تبدیل شهرداریها به اداره کاریابی
رئیس شورای اسلامی شهر ملایر اعلام کرد: شهرداری ها تراکم نیرو دارند به طوریکه در سنوات گذشته تعداد زیادی نیرو بدون ضابطه وارد شهرداری ها شده و این سازمان خدمات رسان تبدیل به اداره کاریابی شده است.

ایسنا/همدان رئیس شورای اسلامی شهر ملایر اعلام کرد: شهرداری ها تراکم نیرو دارند به طوریکه در سنوات گذشته تعداد زیادی نیرو بدون ضابطه وارد شهرداری ها شده و این سازمان خدمات رسان تبدیل به اداره کاریابی شده است.
جلیل کولیوند در گفتوگو با ایسنا، با تبریک فرارسیدن نهم اردیبهشت ماه، سالروز تأسیس نهاد مقدس شورای اسلامی شهر و روستا، در رابطه با فلسفه تشکیل شوراهای اسلامی اظهار کرد: شوراهای اسلامی از دیدگاه اسلام و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نقش بسیار مهم و والایی دارند به گونه ای که برخی آیات قرآن کریم به اهمیت مشورت و همفکری اشاره کرده و برخی اصول قانون اساسی به شوراها اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه در سیره و روش پیامبران و معصومین، مشورت و همفکری ابزاری برای در هم کوبیدن خودمحوری و استبداد قلمداد شده است، افزود: عدم تمرکز اداری، سبب تقسیم متناسب و عادلانه امور عمومی بین مرکز و شهرها می شود و روند پیشبرد امور بهتر و سریع تر انجام می گیرد، در دنیای پیچیده امروزی، با چنین سطحی از گستردگی روابط، اداره تمام امور به صورت متمرکز کار ساده ای نیست و مقتضیات زمان و مکان، توزیع کار و تخصص بیشتری را طلب می کند.
چالش ها و مشکلات پیش روی شوراها
کولیوند بیان کرد: مدیریت شهری در تمام دنیا امری یکپارچه است و منابع مالی مستقل برای آن تعریف شده، ۶۰ درصد مردم جهان در شهرها زندگی می کنند، در کشور ما نیز ۷۳ درصد مردم شهرنشین هستند اما مبلغ ناچیزی از بودجه عمومی دولت برای این تعداد انبوه شهرنشینی اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: رضایت مردم از دولت تا حد بسیار زیادی به واسطه خدماتی است که شهرداری ها به مردم ارائه می دهند چراکه خدمات ارائه شده توسط شهرداری ها برای مردم بسیار ملموس است و در زندگی روزمره خود، بسیار با آن سروکار دارند بنابراین اثرات رضایتمندی مردم، به صورت مستقیم متوجه دولت و حکومت است.
رئیس شورای شهر ملایر با بیان اینکه مردم از شهرداری و شورا انتظاراتی دارند اما شهرداری ها به علت کمبود منابع مالی، توان برآوردن انتظارات به حق مردم را ندارند، خاطرنشان کرد: شهرداری ها تراکم نیرو دارند به طوریکه در سنوات گذشته تعداد زیادی نیرو بدون ضابطه وارد شهرداری ها شده و این سازمان خدمات رسان تبدیل به اداره کاریابی شده است.
وی با بیان اینکه هزینه حفظ و نگهداری شهرها، حدود ۸۵ درصد از محل عوارض و اقدامات کوششی شهرداری ها وصول شده و تنها حدود ۱۵ درصد آن از منابع دولتی تأمین می شود، افزود: بودجه شهرداری ملایر در سال ۱۳۹۸، ۷۵ میلیارد تومان بوده که هزینه حقوق و مزایا ۴۵ میلیارد تومان، هزینه حفظ و نگهداری فضای سبز مبلغ شش میلیارد تومان، هزینه تنظیف شهر مبلغ هشت میلیارد تومان بوده و مبلغ ۱۶ میلیارد تومان برای کارهای عمرانی باقیمانده که این مبلغ برای شهری با وسعت ۲۲۵۰ هکتار بسیار ناچیز است.
رئیس شورای شهر ملایر بیان کرد: از جمله پیشنهاداتی که غلبه بر چالش های پیش روی شهرداری می توان به آن اشاره کرد پیگیری و اجرای مدیریت یکپارچه شهری و ایجاد درآمد پایدار برای شهرها توسط دولت است.
ضرورت اصلاح کمیسیون ماده ۱۰۰
کولیوند اعلام کرد: یکی از اقدامات مهمی که باید در قانون شهرداری ها صورت پذیرد، اصلاح کمیسیون ماده ۱۰۰ است، کمیسیون ماده ۱۰۰ به صورتی که اکنون اجرا می شود، ناکارآمد است، به عبارتی دریافت جریمه از تخلفات ساختمانی، مانع از ساخت و سازهای غیرمجاز نشده است و شهروندان به پشتوانه همین کمیسیون اقدام به ساخت و سازهای غیرمجاز می کنند، در حالیکه باید این کمیسیون و قوانین مربوط به آن طوری اصلاح شود که هیچ شهروندی به امید پرداخت جریمه در ساخت و ساز تخلف نکند و نتیجه تخلف در ساخت و ساز تخریب بنا باشد نه جریمه نقدی.
وی با اشاره به اینکه ناکارآمدی قوانین فعلی این کمیسیون در سیل های اخیری که در کشور رخ داد، به خوبی نمایان بود و کام هموطنان ما را تلخ کرد، بر لزوم تقسیم ناعادلانه ارزش افزوده تأکید کرد و افزود: وجوهی که به عنوان قانون مالیات بر ارزش افزوده از واحدهای تولیدی واقع در حریم شهرها اخذ می شود، به طور مستقیم به حساب شهرداری ها واریز شود.
کولیوند خاطرنشان کرد: بررسی سوابق این مالیات به حساب شهرداری نشان می دهد که مبلغ واریزی واقعی نبوده و در کش و قوس امور اداری، مبلغ پرداختی به شهرداری ها تغییر می کند و تاکنون برای شهرداری ها روشن نشده که تقسیم این عوارض براساس چه معیارهایی است، آیا این مالیات براساس وسعت و جمعیت شهر تقسیم می شود یا نفوذ دستگاه ها از نمایندگان شهر درخواست می شود در این زمینه پیگیری کنند.
نگاهی به عملکرد شورا و شهرداری ملایر
رئیس شورای شهر ملایر در ادامه گفت: با توجه به برخورداری شهر ملایر از پتانسیل بالقوه و مناسب اعم از موقعیت جغرافیایی، پیشینه تاریخی و سوابق فرهنگی و وجود مراکز علمی و نیروهای شایسته انسانی تمام تلاش خود را برای ایجاد بستری مناسب به منظور دستیابی شهروندان به زندگی سالم و با نشاط و عمران و آبادانی شهرمان به کار گرفته ایم.
کولیوند با بیان اینکه عمران و توسعه شهری حرف اول و غایی در فعالیت های شهرداری در حوزه شهرهاست، افزود: از جمله فعالیت های عمرانی شهرداری ها می توان به ساخت تقاطع، معابر شهری، پیاده رو سازی، جدولگذاری، نهضت آسفالت، نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده و رسیدگی به مناطق حاشیه ای شهر اشاره کرد.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه خدمات شهری ساخت و نگهداری پارک ها، ساماندهی میادین میوه و تره بار محلی، ساخت و تجهیز و نگهداری پایانه های مسافربری، ساماندهی خدمات ایمنی در هنگام بحران های شهری، خدمات ترافیکی، خدمات مربوط به آرامستان ها خدمات حوزه حمل و نقل از جمله تاکسیرانی، اتوبوسرانی، جمع آوری زباله، از جمله خدماتی هستند که به شهروندان ارائه می شود.
شورای شهر ملایر ۵۹۳ مصوبه داشته است
رئیس شورای شهر ملایر در رابطه با فعالیت های سال اخیر شورای پنجم مطرح کرد: شورای شهر ملایر در سال ۱۳۹۸، ۹۵ جلسه رسمی داشت که نتیجه این جلسات ۵۹۶ مصوبه بوده است، جلسات کمیسیون های شورا که شامل کمیسیون های فرهنگی، بهداشت و خدمات شهری، عمران، ترافیک، ورزشی، کمیسیون شاهد و کمیسیون حقوقی است که در ۲۸۳ نوبت تشکیل جلسه داده اند.
کولیوند با بیان اینکه تعداد درخواست هایی که از ادارات و مردم به شورا رسیده ۱۷۵۲ مورد بوده است، گفت: مصوب کردن تفریغ بودجه سال ۹۷ به مبلغ ۶۲۴ میلیارد و ۴۳۰ میلیون ریال، تصویب دفترچه ارزش معاملاتی شهر برای سال ۹۹، تصویب دفترچه تعرفه عوارض محلی برای سال ۹۹ در پنج سرفصل و تصویب بودجه شهرداری به مبلغ ۱۰۲ میلیارد تومان با سازمان های وابسته برای سال ۹۹ تصویب پروژه های عمرانی سال ۹۹ به تعداد ۱۰۴ پروژه از جمله اقدامات ما در دور پنجم شورای شهر ملایر بوده است.
وی همچنین به پیگیری اجرای پروژه های نیمه کاره از جمله پروژه های مربوط به پارک کوهسار، پروژه های بام ملایر، پروژه تجاری جنب شهرداری مرکزی، پروژه تجاری و مسکونی امام قلی وند واقع در میدان امیرکبیر، ساختمان پلاک ۱۷، هتل پارک و راه اندازی کارخانه سنگ شکن اشاره کرد.
رئیس شورای شهر ملایر یادآور شد: تعیین تکلیف کارخانه آجر ماشینی واقع در اراضی حسین آباد، ساماندهی ورودی ها از نظر پیاده رو سازی و ساخت کتیبه ها برای ارتقای شاخص های شهر جهانی مبل منبت ملایر، تجاری ۱۵ خرداد، تجاری و خانه محله انتهای قائم مقامی، کانال پشت ناسیونال، اجرای بخشی از سیل بند خاکی شمال شهر ملایر و چندین پروژه دیگر اهم عملکرد شورا و شهرداری ملایر بوده است.
انتهای پیام