پایان گرده افشانی نخیلات در قیروکارزین/پیشبینی تولید ۷۰ هزار تن خرما
مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین از پایان گرده افشانی در ۶ هزار هکتار از نخیلات این شهرستان خبر داد و گفت: این عملیات با ظهور اسپاتها بر روی نخلها آغاز و تا اوایل اردیبهشت ماه ادامه پیدا کرد.

ایسنا/فارس مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین از پایان گرده افشانی در ۶ هزار هکتار از نخیلات این شهرستان خبر داد و گفت: این عملیات با ظهور اسپاتها بر روی نخلها آغاز و تا اوایل اردیبهشت ماه ادامه پیدا کرد.
مهدی همتی با اشاره به بازه زمانی دو ماهه در بارور سازی نخیلات شهرستان قیر و کارزین عنوان کرد: نوسانات دمایی، افزایش رطوبت و بارشهای بهاری موجب شد که این اقدام ضروری برای تولید خرما با کندی مواجه و در مواردی دوباره انجام شود.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی فارس، او اظهار کرد: برای دستیابی به محصول مناسب به لحاظ کمی وکیفی عمل گرده افشانی و تلقیح توسط کارگر ماهر انجام میشود.
به گفته همتی؛ علیرغم باور عموم گرده افشانی و استفاده از اسپاتهای جنس نر اختصاصی هر رقم از انواع نخلها در افزایش کیفیت محصول تولیدی حائز اهمیت است.
او از مقرون به صرفه بودن نگهداری نخلهای جنس نر مازاد در باغ به منظور فروش اسپاتهای اضافه خبر داد و افزود: امسال هر اسپات جنس نر بالغ بر ۵۰ هزار تومان قیمت داشت که منبع درآمد مناسبی برای افراد بود.
همتی ادامه داد: به منظور گرده افشانی نخیلات در قیروکارزین بیش از ۱۵ هزار نفر روز نیروی انسانی خبره مورد نیاز بوده است که بازار کار مناسبی را برای افراد جویای کار فراهم کرد.
او به اجرای دورههای تربیت کارگر خبره گرده افشانی نخیلات در مراکز آموزشی اشاره کرد و گفت: متقاضیان میتوانند برای دریافت اطلاعات لازم به اداره ترویج و آموزش این مدیریت مراجعه کنند.
پیشبینی تولید ۷۰ هزار تن خرما در قیروکارزین
همتی با تاکید بر اینکه قیروکارزین بزرگ ترین تولید کننده خرما در استان فارس است، اظهار کرد: پیشبینی میشود بیش از ۷۰ هزار تن خرما امسال تولید و عمدتا به کشور های همسایه و آسیای میانه صادر شود.
به گفته او؛ زاهدی، شاهانی، خاسویی، هلیله، کپکاب و پیارم از مهم ترین ارقام خرمای کشت شده در باغهای این شهرستان است که از مرغوب ترین و بازار پسند ترین انواع خرماهای ایران هستند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین همچنین توصیه کرد: باغداران با کاشت ارقام تجاری و جدید و اصلاح نخیلات فرسوده، رعایت بهداشت باغها و تغذیه مناسب درختان تولید خود را افزایش دهند.
انتهای پیام