خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پمپئو از ادامه تلاش برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران خبر داد

مهر | بین‌الملل | چهارشنبه، 10 اردیبهشت 1399 - 22:07
وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که به تلاش‌هایش برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران ادامه می دهد.
ايران،تمديد،امنيت،شوراي،آمريكا،تسليحاتي،واشنگتن،ماه،كشور،تحريم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا امروز چهارشنبه در مصاحبه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد: از شرکای خود در ۳ کشور اروپائی می‌خواهیم تا با همکاری در شورای امنیت سازمان ملل ممنوعیت تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را تمدید کنند.
وزیر خارجه آمریکا در تلاش برای انحراف افکار عمومی کشورش از هجمه انتقادات در موضوع واکنش دیرهنگام کاخ سفید به ویروس کرونا و نیز در راستای داغ کردن تنور انتخابات ریاست جمهوری آتی در این کشور ادامه داد: می‌خواهیم مطمئن شویم که در اکتبر سال جاری، ایران نمی‌تواند تسلیحات معمول را خریداری کند.
وی سپس در ادعائی مضحک مدعی شد: اگر نتوانیم دیگران را برای انجام این کار همراه کنیم، ایالات متحده احتمال های مختلف برای چگونگی انجام این کار را مورد بررسی قرار خواهد داد!
شایان ذکر است، ترامپ در ۸ ماه می سال ۲۰۱۸ میلادی (۱۸ اردیبهشت ماه سال ۹۷) با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل (قطعنامه تأئید برجام)، از توافق هسته ای کشورهای ۱+۵ با ایران خارج شد.
در خصوص تلاش‌های آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، آسوشیتدپرس پیشتر در گزارشی اعلام کرد: واشنگتن قصد دارد پیش‌نویس قطعنامه‌ای را که برای تمدید این تحریم‌ها علیه ایران تهیه کرده، در ماه می (اردیبهشت-خرداد) که استونی به عنوان متحد ناتویی آمریکا ریاست دوره‌ای شورای امنیت را به عهده می‌گیرند، به رأی بگذارند.
این پیش‌نویس که تا دیروز سه شنبه بین شماری از اعضای شورای امنیت توزیع شده است خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران تا مدت نامشخص است.
بر اساس این گزارش، مقامات دولت آمریکا مدعی شده‌اند با توجه به اینکه ایران دیگر به مفاد برجام پایبند نیست واشنگتن می‌تواند اعضای شورای امنیت را برای تمدید این تحریم‌ها علیه ایران مجاب نماید؛ این در حالیست که با خروج واشنگتن از برجام، این کشور دیگر قانونا عضوی از توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ میان کشورهای ۱+۵ با ایران نبوده و لذا نمی تواند از مکانیسم ماشه سوءاستفاده کند.