سخنگوی هیئترئیسه مجلس: مصوبه اخیر مجلس برای اصلاح قانون انتخابات مجلس کامل نیست
گروه استانها ـ سخنگوی هیئترئیسه مجلس با اشاره به مصوبه اخیر مجلس در راستای اصلاح قانون انتخابات گفت: قانون فعلی انتخابات مجلس کامل نیست و خلاءهای زیادی دارد.

اسدالله عباسی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت، لزوم شفافسازی در بررسی صلاحیت نامزدهای نمایندگی مجلس را مورد تأکید قرار داد و با بیان اینکه قانون انتخابات مجلس خلاءهای زیادی دارد اظهار داشت: نخبگان قانونگذاری و حقوقدانان شورای نگهبان باید بنشینند و موانع موجود در قانون انتخابات مجلس را برطرف کنند.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس عنوان کرد: در مورد احراز صلاحیتهای داوطلبان انتخابات مجلس به نظر میرسد زمانی را که برای بررسی صلاحیتها اختصاص میدهند بسیار کوتاه است از طرفی با توجه به اینکه شورای نگهبان از مراجع چهارگانه استعلامات را انجام میدهد به علت کمبود زمان در بررسی صلاحیت و سوابق افراد دقت لازم را ندارد.
عباسی تصریح کرد: با توجه به اینکه تعداد داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی بر عکس انتخابات ریاست جمهوری زیاد است مراجع چهارگانه و شورای نگهبان در آن فرصت کوتاه قادر نیستند تمام ویژگیهای عمومی و تخصصی فرد داوطلب را بررسی کنند و مدارک و مدارج آنان را خوب و با دقت کامل مورد رصد قرار دهند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ابراز داشت: در مورد مصوبه اخیر مجلس و اصلاح قانون انتخابات با توجه به اینکه ما در پایان مجلس فعلی هستیم در حال حاضر نمیتوانیم با عجله و شتاب مصوبهای را بگذرانیم و بخواهیم برای آینده تصمیم بگیریم بنابراین این کار بسیار خطیر نیاز به کار کارشناسی بیشتری دارد.
وی خاطرنشان کرد: در اینجا لازم است هم حقوقدانان شورای نگهبان، کارشناسان زبده مجلس، سایر دستگاهها و مرکز پژوهشهای مجلس با هم بنشینند و موضوعات را به درستی آسیبشناسی کنند تا ببینند شرایط موجود و قانون انتخابات چه مشکلات و موانعی دارد سپس برای برطرف کردن آن و اصلاح نقاط ضعف چارهاندیشی انجام دهند.
نماینده مردم رودسر و املش در مجلس بیان داشت: قانون انتخابات مجلس و مصوباتی که خانه ملت در این زمینه تحت عنوان اصلاحات تصویب کرده است کامل نیست و نمیتواند تمام آن خواستهها، انتظارات، نیازها و اشکالات موجود را برطرف سازد زیرا هر کسی به ظن خودش پیشنهادی داده و در قالب یک مصوبه شکل گرفته است.
سخنگوی هیئترئیسه مجلس افزود: ما در اواخر عمر کاری مجلس هستیم از طرفی اوضاع کشور بهعلت شیوع کرونا اضطراری بود و در جریان انتخابات اخیر مجلس تعدادی از نمایندگان هم صلاحیت آنان تأیید نشد؛ عدهای دیگر هم با مشکلات دیگری مواجه بودند و همه اینها دست به دست هم داد تا مصوبه اخیر مجلس به شورای نگهبان فرستاده شود.
عباسی عنوان کرد: به نظر میرسد با توجه به اهمیت و وسعت کار بایستی در مورد تدوین، تصویب و اصلاح قانون انتخابات دقت بیشتری داشته باشیم و نظرات شورای نگهبان را با توجه به تجارب و امکاناتی که دارد دخیل کنیم تا حقی از کسی ضایع نشود و هر فردی که دارای صلاحیت نمایندگی است بتواند خود را در معرض آراء مردم قرار دهد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: نباید اینطور باشد که افراد بیایند در انتخابات مجلس ثبتنام کنند و بعد شورای نگهبان بررسی صلاحیتها را انجام دهد و ایرادهایی را از طریق مراجع چهارگانه و یا مدارک و اسنادی که در اختیار دارد به شخص داوطلب وارد سازد که در انتهای امر به ردصلاحیت یا عدم احراز صلاحیت ختم شود.
وی اظهار داشت: اینگونه اتفاقات در اصل حیثیت، آبرو و اعتبار فرد داوطلب شرکت در انتخابات مجلس را زیر سؤال برده و خیلی خوشایند نیست از طرفی طولانیتر شدن زمان ثبتنام نیز ضروری است یا اینکه تعداد مراجع بررسی صلاحیتها باید افزایش پیدا کند به همین دلیل به عقیده بنده باید یک تعامل کامل بین مجلس و شورای نگهبان ایجاد شود.
نماینده مردم رودسر و املش در مجلس افزود: شورای نگهبان، نخبگان قانونگذاری، برخی از رؤسای کمیسیونهای تخصصی مجلس و هیئت رئیسه مجلس باید با هم بنشینند و راهکاری مناسب که بتواند خلاءهای موجود در قانون انتخابات را در راستای سلامت انتخابات و شفافسازی در روند بررسی صلاحیت داوطلبان برطرف کند را پیدا کنند.
به گزارش تسنیم، آیتالله جنتی دبیر شورای نگهبان در جلسه صبح دیروز این شورا با بیان اینکه مصوبه اخیر مجلس احراز صلاحیت داوطلبان را بیخاصیت میکند گفته بود متأسفانه طرح اخیر نهتنها هیچ نسبتی با سیاستهای کلی انتخابات ندارد بلکه با هدف بیخاصیت کردن احراز صلاحیت داوطلبان طراحی و تصویب شده است.
انتهای پیام/614/ش