خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

استاد دانشگاه لبنان: بقایای«14 مارس» درصدد تحریک مردم علیه دولت است/ مقاومت مانع عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل

تسنیم | بین‌الملل | شنبه، 13 اردیبهشت 1399 - 12:11
استاد علوم سیاسی دانشگاه لبنان‎ با اشاره به بازمانده‌های گروه موسوم به 14 مارس برای مانع تراشی علیه دولت در راه مبارزه با فساد و سوء استفاده از مطالبات برحق مردم گفت: اگر وجود مقاومت نبود، لبنان در مسیر عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل پیش می‌رفت .
دولت،لبنان،گروه،حزب،اقتصادي،مارس،14،الله،سياسي،آمريكا،پاسخ،ن ...

"صادق نابلسی" استاد علوم سیاسی دانشگاه لبنان‎ در گفت‌وگو با خبرنگار گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم در پاسخ به این سوال که آیا فشار گروه احزاب 14 مارس لبنان به دولت برای وادار کردن «حسان دیاب» نخست وزیر به استعفا است، گفت: آشکار است که بقایای گروه 14 مارس تمایل دارند که دولت را به سمت استعفا سوق دهند.
اما بین تمایل و توان تفاوت وجود دارد.
احزاب و نیروهای زیر مجموعه گروه 14 مارس به نظر می‌رسد که امروز ناتوان از انجام کار هستند و بیشتر به گسست و تزلزل نزدیکتر هستند و هر یک از اعضای آن منافع خاص خود را دارد و بسیار محتاطانه با اوضاع برخورد می‌کند؛ به ویژه که کشورهایی که به طور تاریخی از این احزاب و نیروها حمایت می‌کنند، سیگنال‌های متضادی ارسال می‌کنند که این امر باعث سردرگمی در گزینه‌ها و رویکردها و احتیاط در ورود به یک رویارویی تمام عیار می‌شود.
وی در ادامه اشاره به گروه 14 مارس افزود: بله، همه توانش در این لحظه، مزاحمت ایجاد کردن در مسیر کار دولت و تحریک مردم علیه آن به منظور جلوگیری از اصلاحات است زیرا روشن است که این اصلاحات، زیان زیادی به مقبولیت و حضور سیاسی و حتی دارایی‌ها و منافع تجاری آن (گروه 14 مارس) وارد خواهد کرد.
نابلسی در پاسخ به این سوال که در سایه تهدیدهای آمریکا برای فشار اقتصادی به مردم و دولت لبنان در صورت تن ندادن به سیاست‌های واشنگتن و رژیم اسرائیل، شما نقش آمریکا در بحران کنونی لبنان را چطور می‌بینید؟
گفت: دولت آمریکا فشاری بیشتری برای تغییر رفتار حزب‌الله اعمال می‌کند؛ همانطور که معتقد است.
این دولت معتقد است که رنج و درد باعث تعدیل در سیاست‌های داخلی حزب الله خواهد شد و به عنوان مثال، این حزب از کمک به مسئله فلسطین دست خواهد کشید.
دولت آمریکا همچنین دل به خسته شدن حزب‌الله و حامیان و هوادارانش تحت تاثیر تنگنای مادی و محاصره اقتصادی و مشاکل ناشی از حمایت رسانه‌ای و سیاسی از این حزب بسته است.
چنین برداشتی این انگیزه را به برخی در داخل لبنان می‌دهند که به سیاست بدخواهی و حیله گری و کودتا علیه هر چیزی - که می‌تواند به حزب الله صلح و ثبات داخلی و دولتی موثر و نهادهای قوی و نظایر آن ببخشد.
براین اساس، برخی از اینها در بی پروایی و ریسک به نهایت رفتار می‌کنند به این گمان که حزب الله عقب نشینی خواهد کرد و آمریکا و غرب قادر به دور کردن حزب الله از نقش و مسئولیتش هستند.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار خبرگزاری تسنیم که برخی مطالبه حزب‌الله و دولت حسان دیاب برای تلاش جهت مبارزه با فساد اقتصادی و لزوم شفافیت کاری بانک لبنان را باعث احساس خطر برخی و تلاش آنها برای سوء استفاده از مطالبه برحق مردم جهت تحریک آنها علیه دولت و حامیانش می‌دانند و تحلیل شما در این زمینه چیست، گفت: برخی از مردم گرسنه و ناراضی و اهرم بیکاری شدید و گرانی برای حمله به دولت یا علیه حزب الله سوء استفاده می‌کنند.
اما دولت قاطعیت خود را در قبال اتهامات وارده به خودش ابراز داشته و حزب‌الله نیز در مواضع خودش ثابت قدم است.
در نتیجه، سوء استفاده از این وضعیت که می‌تواند ثبات عمومی را تهدید کند، برای همین گروه نیز بسیار خطرناک است زیرا این به معنای آن است که این گروه به منافع خودش نیز با دستان خودش آسیب خواهد زد زیرا درپس طوفان چیز جز زوال نقش‌های آنها و گسست آمال و آرزوهایشان نیست.
نابلسی در پاسخ به سوالی درباره نقش دولت‌های پیاپی روی کار آمده در لبنان در طول سه دهه گذشته مشهور به دوران زمامداری سعد حریری در گسترش فساد اقتصادی و اجرا نشدن پروژه اقتصادی با تکیه بر امکانات و توان داخلی گفت: بی شک دوران سیاسی (خاندان) حریری از دهه 90 قرن گذشته در پس اکثر بحران‌های کشور خواه سیاسی یا اقتصادی یا نظایر آن است.
اما مشکل این است که اینهایی که وابسته به این دوران هستند، به همه اینها اذعان نمی‌کنند.
انگار آنها در جهانی دیگر به سرمی‌برند.
امروز ما محصول این سیاست را در قرض گرفتن و دنبال روی برداشت می‌کنیم.
این امر لبنان را در هر بزنگاهی در معرض تندباد قرار داده است.
اگر وجود مقاومت نبود، لبنان در مسیر عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل پیش می‌رفت و در مشکلات اقتصادی بیشتری با فروش نهادها و دارایی‌ها و ثروت‌هایش به طمع ورزان در خارج غرق می ‌شد.
انتهای پیام/