خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

عامل کاهش سطح زیرکشت حبوبات چیست؟

ایسنا | استان‌ها | چهارشنبه، 17 اردیبهشت 1399 - 00:38
یک عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت:‌ یکی از مسائلی که باعث کاهش سطح زیر کشت حبوبات شده، برداشت دستی و سنتی است.
كشت،عملكرد،لرستان،ارقام،سطح،افزايش،پزشكپور،كشاورزان

ایسنا/لرستان یک عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت:‌ یکی از مسائلی که باعث کاهش سطح زیر کشت حبوبات شده، برداشت دستی و سنتی است.
دکتر پیام پزشکپور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در استان لرستان ۸۱ هزار هکتار سطح زیر کشت نخود و ۱۰ هزار هکتار سطح زیر کشت عدس است.
وی با بیان اینکه میانگین عملکرد گندم و نخود در کل کشور پایین است، اضافه کرد: دو راهکار تغییر سیستم کشت از پاییز به بهار ‌و استفاده از ارقام اصلاح شده ‌برای افزایش عملکرد در واحد سطح وجود دارد.
پزشکپور خاطرنشان کرد: در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان در طی ۲۲ سال چهار رقم عدس بید، صبا، سپهر و گچساران و ده رقم نخود از جمله آزاد، عادل، منصور، سعید و...
معرفی شده است.
این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان تأکید کرد: به کشاورزان توصیه می‌شود که از این ارقام اصلاح شده استفاده کنند چراکه این ارقام مقاوم به بیماری‌ها و آفات و تنش‌ها هستند و عملکرد بالایی دارند.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه کشاورزان ما از توده‌های محلی استفاده می‌کنند که این توده‌ها حساس به بیماری‌اند و عملکرد پایینی دارند.
پزشکپور گفت: با تغییر سیستم از بهار به پاییز افزایش پروتئین، عملکرد، تثبیت بیولوژیکی نیتروژن، کاهش آفات و بیماری‌ها و فرار از خشکی را داریم و به‌راحتی می‌توانیم برداشت مکانیزه را داشته باشیم.
این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان خاطرنشان کرد: یکی از مسائلی که باعث کاهش سطح زیر کشت حبوبات شده، برداشت دستی و سنتی است ولی در ارقام اصلاح شده کشاورزان به‌راحتی می‌توانند به‌صورت مکانیزه و به‌وسیله کمباین برداشت کنند.
وی گفت: علاوه بر این مزایای دیگر تغییر سیستم کاشت، افزایش راندمان مصرف است و حبوباتی که در تناوب با غلات قرار می‌گیرند، منجر به افزایش عملکرد غلات می‌شوند چون تثبیت بیولوژیکی بیشتری دارند و باعث کاهش آفات در تناوب می‌شوند.
پزشکپور افزود: به کشاورزان توصیه می‌شود برای افزایش درآمد از این ارقام به‌صورت کشت پاییزه استفاده کنند.
انتهای پیام