خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نصب ۳۰۹ کنتور هوشمند بر روی چاه‌های کشاورزی

ایسنا | استان‌ها | یکشنبه، 14 اردیبهشت 1399 - 14:38
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای زنجان گفت: سال گذشته ۳۰۹ کنتور هوشمند بر روی چاه‌های کشاورزی نصب شد، در حالی که برنامه‌ریزی نصب ۱۵۰ کنتور انجام شده بود.
آب،نصب،مديريت،اجراي،طرح،كنتور،احيا،كشاورزي،منابع،استان،شركت، ...

ایسنا/زنجان معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای زنجان گفت: سال گذشته ۳۰۹ کنتور هوشمند بر روی چاه‌های کشاورزی نصب شد، در حالی که برنامه‌ریزی نصب ۱۵۰ کنتور انجام شده بود.
اسماعیل افشاری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در راستای اجرای بهینه طرح احیا، تعادل‌بخشی و سازگاری با کم‌آبی مشکلاتی وجود دارد که همکاری همه جانبه دستگاه‌ها را می‌طلبد به طوری که بر اساس برش استانی برنامه‌های ابلاغی این طرح از طرف شرکت مادرتخصصی منابع آب ایران، باید در استان ۲۵۰ حلقه چاه مسدود می‌شد که فقط ۱۸۰ حلقه چاه مسدود شده است ولی باید ۱۵۰ کنتور هوشمند بر روی چاه‌ها نصب می‌شد که تاکنون ۳۰۹ کنتور هوشمند بر روی چاه‌ها نصب شده است.
این مسئول ادامه داد: جلوگیری از برداشت حدود ۲ میلیون مترمکعب آب از منابع زیرزمینی در سطح استان و توقیف ۱۹ دستگاه حفاری غیرمجاز از دیگر اقدامات شرکت آب منطقه‌ای زنجان در راستای اجرای طرح پانزده‌گانه احیا و تعادل‌بخشی طی سال گذشته بود که امسال نیز انسداد چاه‌های غیرمجاز در استان با قوت و جدیت دنبال می‌شود.
وی با اشاره به هشدار گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم، افزود: وضعیت نگران‌کننده روند گسترش کشاورزی در ارتباط با آب‌های تجدیدپذیر و قابل دسترس، مصرف بیش از ۱۲۰ درصدی از آب‌های تجدیدپذیر کشور بالغ بر ۱۲۰ میلیارد مترمکعب را نشان می‌دهد.
توجه به محدودیت کشت‌های پرآب‌طلب از جمله برنج در استان‌های غیر برخوردار از منابع آبی مکفی، جدیت در تداوم اجرای برنامه تعادل بخشی با تامین اعتبارات کافی و تغییر مفهوم فضای سبز و حذف چمن از فضای سبز و ...
می‌تواند منجر به حفظ منابع آب زیرزمینی شود.
افشاری با اشاره به وضعیت بحرانی دشت‌های استان، تصریح کرد: کاهش بحران مدیریت بلندمدت یعنی تغییر سیاست‌های بهره‌برداری و مدیریت شامل وضع قوانین شفاف و کارآمد در بخش‌های آب، کشاورزی، اشتغال، ایجاد مدیریت مشارکتی در آبخوان‌داری، طراحی آمایش سرزمین، مدیریت میان‌مدت که تغییر الگوی کشت، ایجاد اشتغال جایگزین، یکپارچه‌سازی اراضی، ایجاد شبکه‌های آبیاری، تغییر راندمان آبیاری و ...
است و مدیریت کوتاه‌مدت که نصب وسایل اندازه‌گیری، انسداد چاه‌های فاقد پروانه، محدود کردن عمق چاه‌ها، کاهش دبی پروانه‌ها را نیاز دارد.
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای زنجان در رابطه با موانع موجود در راستای اجرای بهینه طرح احیا و تعادل‌بخشی و سازگاری با کم‌آبی، یادآور شد: عدم تامین اعتبارات کافی جهت اجرای طرح احیا و تعادل‌بخشی و پرداخت مطالبات، پرداخت مطالبات پیمانکاران و مشاوران در قالب اوراق و اسناد خزانه و درصد تنزیل بالای آن‌ها و عدم پیگیری ادارات دولتی برای اخذ پروانه بهره‌برداری برای چاه‌های در اختیار و … از از جمله موانع پیش‌رو است.
انتهای پیام