اجرای طرح ملی مطالعات سایهبان در ایستگاه تحقیقات انگور تاکستان
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین گفت: طرح ملی مطالعات سایهبان با هدف محافظت گیاه و محصول مقابل سرمازدگی و آفتاب سوختگی در ایستگاه تحقیقات انگور تاکستان در حال اجراست.

ایسنا/قزوین رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین گفت: طرح ملی مطالعات سایهبان با هدف محافظت گیاه و محصول مقابل سرمازدگی و آفتاب سوختگی در ایستگاه تحقیقات انگور تاکستان در حال اجراست.
بابک قرالی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین با اشاره به اجرای طرح ملی مطالعات سایهبان اظهار کرد: این طرح با همکاری موسسه علوم باغبانی هدف محافظت بوتههای انگور در مقابل مخاطرات طبیعی شامل بارش شدید باران، سرمای هوا و تگرگ و دمای بالا و آفتاب زدگی امسال اجرایی شده است.
وی افزود: با مثبت شدن نتایج این طرح و بررسی آن توسط محققان مشغول به کار در ایستگاه تحقیقاتی انگور تاکستان، اجرای سایهبان به باغهای انگور استان قزوین تعمیم داده میشود.
به گفته رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین این طرح در صورت موفقیت میتواند خسارت شرایط نامساعد جوی به باغداران انگور را به کمترین میزان ممکن برساند.
بنابراعلام روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان قزوین قرالی عنوان کرد: سرشاخهکاری انگور با هدف اصلاح ارقام و تبدیل آنها به رقمهای تجاری از دیگر فعالیتهای تحقیقاتی امسال مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین در خصوص محصول انگور به شمار میرود.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر ۳۱ هزار هکتار باغ انگور در استان وجود دارد و این استان رتبه دوم تولید انگور و رتبه نخست تولید کشمش در کشور را داراست.
کشت گیاهان دارویی در ۲۵۲ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
علی اکبری مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اعلام اینکه در حال حاضر ۲۵۲ هکتار از اراضی کشاورزی قزوین به کشت گیاهان دارویی اختصاص دار ، اظهار کرد: بیشترین میزان تولید گیاهان دارویی در مزارع کشاورزی استان مربوط به گل محمدی و زعفران است.
وی افزود: سطح زیر کشت گل محمدی که در سالهای اخیر از سوی کشاورزان قزوینی بهویژه در بخش کوهین رونق پیدا کرده ۸۸ هکتار و سطح زیر کشت زعفران که در تاکستان و بوئینزهرا رونق دارد ۵۴ هکتار است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین عنوان کرد: همچنین ۱۱۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت دیگر گیاهان دارویی از جمله گل گاوزبان، سماق، آویشن و مریم گلی اختصاص دارد.
وی با اشاره به اینکه کشت گیاهان دارویی یکی از برنامههای اقتصاد مقاومتی است، تصریح کرد: میزان برداشت گل محمدی ۸۴ تُن و زعفران ۱۷۴ کیلوگرم است که امیدواریم با توسعه کشت به زودی به ۲ برابر افزایش یابد.
اکبری با اشاره به اینکه در سال جهش تولید در تلاش هستیم تا به جهش خوبی در زمینه گیاهان دارویی در استان برسیم،عنوان کرد: توسعه ۱۰۰ هکتاری کشت گیاهان دارویی در قزوین برای سال جاری در دستور کار قرار گرفته که موجب جهش تولید این نوع محصولات در استان میشود.
وی با بیان اینکه قزوین زمینه مستعدی در کشت گیاهان دارویی دارد، ادامه داد: شهرستان قزوین به ویژه الموت در این خصوص میتواند به عنوان یکی از قطبهای تولید گیاهان دارویی در کشور تبدیل شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در پایان گفت: با تقویت صنایع تبدیلی و فرآوری گیاهان دارویی در کشت این نوع گیاهان میتوانیم به تولید بیشتری دست پیدا کنیم که در این خصوص از سرمایهگذاری فعالان اقتصادی استقبال میکنیم.
انتهای پیام