خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شورای شهر یا شورای شهرداری؟!

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 09 اردیبهشت 1399 - 18:13
رئیس شورای اسلامی استان البرز گفت: متاسفانه تعامل دولت‌ها با شوراهای اسلامی مصنوعی و فاقد روح همکاری بوده است و به همین جهت پارلمان‌های محلی از دستیابی به جایگاه حقیقی خود باز مانده‌اند.
محلي،اسلامي،شهري،شوراي،شوراها،مديريت،استان،البرز،يكپارچه،شور ...

ایسنا/البرز رئیس شورای اسلامی استان البرز گفت: متاسفانه تعامل دولت‌ها با شوراهای اسلامی مصنوعی و فاقد روح همکاری بوده است و به همین جهت پارلمان‌های محلی از دستیابی به جایگاه حقیقی خود باز مانده‌اند.
نادر ایزدبین در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به روز ملی شوراها و اینکه شورا مظهر اراده مردم و تمرین مردم سالاری دینی است، گفت: بسیاری از مشکلات شوراها که این نهاد مردمی را دچار روزمرگی کرده و حیطه نظارتی آن را صرفاً به شهرداری‌ها معطوف ساخته، ریشه در عدم باور جایگاه شوراها از سوی دولت‌ها و مجلس‌ها دارد که در شعارها چیز دیگری می‌گویند و در عمل به گونه‌ای دیگر رفتار می‌کنند، البته عملکرد ضعیف برخی پارلمان‌های محلی و عدم اشراف به قوانین و وظایف ذاتی نیز در کاهش اعتماد و سوء نگرش‌ها دخیل بوده است.
وی افزود: ریاست محترم جمهوری در ابتدای دولت وعده تحقق مدیریت یکپارچه شهری را مطرح کردند که مورد استقبال و توجه نظام شورایی کشور قرار گرفت اما در عمل محقق نشد، و حتی نماینده دولت در صحن علنی مجلس در مقام مخالفت با لایحه مدیریت یکپارچه شهری سخن گفت که این تناقض آزار دهنده است.
ایزدبین تصریح کرد: دولت‌ها طبیعتاً تمایل به حفظ قدرت و اختیارات خود دارند و از همین رو با افزایش اختیارات شوراهای اسلامی مخالفت می‌کنند حال آنکه با ارتقای جایگاه پارلمان‌های محلی و تحقق دولت‌های کوچک می‌توان مشکلات را در بستر مناسب‌تری حل و فصل کرد و شهرداری‌ها را به سمت انجام کارهای کلان سوق داد و مدیران دیگر نهادهای خدمت رسان را نیز در برابر نمایندگان مردم پاسخگوتر ساخت.
رئیس شورای اسلامی استان البرز اضافه کرد: البته شوراهای اسلامی نیز نباید آلوده به دخالت در امور اجرایی و عزل و نصب‌ها شوند و بدانند که دو امر قانونگذاری محلی و نظارت بر عملکرد مدیران شهری وظیفه ذاتی و قانونی ایشان است و اگر بخواهیم در امور جزئی دخالت کنیم، شأن این نهاد مردمی را زیر سوال برده‌ایم.
عضو شورای اسلامی شهر محمدشهر با اشاره به دغدغه‌ها و مطالبات شورای عالی استان البرز، اذعان کرد: متاسفانه لایحه مدیریت یکپارچه شهری و ایجاد اصلاحاتی در قانون انتخابات شوراها و حیطه وظایف پارلمان‌های محلی که از سوی شورای عالی استان‌ها به مجلس ارائه شد، موفق به کسب حد نصاب آرای نمایندگان مجلس نشد و حتی در فروردین و اردیبهشت ۹۹ قوانینی مصوب شد که به واسطه آن حق تعیین و وضع عوارض محلی از شوراها سلب شده و در اختیار دولت قرار گرفته است که پیگیر احقاق حقوق پارلمان‌های محلی هستیم.
رئیس شورای اسلامی استان البرز در پایان عملکرد مدیریت شهری کرج در حوزه شفاف سازی و سلامت را قابل قدردانی و رو به جلو دانست و گفت: کرج در سطح استان مدیریت شهری قابل دفاعی دارد و به واسطه مصوبات اعضای شورا، مردم دسترسی بهتری به اطلاعات مالی، وضعیت پروژه‌ها و معاملات دارند که قابل قدردانی است و مانع از رانت خواری و فساد می‌شود.
انتهای پیام