خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۲ پیام تسلیت برای درگذشت نجف دریابندری

ایسنا | فرهنگی و هنری | سه شنبه، 16 اردیبهشت 1399 - 15:17
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل موسسه خانه کتاب در پیام‌هایی جداگانه درگذشت نجف دریابندری را تسلیت گفتند.
دريابندري،نجف،درگذشت،آثار،ترجمه،مخاطبان،مرحوم،زبان،فرهنگ،كتا ...

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل موسسه خانه کتاب در پیام‌هایی جداگانه درگذشت نجف دریابندری را تسلیت گفتند.
به گزارش ایسنا، محسن جوادی - معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - در پیامی برای درگذشت نجف دریابندری - مترجم و نویسنده - عنوان کرده است: «درگذشت نویسنده و مترجم ارجمند جناب نجف دریابندری موجب شد حسرت مطالعه تالیف یا ترجمه‌ای تازه از او همیشگی شود.
دقت نظر در انتخاب آثار برای ترجمه و حساسیت در انجام این کار و نیز تبحر در تالیف از ویژگی‌های آثار آن مرحوم است.
گستردگی موضوعی تالیفات و ترجمه‌های زنده‌یاد نجف دریابندی و ترجمه آثار نویسندگان شناخته‌شده موجب شده تا مخاطبان او محدود به قشر و گروه خاصی نشوند.
مخاطبان آثار آن مرحوم از علاقه‌مندان ادبیات تا دانشجویان و مخاطبان حوزه فلسفه و از اهالی هنر تا فعالان عرصه سیاست را شامل می‌شوند.
اینجانب ضمن تاثر از درگذشت ایشان، برای آن مرحوم از درگاه پروردگار متعال طلب مغفرت می‌کنم و این فقدان را به اصحاب فرهنگ و هنر و به نیز به خانواده و بازماندگان تسلیت می‌گویم.»
همچنین نیکنام حسینی‌پور - مدیرعامل موسسه خانه کتاب - در پیامی برای درگذشت نجف دریابندری نوشته است: «ضایعه غم‌انگیز درگذشت استاد نجف دریابندری، مترجم و نویسنده توانا و پرکار، پس از یک عمر تلاش مداوم و پیاپی در راه خدمت به زبان، فرهنگ و تمدن ایران، برای جامعه ادبیات کشور سخت جان‌فرساست.
زنده‌یاد دریابندری در شمار نویسندگان و مترجمانی بود که با تلاش‌های ستودنی و تسلط و چیرگی قابل توجهش در برگرداندن و معرفی آثار مهم و متعدد ادبیات جهان به زبان فارسی مورد مقبولیت و توجه طیف وسیع مخاطبان در کشورمان قرار گرفته است.
نجف دریابندری زاده آبادان بود، او سال‌های مهم زندگی خود را در شهر نفت گذراند و از نوجوانی کار ترجمه را آغاز کرد و با فعالیت در انتشارات شرکت نفت به صورت جدی به این عرصه وارد شد.
زنده‌یاد دریابندری نکته‌بین و نکته‌سنج بود، دستی هم در نقاشی داشت و منتقدی بود با سبک خاص خودش.
ترجمه آثار مهمی همچون «پیامبر و دیوانه» جبران خلیل جبران، «رگتایم» و «بیلی باتگیت» ادگار لورنس دکتروف، «یک گل سرخ برای امیلی»، «گور به گور» ویلیام فاکنر ، «تاریخ فلسفه‌ غرب» برتراند راسل و «پیرمرد و دریا»ی ارنست همینگوی از فعالیت‌های زنده‌یاد دریابندری است و درباره ترجمه‌های او باید به این نکته توجه داشت که دستاوردهایش به اندازه‌ای پراهمیت بود که وی را در حوزه ترجمه صاحب سبک ساخت و عده زیادی از مترجمان را همراه خود کرد و از ظرفیت‌های زبان فارسی نهایت استفاده را می‌کرد.
همچنین کتاب «مستطاب آشپزی، از سیر تا پیاز» که با همکاری همسرش، زنده‌یاد فهمیه راستکار منتشر شده است و شکل و هویتی هنری به عرصه آشپزی داد تا نگاه مخاطب به موضوع آشپزی وجهی هنری به خود بگیرد، از جمله آثار فاخر و ماندگار به‌جای‌مانده از زنده‌یاد دریابندری است.
اینجانب درگذشت این استاد فرهیخته که از چهره‌های ماندگار، نام‌آور و برجسته فرهنگی کشور بودند و در طول حیات بابرکت خود با تالیف و ترجمه ده‌ها کتاب، نقشی اساسی را در ارتقای جایگاه ادب و زبان فارسی ایفا کردند، به جامعه فرهنگی و به‌ویژه خانواده آن مرحوم مغفور تسلیت می‌گویم و برای روح پاکش از خداوند مغفرت واسعه الهی و علو درجات مسئلت دارم.»
انتهای پیام