرش معتادان متجاهر در دوران کرونایی
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: طبق شیوه نامه جدید قرار شد در ابتدای پذیرش از اینها تست کرونا گرفته شود، آنهایی که تست مثبت هستند در جای دیگری نگهداری شوند و آنهایی که تست منفی هستند به مدت ۲ هفته در مکان دیگری نگهداری شوند و بعد از دو هفته تست دیگری از آنها گرفته شود و بعد به مراکز ماده ۱۶ منتقل شوند.
مؤمنی تصریح کرد: یعنی یک مرکز بین راهی قبل از رفتن به مراکز ماده ۱۶ در نظر گرفته شده که معتادان دو هفته‌ای به آنجا می‌روند.
تنها تفاوت با مراحل قبل در این است که قبل از اینکه اینها را به مراکز ماده ۱۶ ببرند، غربالگری می‌کنند.
مفهوم غربالگری هم این است که از اینها تست گرفته می‌شود و دو هفته نگهداری می‌شوند و بعد از منفی بودن به مراکز می‌روند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا به ازای ۱۸-۱۷ هزار معتادی که آزاد شده مرکز پذیرش داریم، گفت: بله.
جالب است بدانید که در آن واحد در سال ۹۸ فقط در تهران ۱۸-۱۷ هزار نفر را نگهداری می‌کردیم.
آزاد کردن اینها به دلیل نبود مرکز نگهداری نبود بلکه به دلیل شرایطی بود که توضیح دادم.
فعلاً مشکل مکان نگهداری از معتادان متجاهر نداریم.