دولت یاریگر کارگران آسیبدیده ناشی از کرونا باشد
دولت با استفاده از تمام ظرفیت قانونی در اجرای تصمیمات حوزه کارگری در این ایام سخت که بخش قابل توجهی از کارگران بهدلیل شیوع بیماری کرونا خانهنشین شدهاند، با جدیت و هماهنگی بیشتر اقدام کند.

خبرگزاری مهر، گروه استانها، اصغر منافزاده: نامگذاری جهانی روز کارگر، دلیل اهمیت کارگران در به حرکت درآوردن چرخ تولید بنگاههای اقتصادی در تمامی کشورهای جهان از جمله کشور ایران است.
روز جهانی کارگر در سالهای گذشته بهمنظور تبیین نقش و اهمیت کارگران در همه عرصههای فعالیتهای اقتصادی و تجلیل از این قشر زحمتکش برنامههای متنوعی برنامهریزی و اجرا میشد.
شوربختانه امسال هفته کار و کارگر، نیز روز جهانی کارگر تحتالشعاع شیوع ویروس کرونا قرار گرفت و به اجبار ماهیت و جنس برنامههای اجرایی در هفته و روز جهانی کارگر در کشور تغییر یافت و عمدتاً برنامهها به شکل مجازی و یا از طریق بازدیدهای میدانی آنهم با رعایت موازین و پروتکلهای بهداشتی، در حال اجرا است.
بدیهی است محدودیتهای ناشی از شرایط غافلگیرکننده به هیچ عنوان نمیتواند نقش کارگران عزیز در عرصه اقتصاد را کم رنگ کند.
در واقع از اول اسفند سال ۱۳۹۸ تاکنون بهدلیل شیوع ویروس کرونا برخی از واحدها و بنگاههای خصوصی اعم از بزرگ و کوچک بهویژه در حوزه گردشگری و خدمات عمومی تحت تأثیر این بیماری قرار گرفتهاند و به تبع بخش عمدهای از کارگران شاغل در آنها به اجبار و ناخواسته از سوی کارفرمایان در معرض تعدیل یا اخراج از کار شدند.
نباید فراموش کرد که کارگران کشورمان همواره در تمامی تحولات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی جامعه چه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی چه بعد از آن بهخصوص در زمان هشت سال دفاع مقدس با فعالیت چند برابری در سنگر تولید و با تحمل تمامی مشکلات زندگی، در بدترین و بحرانیترین شرایط اقتصادی کشور، تمام قد از تولید مملکت خود دفاع کردند و اجازه ندادند چرخهای اقتصاد لحظهای متوقف شده و تولید و اقتصاد کشور با چالش جدی روبرو شود.
در حال حاضر که برخی از کارگران بهدلیل گسترش بیماری کرونا، بهویژه در ۱۰ رسته شغلی اعلامی از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا از کار تعدیل شده یا منتظر بازگشت به کار خود بعد از ریشهکنی ویروس کرونا هستند و فعلاً با شرایط سخت اقتصادی و معیشتی دسته و پنجه نرم میکنند، اکنون نوبت دولتمردان هست در این وضعیت بهوجود آمده با اتخاذ تدابیر فوری و کارشناسی شده یاریگر این قشر زحمتکش باشند تا این عزیزان بتوانند این دوران سخت را با تابآوری و تحمل حداقلترین خسارتهای مالی و احیاناً عوارض اجتماعی و خانوادگی ناشی از آن سپری کنند که توقع بهحقی است و باید بیتعلل عملیاتی شود.
از طرفی شعار سال جاری "جهش تولید" است که از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده که قطعاً نقش کارگران و نیروی کار در تحقق شعار سال تعیین کننده و پررنگ است، چراکه هیچ جهش تولیدی حادث نخواهد شد مگر با حضور با نشاط، پرانرژی و با انگیزه کارگران در عرصه تولید.
پر بیراه نخواهد بود که بهخاطر نقش تأثیرگذار کارگران در تولید و اقتصاد به این عزیزان لقب موتور محرکه اقتصاد در کشور داده شود، لذا میطلبد مسئولان ذیربط همانطور که مقام معظم رهبری بارها در فرمایشات خود به آن تاکید کردهاند، با اعمال برنامههای حمایتی با قید فوریت به مسائل این قشر بزرگ جامعه بهخصوص در این روزهای کرونایی با درک این امر که هرگونه تأخیر در تصمیمگیری، موجب بروز تأخیر در هماهنگی و تعلل در اجرای برنامههای مصوب حمایتی برای کارگران، ضربه مهلکی خواهد بود بر پیکر تولید، رسیدگی کنند.
در پایان انتظار میرود دولت با استفاده از تمام ظرفیت قانونی و جلب مشارکت بخش خصوصی در اجرای تصمیمات تصویب شده در حوزه کارگری علیالخصوص در این ایام سخت و طاقتفرسا که بخش قابل توجهی از کارگران بهدلیل شیوع بیماری کرونا خانهنشین شدهاند، با جدیت و هماهنگی بیشتر اقدام کند تا شاهد فروکاهی بخشی از مشکلات کارگران باشیم که نتیجه این حرکت قطعاً مایه دلگرمی این عزیزان خواهد شد.
روز کارگر که به فرموده حضرت امام خمینی (ره)، حیات یک ملت مرهون کار و کارگر میباشد، مبارکباد.
* کارشناس مسائل فرهنگی و اجتماعی