خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 17 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

توصیه های مفید غذایی طب سنتی ایرانی در ماه مبارک رمضان

ایسنا | استان‌ها | یکشنبه، 14 اردیبهشت 1399 - 11:20
رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: پزشکان متخصص طب سنتی ایرانی برای ماه مبارک رمضان توصیه های مفید غذایی دارند.
مزاج،ميوه،خواب،توصيه،گرم،سبزيجات،طب،اجتناب،سنتي،ايراني،مصرف، ...

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: پزشکان متخصص طب سنتی ایرانی برای ماه مبارک رمضان توصیه های مفید غذایی دارند.
دکتر کیان دهراب پور در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، افزود: با توجه به طولانی بودن زمان روزه داری در این ایام، رعایت توصیه های غذایی می تواند به عملکرد بهتر بدن بخصوص با این شرایط کرونایی کمک کند.
وی اظهارکرد: از دیدگاه طب سنتی ایرانی، مزاج افراد که عبارت از خصوصیات فیزیکی، رفتاری و عملکرد اعضاست در افراد مختلف متفاوت است، بنابراین یک دستور غذایی واحد برای همه افراد توصیه نمی شود.
رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطرنشان کرد: افراد دارای مزاج گرم و خشک اغلب لاغر هستند، دارای خواب کم و پوست خشکی دارند.
توجه به این مزاج نسبت به سایر مزاج ها در هنگام روزه داری از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
دهراب پور تصریح کرد: اجتناب از مواد غذایی و ادویه جات دارای طبیعت خشک نظیر سرخ کردنی ها، سیر و پیاز خام، فلفل، دارچین، زنجبیل، آویشن، زیره و زنیان، داشتن خواب مناسب، استفاده از غذاهای رطوبت بخش مثل میوه ها بخصوص میوه های مایل به سردی مثل لیموترش، آلو، هندوانه، طالبی و انواع مرکبات، استفاده از نوشیدنی‌های مختلف مثل شیر و همچنین سایر نوشیدنی‌ها نظیر شربت سکنجبین و خیار، بذرهای لعاب دار مثل تخم شربتی، خاکشی و شربت لیمو، استفاده از سوپ‌های رقیق مثل سوپ جو حاوی مرغ و سبزیجاتی نظیر خرفه، گشنیز، کدو سبز، زرشک یا ریواس و مصرف رب های خانگی نظیر رب انار، رب به و رب ریواس جهت جلوگیری از تشنگی و اصلاح هضم به روزه داران دارای مزاج گرم و خشک توصیه می شود.
وی با بیان اینکه افراد دارای مزاج گرم و تر اغلب عضلانی هستند، خوش خواب بوده و پوست‌شان نرم و مرطوب است، ادامه داد: این افراد باید از زیاده روی در مصرف غذاها و ادویه جات دارای طبیعت گرم مثل شیره انگور، خرما، عسل، سیر و پیاز خام، میوه های بسیار شیرین و ادویه جات تند و تیز اجتناب کنند، از میوه ها و سبزیجات دارای طبیعت معتدل و سرد مثل پرتقال، سیب، لیموترش، به، کاهو، خرفه، ریواس، گشنیز و...
استفاده کنند و از خواب زیاد بخصوص صبح ها اجتناب کنند زیرا آن‌ها را مستعد کاهش حافظه و فراموشی می کند.
رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه صاحبان مزاج سرد و تر گرایش به چاقی و اضافه وزن دارند، خواب زیاد و پوستی نرم دارند و روزه گرفتن برای این افراد بسیار مفید است، عنوان کرد: به این افراد توصیه می شود که در صورت امکان نسبت کاهش کلی حجم غذا و استفاده از غذاهایی نظیر خورش کرفس با هویج، خورش کنگر، کباب با رب انار یا سماق و کاهش مصرف برنج و ماکارونی اقدام کنند، از خواب زیاد بخصوص طی روز اجتناب نمایند و از میوه ها و سبزیجات با طبع گرم نظیر انگور، انجیر، سیب شیرین، هویج، کرفس، جعفری و مغزیات نظیر بادام، پسته و گردو و اجتناب از میوه های با طبیعت سرد مثل خیار، گوجه، کدو سبز و میوه های ترش استفاده کنند.
دهراب پور اظهار کرد: افراد با مزاج سرد و خشک مستعد خشکی پوست و یبوست هستند و مهمترین اقدام در آن‌ها خواب کافی و مصرف مواد غذایی رطوبت بخش است.
وی تاکید کرد: توصیه های می شود این افراد از غذاهای رطوبت بخش تهیه شده از گوشت، غلات و سبزیجات تازه نظیر خورش کرفس، آبگوشت، آش گندم حاوی مرغ و سبزیجات تازه و اجتناب از مصرف سرخ کردنی‌ها، بادنجان، گوشت گوساله و ادویه جات تند و تیز استفاده کنند، مصرف شیر و فرآورده های آن نظیر شیر برنج، فرنی و همچنین استفاده از شیر بادام، حریره بادام و شله زرد برای این افراد بسیار مناسب است،
رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بیان کرد: استفاده از نوشیدنی‌ها نظیر سکنجبین عسلی، شربت تخم شربتی و خاکشی، آب سیب و هویج و استفاده ازکمپوت سیب و گلابی و استفاده از میوه ها و سبزیجات گرم و مرطوب نظیر انجیر، انگور، خربزه، سیب شیرین، توت و سبزیجات گرم مثل ریحان، کرفس، کنگر و هویج نیز توصیه می شود.
انتهای پیام