گذری به زندگی حافظ کل قرآن کریم در خراسان شمالی
قاری قرآن، معلم و حافظ کل قرآن کریم، دانشجوی ترم آخر کارشناسی ارشد در رشته فقهو مبانی حقوق اسلامی، دبیر آموزشوپرورش در شیروان و همچنین هنرجوی دوره ممتاز خوشنویسی بخشی از زندگی این حافظ کل قرآن است.

ایسنا/خراسان شمالی قاری قرآن، معلم و حافظ کل قرآن کریم، دانشجوی ترم آخر کارشناسی ارشد در رشته فقهو مبانی حقوق اسلامی، دبیر آموزشوپرورش در شیروان و همچنین هنرجوی دوره ممتاز خوشنویسی بخشی از زندگی این حافظ کل قرآن است.
حمیدرحمتی، حافظ کل قرآن کریم استان، در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که از چه سنی با برنامههای قرآنی و حفظ قرآن آشنا شدید، بیان کرد: بنده از ابتدا و در دوران ابتدایی، علاقه بسیاری نسبت به مباحث قرآنی مخصوصا قرائت قرآن داشتم اما به طور حرفهای از سن 16سالگی وارد عرصه قرآن و فعالیتهای قرآنی شدم که نسبت به خیلیها سن بالایی بود، اما مهم این بود که با علاقه و آگاهی شخصی وارد این عرصه شدم و ازین جهت بسیار خوشحالم.
وی ادامه داد: در ابتدا قرائت و اذان کار کردم و بعد از شش
ماه و برحسب اتفاقی خوشیمن وارد عرصه حفظ قرآن شدم که امری خاص در زندگی بنده بوده و هست و خواهد بود.
این قاری قرآن کریم بیان کرد: بنده حفظ قرآن را در ابتدای کار در مؤسسه حضرت رسول(ص) شروع کردم و باتوجه به اینکه شهرما شیروان، شهری نسبتا حافظ خیز است از تجربه همگی دوستان و استادان مخصوصا استاد ایزانلو استفاده میکردم، اما در نهایت 90 درصد خود شخص، میزان علاقهای که دارد و تلاشی که میکند در حفظ خیلیموثر است، چون شخص باید روزانه زمان مشخصی را به حفظ جدید و مرور محفوظات بپردازد و تا حفظ نکند بهترین استاد هم نمیتواند کاری انجام دهد.
معرفی به عنوان نماینده مؤذنین استان در مسابقات کشوری قزوین
رحمتی اظهار کرد: من در ابتدای ورودم به این عرصه، قرائت و اذان تمرین میکردم، اما چون استان ما در آن زمان تازه تاسیس بود، برای مسابقهای کشوری که تابستان سال 1386 در قزوین برگزار میشد اسامی چندنفر قاری، حافظ و موذن را از استاد ما خواسته بودند جهت اعزام به آن مسابقات که ایشون با تستی که از من گرفتند، بنده را به عنوان نماینده موذنین استان معرفی کردند.
این حافظ کل قرآن کریم دررابطه با عوامل موثر موفقیت در این حوزه را اینگونه بیان کرد: عوامل متعددی دست به دست هم دادند تا در این زمینه موفقیتهای خوبی داشته باشم و در ابتدا علاقه درونی و حضور با آگاهی بخاطر سن نسبتا مناسب برای شروع حفظ قرآن و سپس تشویق خانواده مخصوصا پدرو مادرم که باکوچکترین پیشرفت و موفقیت بنده را بسیار مورد تشویق قرار میدادند.
وی با تاکید براهمیت نقش استادان با تجربه در این امر، افزود: وجود استادی تمام عیار در عرصه حفظ قرآن شهرمان به نام حاج رمضانعلی ایزانلو که حقیقتا اسطوره حفظ کشور و استان هستند، باعث میشد تا موفقیت را نزدیکتر و قابل دستیابیتر از آن چیزی که هست ببینم و راهنماییها و صرفا حتی وجود چنین شخصیتی به عنوان یک قله در امر حفظ، برای من بسیار راهگشا و انگیزه دهنده بود.
رحمتی ادامه داد: همچنین چندماه ابتدایی که اذان و قرائت قرآن تمرین کردم بسیار کمک کرد به صوت و لحن ترتیل بنده تا در مسابقات و محافل قرآنی مختلف بتوانم اجراهای حفظ خوب و جذابی داشته باشم، البته که راهنماییهای دیگر اساتید هم موثر بوده و کمال تشکر را از همگی اساتید دارم.
نرسیدن به مسابقات کشوری اوقاف از تلخترین خاطرات این عرصه
وی با اشاره به خاطرات تلخ و شیرین فعالیتهای چندین ساله خود، عنوان کرد: خاطرات فراوانی از اردوها و مسابقات مختلف کشوری در ذهن من وجود دارد که تلخترین آنها جاماندن از مسابقات کشوری اوقاف سال 91 بخاطر حضور در مراسم عروسی خواهرم که آخر شب ماشین پیدا نشد و من دیر رسیدم به ساری و به قرعهکشی آن مسابقات نرسیدم و بخاطر سختگیری مسئولین برگزاری وقت اجازه اجرای برنامه به بنده ندادند.
این قاری قرآن در رابطه با جذابترین خاطره فعالیت خود در این سالها، بیان کرد: جذابترین و مهمترین خاطره و هدیه در این عرصه، هدیه سفر به حج عمره دانشجویی توسط وزیر علوم وقت در سال 1390 بود که بنده در جشنواره ملی قرآن دانشجویان ایران، رتبه اول را کسب کردم و این سفر فقط به نفرات اول اهداء شد که به سختی توانستیم قول وزیر علوم را محقق کنیم که سفری رویایی و غیرقابل وصف برای من در سنی که عنفوان جوانی یعنی 21سالگی بود را رقم زد.
رحمتی در پاسخ به این سوال که حفظ قرآن تا چه حد در زندگی شخصی شما موثر بوده است، تصریح کرد: ورود به عرصه قرآن، مخصوصا حفظ قرآن؛ تغییرات محسوس و شگرفی در زندگی شخصی، درسی، کاری و روابط اجتماعی من به وجود آورد و به طور قطع حفظ قرآن نعمت بسیار شیرین و بزرگی است که افق دید انسان را نسبت به زندگی خیلی گسترش میدهد و اعتماد به نفس فراوانی از آن میتوان گرفت.
وی ادامه داد: پس از حفظ قرآن، انسان دوست و همراهی بزرگ و صادق را همیشه در کنار خود دارد و این واقعا امری تجربی است که بیان میکنم و ذرهای اغراق هم در آن وجود ندارد، واقعا حافظ قرآن همیشه همراهی مطمئن باخود دارد که این مهم بسیار باارزش است.
این حافظ قرآن کریم توصیههای خود برای علاقهمندان برای ورود به این عرصه، اینگونه بیان کرد: حفظ قرآن مثل مسابقات دو و میدانی استقامتی است، ممکن است افراد زیادی وارد این عرصه شوند اما به دلایل مختلف ازجمله عجله و عدم صبر، عدم برنامه ریزی و...
عرصه را خالی میکنند و قید حفظ را میزنند، چرا که حفظ قرآن صبر فراوانی نیاز دارد، همچنین تلاش و برنامهریزی و اجرای همیشگی و به اندازه برنامهها در حد توان هر فرد باعث به موفقیت رسیدن در این عرصه شیرین و جذاب میشود.
وی ادامه داد: گوش دادن به ترتیل اساتید به نام میتواند کار را تا حد زیادی برای حافظان آسان کند و همچنین از حفظ جواب دادن در محافل مختلف و حداقل در حضور افراد خانواده به طور مداوم به طور قطع کمک کننده است.
افتخارات کسب شده در این عرصه
رحمتی اظهار کرد: بنده رتبهها و مقامهای فراوانی در سطح شهرستان، استان و کشور توانستم کسب کنم در زمینههای مختلف، مخصوصا حفظ قرآن که مهمترین آنها است و برخی از دستاوردها عبارتند از کسب مدرک لیسانس حفظ قرآن کریم از سازمان دارالقرآن الکریم در سال 93 که همه ساله برگزار میشود، نفر اول مسابقات کشوری بسیج در رشته حفظ قرآن در سال 89، نفر اول مسابقات کشوری دانشجویان کشور در دوسال پیاپی«حفظ 10جزء و 20جزء»، نفر اول جشنواره ملی مسابقات قرآن دانشجویان ایران در سال 90 که منجر به اخذ سهمیه حج دانشجویی و آن خاطره بیادماندنی در شد، نفر اول مسابقات کشوری بسیج در رشته حفظ قرآن در سال 92، نفر دوم مسابقات دارالقرآن امام علی(ع) تهران در مرحله کشوری، رتبه برتر مسابقات کشوری مدهامتان در اهواز، اجرای برنامه قرائت، ترتیل و اذان در صداوسیمای استان خراسان شمالی، نفر سوم مسابقات تلاوت در تهران.
وی ادامه داد: چندین بار رتبه اول استان در مسابقات استانی اوقاف و حضور در مرحله کشوری بعنوان نماینده خراسان شمالی و سابقه یک بار حضور در فینال مسابقات کشوری اوقاف که در سال 92 در شیراز برگزار شد و انواع و رتبههای استانی و کشوری دیگر در رشتههای اذان، قرائت، ترتیل و حفظ قرآن و همچنین خوشنویسی نستعلیق و شکسته.
انتهای پیام