خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مواضع ترامپ در خصوصِ کرونا عوام فریبانه یا واقع بینانه؟

ایسنا | استان‌ها | یکشنبه، 07 اردیبهشت 1399 - 11:39
یک استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان گفت: شاخص‌های اقتصادی آمریکا قبل از کرونا مثبت بود، اما اکثر صاحب نظران معتقد بودند راه‌حل‌هایی که ترامپ در پیش گرفته است پایدار نیست و در بلندمدت نمی‌تواند مشکلات آمریکا را پوشش دهد.
آمريكا،سياسي،اقتصادي،كرونا،انتخابات،رأي،علوم،استاد،اصفهان،ري ...

ایسنا/اصفهان یک استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان گفت: شاخص‌های اقتصادی آمریکا قبل از کرونا مثبت بود، اما اکثر صاحب نظران معتقد بودند راه‌حل‌هایی که ترامپ در پیش گرفته است پایدار نیست و در بلندمدت نمی‌تواند مشکلات آمریکا را پوشش دهد.
علی امیدی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص واکنش‌های دونالد ترامپ به بحران کرونا و کاهش پایگاه اجتماعیِ رئیس‌جمهور آمریکا بعد از شیوع ویروس کرونا، اظهار کرد: اصولاً نظرات و گفته‌های ترامپ را در ادبیات سیاسی تحت مقوله پوپولیسم (عوام‌گرایی) قرار می‌دهند و یکی از آفت‌های دموکراسی همین پوپولیسم است که یک سری از افراد برای جلب آرای مردم و به قدرت رسیدن سعی می‌کنند حرف‌های عوام‌فریبانه بزنند.
توده‌های مردم ژرف اندیش نیستند و اصولاً امکان ژرف‌اندیشی برای توده‌ها به دلیل گرفتاری‌های روزمره وجود ندارد و به همین علت تحت تأثیر حرف‌های عوام فریبانه قرار می‌گیرند.
وی افزود: این رهبران سیاسی مانند ترامپ راه حل‌های میان برد و ساده ارائه می‌دهند و مردم هم این حرف‌ها را معمولاً باور می‌کنند.
انسان‌ها در شرایطی که در مشکلات و گرفتاری‌ها هستند به افرادی که راه‌حل‌های ساده و میان برد پیشنهاد می‌دهند متمایل می‌شوند.
این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، گفت: در آمریکا که مردم غرق در مشکلات سیاسی و اقتصادی هستند مردم دنبال کسی هستند که نوید تغییر می‌دهد و اصولاً یک سیاستمدار اگر بخواهد راه‌حل‌های علمی ارائه دهد جذابیتی ایجاد نمی‌کند.
از این جهت ترامپ با برخی از این شعارها به قدرت رسید و سعی کرد در زمان ریاست جمهوری خودش به این وعده‌ها عمل کند.
امیدی تصریح کرد: شاخص‌های اقتصادی آمریکا قبل از کرونا مثبت بود، اما اکثر صاحب‌نظران معتقد بودند راه‌حل‌هایی که ترامپ در پیش‌گرفته است پایدار نیست و در بلندمدت نمی‌تواند مشکلات آمریکا را پوشش دهد.
آمریکایی که از منادیان آزادی اقتصادی در جهان بود هم‌اکنون با باج‌گیری از چین و اتحادیه اروپا تحت عنوان تعرفه و معاملات غیرمنصفانه در کوتاه مدت اقتصاد خودش را رونق می‌دهد، اما اکثر علمای اقتصاد خصوصاً در طیف کلاسیک‌ها و نئوکلاسیک ها به این راه‌حل‌ها باور ندارند و در دراز مدت به ضرر اقتصاد می‌دانند.
وی گفت: در موضوع کرونا هم همین داستان کم‌وبیش در رفتار ترامپ صدق می‌کند چرا که او خود را منجی مردم آمریکا می‌داند.
ترامپ اطلاعات عمیقی از دنیای سیاست و علوم مختلف ندارد و به صورت غریزی یک سری عکس‌العمل‌هایی را در پیش می‌گیرد که یکی از این عکس‌العمل‌ها که به صورت غریزی کنش و واکنش نشان داد در بحث شیوع کرونا بود.
این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، تصریح کرد: ترامپ در محفلی شنیده که مواد ضد عفونی کننده می‌تواند از انسان‌ها در برابر کرونا محافظت کند و در یک مصاحبه رسمی اعلام کرد که این مواد به بدن انسان تزریق شود که مشاور پزشکی رئیس‌جمهور آمریکا هم عکس‌العمل جالبی از خود نشان نداد.
امیدی ادامه داد: اگر ترامپ را در طیف افراد پوپولیسم قرار دهیم و دغدغه اصلی او را هم انتخابات امسال ریاست جمهوری بدانیم طبیعی است که چنین سخنانی را به زبان بیاورد هر چند بعداً مشاوران ترامپ اعلام کردند که سخنان ترامپ در خصوص مواد ضدعفونی در رسانه‌ها بَد منعکس شده است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا محبوبیت ترامپ در آمریکا بعد از شیوع کرونا کاهش پیدا کرده است؟
گفت: در این خصوص سایت‌های مختلف، نظر سنجی‌های متفاوتی را نشان می‌دهند.
برای مثال شبکه CNN که با دموکرات‌ها سمپاتی دارد می‌گوید طبق نظرسنجی‌ها محبوبیت ترامپ بعد از کرونا کاهش پیدا کرده است، اما شبکه فاکس نیوز این‌گونه تحلیل می‌کند که محبوبیت ترامپ کاهش پیدا کرده، ولی نه در مقابل دموکرات‌ها.
به این معنا که بر اساس نظر این شبکه ترامپ نسبت به دموکرات‌ها در شرایط بهتری قرار دارد.
پیروزی یا شکست ترامپ در انتخابات به وضعیتِ اقتصادی آمریکا بستگی دارد
این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، خاطرنشان کرد: در کل مردم آمریکا به وضعیت اقتصادی خودشان حساسیت دارند و باید ببینیم طی ماه‌های آینده اقتصاد آمریکا به چه سمت و سویی می‌رود.
برخی اقتصاددانان معتقدند اگر این روند ادامه پیدا کند و کماکان بر تعداد افرادی که تقاضای بیمه بیکاری دارند افزوده شود نارضایتی‌ها از دولت ترامپ افزایش پیدا می‌کند، اما برخی پیش‌بینی‌ها این است که آمریکا در طی ماه‌های آینده این وضعیت بد اقتصادی را پشت سر خواهد گذاشت.
امیدی گفت: معمولاً اگر رونق اقتصادی را شاهد باشیم در ماه‌های آگوست و سپتامبر شاهد خواهیم بود و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نوامبر برگزار خواهد شد.
اگر این پیش‌بینی محقق شود و وضعیت اقتصادی آمریکا بهتر شود ترامپ شانس برنده شدن در انتخابات را دارد، اما اگر روند فعلی کنونی در آمریکا ادامه یابد و در آن دو ماهِ اشاره شده اقتصاد آمریکا جانِ دوباره‌ای نگیرد بدون شک شاهد اُفت پایگاه اجتماعی ترامپ خواهیم بود.
وی افزود: در کل باید این نکته را در نظر بگیریم که با وجودی که تحولات سیاسی و اقتصادی در کاهش یا افزایش محبوبیت رهبران سیاسی تأثیر دارد، اما کسانی هم هستند که برای رأی دادن هنوز تصمیم ۱۰۰ درصد نگرفته‌اند.
در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سه گروه رأی دهنده داریم، رأی دهنده‌هایی که مصمم هستند به حزب دموکرات رأی بدهند، رأی‌دهنده‌هایی که مصمم هستند به حزب جمهوری‌خواه رأی بدهند و در این میان ۲۰ درصدی هم هستند که فعلاً تصمیم نگرفته‌اند به چه کسی رأی بدهند.
این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، خاطرنشان کرد: بنابراین باید صبر کنیم و ببینیم که مجموعه عوامل اقتصادی و سیاسی در مورد این طیف سومی که مردد هستند به چه کسی رأی دهند چه تأثیری می‌گذارد.
نکته ظریف دیگری هم که باید در نظر بگیریم این است که در انتخابات آمریکا تفاوت آرا میان دو حزب مانند انگلستان و کشورهای اروپایی نیست که تفاوت میان احزاب ۳۰ تا ۴۰ درصد باشد.
در انتخابات آمریکا حداقل در ۲۰ سال اخیر تفاوت آرا میان دو حزب، ۵ درصد بوده است، در نتیجه این عامل، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را با کشورهای اروپایی متمایز کرده است.
انتهای پیام