مرمت و راهاندازی باغ امیریه بیرجند؛ نیازمند ۸ میلیارد تومان اعتبار
رئیس دانشگاه بیرجند گفت: برای احیا، مرمت و راهاندازی زیرساختهای مجتمع آموزشی، پژوهشی و رفاهی دانشگاه بیرجند(باغ امیریه) نزدیک ۸ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس دانشگاه بیرجند گفت: برای احیا، مرمت و راهاندازی زیرساختهای مجتمع آموزشی، پژوهشی و رفاهی دانشگاه بیرجند(باغ امیریه) نزدیک ۸ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
احمد خامسان، امروز چهارشنبه 17 اردیبهشت در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: قدمت باغ تاریخی امیرآباد به اواخر دوران زندیه و اوایل دوران قاجار برمیگردد.
وی با بیان اینکه این باغ یکی از زیباترین باغها و از جمله هشت باغ شاخص استان است ، افزود: این باغ قبل از انقلاب مربوط به خاندان خزیمه بوده و بعد از انقلاب به بنیاد مستضعفان واگذار شده و مالکیت آن اکنون متعلق به دانشگاه بیرجند است.
به گزارش ایسنا، رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه این عمارت نیاز به مرمت و رسیدگی دارد، افزود: این باغ ۱۴.۶ هکتار مساحت دارد که ۱۰ هکتار مربوط به باغ و مابقی مربوط به اماکن تاریخی است.
خامسان با بیان اینکه این باغ در بخش تاریخی پتانسیل فوق العادهای دارد، افزود: از سال ۹۷ پس از حدود ۳۸ سال تصمیم گرفتیم این باغ را به طور جدی احیا کنیم.
وی بیان کرد: به دلیل مشکلات اداری بین میراث فرهنگی و دانشگاه بیرجند، ردیف ملی باغ امیرآباد به باغ شوکتآباد بیرجند منتقل شد و اکنون که بیشتر کار مرمت و احیای باغ شوکتآباد به پایان رسیده از وزارت میراث فرهنگی تقاضا داریم که دوباره این ردیف اعتباری به باغ امیرآباد منتقل شود.
رییس دانشگاه بیرجند اظهار کرد: در سال گذشته یک میلیارد تومان از اعتبارات اختصاصی دانشگاه بیرجند را در سال قبل صرف احیا و مرمت این باغ کردیم و با پیگیریهای خوبی که در سال گذشته انجام شد ۵۰۰ میلیون تومان نیز از اعتبارات در اختیار وزارت علوم برای مرمت باغ بودجه دریافت کردیم.
خامسان با اشاره به رویکرد آموزشی، پژوهشی و رفاهی این باغ، خاطرنشان کرد: مشاور مورد تایید میراث بر روی فضای این باغ کار میکند.
وی با بیان اینکه بخش اداری، مزرعه و باغ دانشگاه از این باغ خارج شده است، افزود: قصد داریم خیابانهای بیشتری از باغ را به قسمت رفاهی وصل کنیم.
رئیس دانشگاه بیرجند ادامه داد: کوشک، بی نظیرترین قسمت باغ است که با نظر مشاور میراث فرهنگی قرار است به عنوان نگارستان و جلسات vip استفاده شود.
خامسان بیان کرد: قسمت چهار کاج و سرای خدمه به عنوان اقامتگاه بومگردی و رستوران سنتی بازسازی خواهد شد.
وی با اشاره به تعبیه کردن مکانی از باغ به عنوان رستوران غذاهای دریایی، افزود: برای قسمت ورودی باغ طرحی ارائه شده تا در آینده به عنوان مرکزی برای فروش صنایع دستی بهرهگیری شود.
رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه دانشگاه بیرجند به عنوان دانشگاه مادر یک رسالتی را بر دوش خود احساس میکند، اظهار کرد: امیدواریم کمکهای لازم از سوی مسئولان استان صورت گیرد.
خامسان با بیان اینکه اگر مسئولان کمک کنند خواهیم توانست این باغ را به روی مردم بازگشایی کنیم، تصریح کرد: این باغ قابلیتهای خاصی دارد که مغفول مانده است.
وی افزود: شاخصهای اکولوژیکی این باغ در استان بینظیر است و حدود ۵۶۰۰ گیاه مثمر و حدود ۸۰۰ گیاه غیرمثمر در آن وجود دارد.
رئیس دانشگاه بیرجند یادآور شد: این باغ در صورت مرمت و احیا خواهد توانست سهم مهمی در رونق اکوتوریسم ایفا کند.
انتهای پیام