خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 16 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اشتغال خراسان جنوبی مسیر سرنوشت‌سازی را طی می‌کند

ایسنا | استان‌ها | دوشنبه، 15 اردیبهشت 1399 - 09:49
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی گفت: اشتغال استان در حال طی کردن مسیر سرنوشت سازی است که در صورت تداوم همین مسیر و حتی ارتقای آن می‌تواند نوید بخش فصل جدیدی از توسعه و جهش‌های اقتصادی بسیار مهم در آینده نزدیک باشد.
جنوبي،خراسان،استان،درصد،بيكاري،نرخ،مديريت،سازمان،رئيس،موانع، ...

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی گفت: اشتغال استان در حال طی کردن مسیر سرنوشت سازی است که در صورت تداوم همین مسیر و حتی ارتقای آن می‌تواند نوید بخش فصل جدیدی از توسعه و جهش‌های اقتصادی بسیار مهم در آینده نزدیک باشد.
مجید پورعیسی در گفت‌وگو با ایسنا اظهارکرد: وجود قوانین دست و پاگیر که عمدتاً به عنوان مانع تولید عمل می‌کنند، یک واقعیت در فضای اقتصادی استان است.
وی افزود: یکی از مهم‌ترین اقدامات، افزایش تعامل با دست اندرکاران بخش‌های سرمایه‌گذاری و صنعت در سطوح مختلف بوده که چه به صورت جزئی و چه به صورت کلی در قالب کارگروه‌ها، جلسات و نشست‌های مختلف، مشکلات و اشکالات موجود و موانع مورد نظر احصاء شده و مورد کنکاش و بررسی قرار گرفته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی بیان کرد: بخش مهم دیگر، پژوهش‌های تخصصی بوده که در این زمینه از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و برخی بخش‌های دیگر در قالب طرح‌های مختلف انجام شد و ثمرات بسیار خوبی حاصل کرده است.
پورعیسی ادامه داد: نتیجه همه این موارد با تلفیق نظرات کارشناسی کارشناسان زبده و با تجربه در دستگاه‌های مختلف در راستای جلب نظر سرمایه‌گذاران و کاهش مشکلات و موانع پیش راه آنان، در قالب طرح‌های پیشنهادی در برهه‌های مختلف تدوین و ارائه شده است.
وی افزود: بخشی از این تصمیم‌ها و برنامه‌ها در جلسات و نشست‌های اقتصادی بررسی شده که در حال اجراست و بخشی نیز در فضای بررسی و اعلام نظر کارشناسان قرار دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی یادآور شد: در صورت اجرا و عملی شدن این طرح‌ها، شاهد یک تحول مهم و بسیار مطلوب در فضای اقتصادی استان خواهیم بود.
پورعیسی ادامه داد: اشتغال استان در حال طی کردن مسیر سرنوشت سازی است که در صورت تداوم همین مسیر و حتی ارتقای آن می‌تواند نوید بخش فصل جدیدی از توسعه و جهش‌های اقتصادی بسیار مهم در آینده نزدیک باشد.
وی افزود: رتبه نخست کمترین نرخ بیکاری زمستان سال 98 به این استان در بین استان‌های کشور، خبر امیدبخشی بود که با افتخار به خراسان جنوبی تعلق گرفت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی بیان کرد: بر این اساس خراسان جنوبی با میانگین ۵.۴ درصد، پایین ترین نرخ بیکاری را بین سایر استان‌ها بدست آورد.
پورعیسی افزود: در سال 98، در حالی که میانگین نرخ بیکاری در کشور ۱۰.۶ درصد بوده، خراسان جنوبی با 5.4 درصد کمترین نرخ بیکاری را داشته است.
وی تصریح کرد: بر اساس اطلاعات بدست آمده از حوزه اشتغال استان، در تابستان سال ۹۷ نرخ بیکاری در استان ۹ درصد بوده که این رقم در تابستان سال 98 به ۷.۶ درصد کاهش یافته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی بیان کرد: از سوی دیگر در پاییز سال گذشته خراسان جنوبی موفق شده رتبه اول کشور را با ۵.۴ درصد نرخ بیکاری کسب کند، در زمستان سال 97 نیز نرخ بیکاری استان ۸.۴ درصد بوده که زمستان سال 98 به ۵.۹ درصد کاهش یافته است و موفقیت دیگری را نصیب خود کرده است.
پورعیسی افزود: به نظر می‌رسد مهم‌ترین مانع اشتغال، عدم شناخت مناسب و مطلوب از ظرفیت‌های استان در حوزه‌های مختلف باشد.
وی بیان کرد: برخی کمبودهای زیرساختی مثل جاده، حمل نقل ریلی و هوایی، برخی محدودیت‌های بودجه‌ای و موانع در فرآیندهای اداری و اخذ مجوز کسب و کار در دستگاه‌های اجرایی، عرضه کالاهای قاچاق، کمبود تقاضا در بازار، فقدان ارتباط مناسب میان عوامل تأمین مواد اولیه تولید و عرضه یک محصول در بازار و سایر موارد از جمله موانع مهمی هستند که در حوزه اشتغال وجود دارند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی یادآور شد: بخشی از این موانع در سطح کلان نیز وجود دارند و مختص خراسان جنوبی نیستند و بخشی نیز در خراسان جنوبی به صورت پررنگ‌تری دیده می‌شوند.
انتهای پیام