سهم ایران در تجارت حلال تنها ۷ دهم درصد است
تقوی گفت: باتوجه به آنکه گردش مالی تجارت حلال در دنیا ۴ هزار میلیارد دلار است، اما تنها ۷ دهم درصد از این میزان به ایران اختصاص دارد.

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی:
به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، رضا تقوی، نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد با اشاره به دستاوردهای ۴۰ ساله مدیریت جهادی در بخش کشاورزی و تجارت غذای حلال اظهار کرد: تولید محصولات کشاورزی نسبت به اوایل انقلاب بیش از ۶ برابر رشد داشته است که این امر نشان میدهد گامهای مهمی به سمت و سوی کشاورزی علمی و علمی شدن در بخش برداشته شده است که با ادامه این روند ظرف ۱۰ الی ۱۵ سال آینده یکی از کشورهای مطرح در بخش کشاورزی در دنیا خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه کشاورزی سنتی پاسخگوی جمعیت کنونی کشور نیست افزود: کشاورزی علمی باید رواج پیدا کند چرا که این کشاورزی تنها پاسخگوی نیاز ما خواهد بود ضمن آن که با توجه به طبیعت و امکاناتی که در دست است بخشی از تولیدات کشاورزی را میتوان به خارج صادر کرد.
به گفته تقوی، با توجه به امکانات موجود در صورت استفاده از روشهای علمی قادر هستیم که نیاز ۱۵۰ میلیون نفر جمعیت را تأمین کنیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه با کارهای ترویجی و تبلیغی کشاورزان به سمت علمی شدن در مراحل کاشت، داشت و برداشت در حال پیشروی هستند، گفت: در سالهای اخیر تحولی در بخش ایجاد شد به طوری که ۹ هزار متخصص کشاورزی به عنوان ناظر متولی پهنههای کشاورزی شدند.
نماینده، ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی کمبود آب را یکی از مشکلات کنونی بخش کشاورزی برشمرد و گفت: بر این اساس باید زراعت با روشهای ارغابی را کنار بگذاریم و از روشهای نوین آبیاری استفاده کنیم ضمن آن که محصولاتی که نیاز آبی بالایی دارند را به محصولات کم آببر همچون زعفران تغییر دهیم.
تقوی با انتقاد از این مسئله که ارتباط میان دانشگاهها و مراکز کم است گفت: هم اکنون در بخش کشاورزی تحصیلکردههای بیمار متعددی وجود دارد که این امر ناشی از ارتباط کم میان دانشگاهها و مراکز کشاورزی است از این رو انتظار میرود که دانشگاهها متناسب با نیاز نیرو تربیت کنند.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه بنده منتقد مدیریت توزیع کالاهای اساسی هستم بیان کرد: البته بنده مسئولیتی در تنظیم بازار ندارم و نمیپذیرم، اما بر اساس آمار و اطلاعات ۱۳۵ درصد بیش از سال گذشته گوشت وارد کشور شده است که با این وجود کمبودی در توزیع وجود ندارد و تنها بحث نوسان قیمت به مدیریت نوسان نرخ ارز، اشکال در سیستم توزیع و نفوذیها بر میگردد چرا که آمریکا روی معیشت مردم نفوذ کرده است.
تقوی ادامه داد: طی چند روز گذشته ۱۷ هزار تن گوشت که در بندر عباس دپو شده بود کشف و ضبط شد که این امر نشان میدهد نفوذیهایی همانند سایر بخشهای اقتصادی همچون طلا و ارز هم در این بخش نفوذ کردند.
نماینده، ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه مردم نگرانی از لحاظ شرعی بودن گوشتهای وارداتی نداشته باشند گفت: بنده این اطمینان را میدهم که هر گوشتی که از طریق سیستم وارد میشود تحت نظر ناظران است که ملاک و معیارهای شرعی را رعایت میکنند به گفته وی در کشتارگاههای خارج از کشور یک دامپزشک و یک روحانی بر عملیات ذبح نظارت دارد.
وی ادامه داد: با توجه به آنکه در کشتارگاههای خارج از کشور پس از کشتار دام سایر آلایشهای دام نظیر دل و جگر و کله پاچه معدوم میشد از این رو سازمان دامپزشکی با رایزنیهای صورت گرفته قصد دارد که با رعایت مسائل بهداشتی آلایشها را وارد کشور کند ضمن آنکه به سبب مسائل بهداشتی بحث واردات دام زنده مطرح شده است.
نمایشگاه دستاورد ۴۰ سال انقلاب با حضور تشکلهای جهادی از ۱۲ اسفند آغاز به کار خواهد کرد
تقوی در بخش دیگر سخنان خود درباره برگزاری نمایشگاه دستاورد ۴۰ ساله انقلاب در حوزه کشاورزی گفت: این نمایشگاه از تاریخ ۱۲ تا ۱۴ اسفند در مصلی امام خمینی برگزار خواهد شد که در این نمایشگاه از تمامی تشکلهای جهادی دعوت شده تا دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند ضمن آنکه در این نمایشگاه عرضه مستقیم کالا جهت تنظیم بازار شب عید انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه سهم ایران در تجارت حلال بسیار ناچیز است گفت: علی رغم آنکه گردش مالی تجارت حلال در دنیا ۴ هزار میلیارد دلار است، اما ایران تنها ۷ دهم درصد از این سهم را به خود اختصاص داده است که با کشورهایی همچون ترکیه و مالزی قابل قیاس نیست.
وی تنوع در وظایف، آشفتگی در مسائل قانون و نبود متولی مشخص را دلیل اصلی سهم ناچیز ایران در تجارت حلال در دنیا دانست.
در حال تکمیل/