چه تسهیلاتی در زمان شیوع کرونا به واحدهای تولیدی ارائه میشود؟
مدیرکل تعاون، کار و رفاهاجتماعی استان زنجان گفت: کمکهزینه معیشتی میان نیم دهک اول جامعه، ارائه تسهیلات حمایتی کسب و کارهای آسیبدیده و کمکهای بلاعوض و تسهیلات قرضالحسنه برای حمایت تعاونیهای تولیدکننده اقلام بهداشتی و غیره در ایام کرونایی داده میشود.

ایسنا/زنجان مدیرکل تعاون، کار و رفاهاجتماعی استان زنجان گفت: کمکهزینه معیشتی میان نیم دهک اول جامعه، ارائه تسهیلات حمایتی کسب و کارهای آسیبدیده و کمکهای بلاعوض و تسهیلات قرضالحسنه برای حمایت تعاونیهای تولیدکننده اقلام بهداشتی و غیره در ایام کرونایی داده میشود.
محمدرضا یوسفی پیش از ظهر امروز (۱۳ اردیبهشت) در نشست خبری که بهصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، ضمن تبریک هفته کارگر و معلم و نیز گرامیداشت یاد و خاطر ۲۱۲ شهید کارگر و ۴۹ شهید معلم استان زنجان، اظهار کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا هر یک از دستگاههای اجرایی و ادارهکل تعاون، کار و رفاهاجتماعی استان به فراخور مسئولیت و وظایفی که بر عهده دارند، بخشی از امورات مربوط به کرونا را نیز بر اساس تقسیم کاری که توسط ستاد مبارزه با کروناویروس دانشگاه علومپزشکی استان انجام شد، فعالیتهای خود را در این راستا انجام میدهند.
وی با بیان اینکه بر اساس پیشبینیهای انجام شده، برخی از شاغلان تحت تاثیر ویروس کرونا بیکار شدهاند و برخی از مشاغل از لحاظ ماهیت کار خود و یا تجمع مشتریان و اربابرجوع بر اساس تصمیم ستاد مبارزه با ویروس کرونا استان تعطیل شدند، افزود: سامانه بیمه بیکاری همزمان با سراسر کشور در استان راهاندازی شد که تاکنون ۶۱۰۰ نفر در این سامانه ثبتنام کردهاند.
این مسئول با بیان اینکه افرادی که مشمول قانون تامیناجتماعی باشند، میتوانند از مقرری بیمه بیکاری برخوردار شوند، تصریح کرد: در مرحله اول ۱۷۰۰ نفر از افرادی که در سامانه بیمه بیکاری ثبتنام کردهاند را به ادارهکل تامیناجتماعی استان برای فراهم کردن اقدامات اولیه در خصوص گرفتن مقرری معرفی شدهاند که تعدادی از این افراد مقرری خود را دریافت کرده و تعدادی نیز منتظر اعلام نتایج نهایی هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاهاجتماعی استان زنجان با بیان اینکه برای بیمه بیکاری دولت ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این منظور پیشبینی کرده است، ادامه داد: ثبتنام در سامانه بیمه بیکاری برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و رعایت پرتکلهای بهداشتی، غیرحضوری است.
یوسفی در رابطه با پرداخت کمکهزینه ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی میان نیم دهک اول جامعه که تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی نبوده و فاقد درآمد ثابت هستند، اظهار کرد: این مبالغ به صورت بلاعوض به حساب خانوارها واریز شده و حدود ۳ میلیون نفر از افراد جامعه که حدود یک و نیم خانوار را تحت پوشش خود قرار داده است را شامل میشود، قابل ذکر است برای اطمینان از واریز این مبالغ به حساب افراد برخوردار، مشخصات آنان در سامانه رفاه ایرانیان ثبت شده و قابل مشاهده است.
وی در رابطه با پرداخت یک میلیون تومان به حساب سرپرستان خانوار، افزود: سرپرستان خانوار کدملی خود را به شماره ۶۳۶۹ ارسال کرده و درخواست دریافت این تسهیلات را میکردند، قابل ذکر است این درخواست برای متعهد شدن سرپرستان به پرداخت اقساط بوده است که این تسهیلات در مرحله اول شامل ۱۷ میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار شد و به ۵ میلیون خانوار نیز شامل خواهد شد و مدت بازپرداخت تسهیلات داده شده ۲۷ ماه خواهد بود که ۳ ماه آن دوره تنفس و ۲۴ ماه آن دوران بازپرداخت است.
این مسئول با بیان اینکه برای حمایت از کسب و کارهای آسیبدیده طی شیوع کرونا دولت مبلغ ۷۵ هزار میلیارد تومان تامین اعتبار کرده است که ادارهکل تعاون، کار و رفاهاجتماعی استان در هفته جاری دستورالعملهای مربوطه به آن ابلاغ خواهد شد و امید است از هفته آتی امکان ثبتنام واحدهای تولیدی متاثر از کرونا در سامانه «کارا» فراهم شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاهاجتماعی استان زنجان ادامه داد: تسهیلات برای حمایت از کسب و کارهای آسیبدیده طی شیوع کرونا برای هر کارگر ۱۲ میلیون تومان و برای واحدهای تولیدی که بنا به دستور دولت فعالیت خود را متوقف کردند، به ازای هر کارگر خود ۱۶ میلیون تومان تسهیلات ارزانقیمت با نرخ ۱۲ درصد و با بازپرداخت ۲۴ ماهه در نظر گرفته شده است.
یوسفی در رابطه با مشمولان دریافت تسهیلات برای حمایت از کسب و کارهای آسیبدیده طی شیوع کرونا در استان زنجان، اظهار کرد: وجوه ذکر شده برای کارفرمایانی که کارگران خود را اخراج نکردهاند و با وجود تاثیراتی که از شیوع ویروس کرونا داشتهاند، همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند و واحدهای تولیدی که بر اساس تصمیم دولت موقتا تعطیل شده است، اختصاص خواهد یافت.
وی با بیان اینکه معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاهاجتماعی به تعاونیهایی که اقدام به تولید موارد ضدعفونیکننده و اقلام بهداشتی کرده و همکاری داشتهاند، کمکهای بلاعوض و تسهیلات قرضالحسنه برای حمایت از این تعاونیها اختصاص داده است، افزود: در استان زنجان نیز تعدادی از تعاونیها از این امتیاز برخوردار شدهاند.
این مسئول تصریح کرد: کمیته نظارتی که سوم فروردینماه امسال با مسئولیت ادارهکل تعاون، کار و رفاهاجتماعی شکل گرفت تا امروز به امر توزیع الکل، ژل ضدعفونی و سایر محلولهای ضدعفونیکننده و گندزدا و نیز اقلام بهداشتی مانند ماسک و دستکش به همه واحدهای تولیدی و صنعتی از طریق شرکت تعاونی داروسازان استان زنجان اقدام کرده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاهاجتماعی استان زنجان در رابطه با کارگران فصلی و ساختمانی، اظهار کرد: دو نهاد در سالهای گذشته تاسیس شدهاند که مسئولیت نظارت بر کارگران فصلی و ساختمانی را بر عهده دارند که از ابتدای شیوع ویروس کرونا همه پروتکلهای بهداشتی به آنها ابلاغ شده است ولی باز هم باید نظارتها در این خصوص انجام شود.
یوسفی در رابطه با برگزاری رزمایش مواسات و کمک مومنانه در ایام ماه مبارک رمضان، خاطرنشان کرد: ۳۰ هزار بسته حمایتی و معیشتی به ارزش ۳۵۰ هزار تومان با همکاری خیرین و واحدهای تولیدی و صنعتی تا پایان نیمه اول ماه مبارک رمضان بین افراد شناسایی شده در استان توزیع خواهد شد.
همچنین ۵ میلیون قلم از اقلام معیشتی از سوی ادارهکل تعاون، کار و رفاهاجتماعی استان تهیه و پس از شناسایی کارگران فصلی شامل آنان خواهد شد.
انتهای پیام