خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

زمینه‌سازی برای رونق صادرات از بسترهای اساسی جهش تولید است

ایسنا | استان‌ها | یکشنبه، 14 اردیبهشت 1399 - 09:41
کارشناس مسائل اقتصادی با بیان این‌که بهبود فضای کسب و کار و همچنین رونق صادرات از پیش شرط‌ های اساسی جهش تولید است، گفت: یکی از بسترهای اساسی جهش تولید، ایجاد زمینه‌های لازم برای صادرات است.
صادرات،توليد،جهش،ايجاد،اقتصادي،كشور،نرخ،ارز،خصوصي،اقتصاد،دول ...

ایسنا/آذربایجان شرقی کارشناس مسائل اقتصادی با بیان این‌که بهبود فضای کسب و کار و همچنین رونق صادرات از پیش شرط‌ های اساسی جهش تولید است، گفت: یکی از بسترهای اساسی جهش تولید، ایجاد زمینه‌های لازم برای صادرات است.
سید ابراهیم شربیانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که صادرات اهمیت دوچندانی نسبت به تولید دارد، افزود: صادرات، می‌تواند پیشران تولید باشد و به تحقق جهش تولید در کشور کمک کند؛ همچنین برای حمایت از صادرات نیز باید موانع صادراتی را برطرف کرد.
وی در ادامه تشریح کرد: نامگذاری سال جاری به‌نام «جهش تولید»، نشان دهنده دغدغه مقام معظم رهبری در خصوص مقوله اقتصاد است.
وی با اشاره به این‌که حل معضلات اصلی کشور همچنان با اقتصاد گره خورده است، تاکید کرد: جهش تولید، نیازمند جهش صادرات بوده و در این زمینه باید دولت موانع موجود را برطرف کند.
شربیانی درباره نقش بخش خصوصی و دولت در تحقق شعار سال، بیان کرد: سرمایه‌گذاری، مرز مشترک بین دولت و بخش خصوصی است که بین این دو بخش اشتراک ایجاد می‌کند.
بخش خصوصی باید بازوی فعالیت‌های اقتصادی باشد
وی گفت: بخش خصوصی باید بازوی فعالیت‌های اقتصادی باشد، زیرا، این بخش می‌تواند برای سرمایه‌گذاری انگیزه ایجاد کند و دولت باید در این رابطه با تسهیلات، تشویق و حمایت، انگیزه‌های لازم برای سرمایه‌گذاری را ایجاد کند.
وی افزود: دولت، همچنین از طریق سیاست‌هایی همچون تامین منابع مالی، ایجاد انگیزه برای سرمایه‌گذاری، تعدیل محیط کسب‌وکار و اصلاح قانون کار می‌تواند در تقویت نقش بخش خصوصی در اقتصاد و جهش تولید نقش‌آفرینی کند.
این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به موانع صادرات در کشور، تاکید کرد: صادرات غیرنفتی همیشه در اقتصاد ایران به عنوان یک موضوع کم‌اهمیت نمود داشته است، از این‌رو پیش از هر اقدامی برای برون رفت از شرایط فعلی اقتصاد، باید عوامل محیطی و محاطی موجود را در پایش محیط فضای کسب‌ وکار به ویژه در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مورد توجه قرار داد.
وی ادامه داد: بالا بودن نرخ سود تسهیلات و نیز محدودیت سقف اعتبارات بانکی شرایط ناهمواری را فراهم کرده و همچنین نظام مالیاتی کشور از اساسی‌ترین چالش‌های تولید و صادرات به‌شمار می‌رود، چراکه در هیچ جای جهان تولید محصول آن‌قدر صرفه اقتصادی ندارد که ۲۵ درصد آن را به عنوان مالیات بپردازند و در کنار آن نیز ۹ درصد به‌عنوان مالیات ارزش افزوده مطالبه شود.
وی در این خصوص تاکید کرد: با این شرایط تولیدکنندگان داخلی قدرت رقابت در بازارهای خارجی را ندارند و عرصه برای شرکت‌های تولیدی که می‌توانند صادرکننده خوبی باشند، تنگ می‌شود.
نظام گمرکی مشکلاتی برای صادرات ایجاد کرده است
شربیانی با بیان این‌که نظام گمرکی هم به‌نوبه خود مشکلاتی را برای صادرات ایجاد کرده که همچنان ادامه دارد و بر سایر مسیرهای فعالیتی در این زمینه نیز اثرگذار است، افزود: به‌دلیل تحریم‌ها و برقرار نبودن روابط بانکی با بانک‌های بزرگ نیز صادرکنندگان ما برای وارد کردن پول حاصل از صادرات به کشور مجبور به اقدام از طریق صرافی‌ها هستند که این کار هزینه بازگشت پول را بسیار افزایش می‌دهد و در این فرآیند هزینه تبدیل ارز به ریال در شبکه بانکی ما از شبکه صرافی بسیار گران‌تر بوده و نرخ توافقی که بانک مرکزی برمبنای آن عمل می‌کند، غیررقابتی است.
وی با بیان این‌که تعیین دستوری نرخ ارز یکی دیگر از موارد اصلی یا تاثیرگذار در فرآیند توسعه صادرات کشور به‌شمار می‌رود، گفت: نرخ ارز هر سال باید براساس مابه‌التفاوت تورم داخلی و خارجی تغییر کند و نرخ دستوری نمی‌تواند قدرت چانه‌زنی و توان صادراتی ایران را در بازارهای جهانی حفظ کند.
وی اضافه کرد: در فرآیند صادرات کالا و خدمات، نرخ ارز باید تک‌نرخی و واقعی باشد، چراکه چندنرخی بودن ارز قدرت پیش‌بینی آینده بازار و برنامه‌ریزی و محاسبه ریسک را مختل می‌کند.
این کارشناس مسائل اقتصادی در خاتمه‌ اظهار کرد: امیدواریم با حمایت از ایده‌های خلاقانه در حوزه کسب و کار و همچنین ایجاد بسترهای مناسب در جهت سرمایه گذاری و جهش صادرات، شاهد جهش تولید و رونق اقتصادی در کشور باشیم.
انتهای پیام