نقل و انتقال دام در استان مرکزی ضابطهمند میشود
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی گفت: موضوع نقل و انتقال دام در استان ضابطهمند میشود.

بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، بهروز اکرمی ظهر امروز در جلسه کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان مرکزی با اشاره به توطئههای دشمنان اظهار داشت: در این مقطع در حوزه مشکل دام دو اتفاق رخ داده، نخست این که دشمن خوابهایی برای کشور دیده، آمریکا به عنوان سردمدار و کشورهای عربی اطراف ایران مانند عربستان، امارات، بحرین سرمایهگذاری بسیاری در راستای به چالش کشیدن مردم کردهاند و ما به عنوان مدیران جمهوری اسلامی باید این موضوع را مدنظر قرار دهیم و موضوع را ساده و دست کم نگیریم.
وی افزود: نکته دوم این است که قاچاق در تمام دنیا وجود داشته و تنها مختص ایران نیست، شاید پنج یا سه سال پیش در استان مرکزی و غرب کشور قاچاق دامی وجود نداشت، اما در جنوب کشور و سیستان و بلوچستان قاچاق دام به سبب اختلاف قیمت دام در داخل کشور با خارج از کشور همواره وجود داشته و امروز این اختلاف قیمت در سراسر کشور با همسایگان اتفاق افتاده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی تصریح کرد: مبنای قاچاق دام اقتصادی بوده و امنیتی نیست، در تمام دنیا گمرک متولی مبارزه با قاچاق بوده اما شرایط در کشور ما متفاوت است.
اکرمی بیان کرد: قاچاق تا زمانی که این اختلاف قیمت وجود داشته باشد ادامه دارد، برای مبارزه با قاچاق کالا اقدامات بسیاری انجام شده، در 6 ماه و یا یک سال گذشته مجموع قاچاق کشور واردات بود اما هم اکنون صادرات است، همه اقلام مانند دام، شکر، گندم، چوب و هرچیزی که در کشور باشد قاچاق میشود.
وی عنوان کرد: هرچیزی که در کشور وجود دارد برای همسایگان ما جذابیت اقتصادی دارد واین مهم به هیچ عنوان مقوله امنیتی محسوب نمیشود، هم اکنون با دو پدیده اقدام کشورهای دشمن و معضل اقتصادی که سبب اختلاف قیمت شده مواجه هستیم، ما باید تصمیمگیری و اقدام کنیم، باید دانستنها به تصمیمی اجرایی و علمی منتهی شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: به عنوان مدیران و متولیان استان مرکزی، نمیتوانیم سایر نقاط کشور را نادیده بگیریم و نباید تصمیمات ما معضلی را برای سایر استانها ایجاد کنیم، همچنین باید تلاش کنیم تا بحث دام را در استان ضابطهمند کنیم.
اکرمی ادامه داد: برای کنترل امور و مسائل بهداشتی دامپزشکی هرگونه خروج و ورود دام از استان و به استان باید با مجوز دامپزشکی باشد، این مهم مشکلی برای کسی که بخواهد کار درست انجام دهد ایجاد نمیکند، بلکه برای قاچاقچیان سبب ایجاد مشکل میکند.
وی اضافه کرد: باید بررسی کرد که آیا امکان افزایش دامداری و یا دام سنتی وجود دارد تا در این زمینه به بخش خصوصی فراخوان دهیم، هم اکنون گوشت منجمد وارد میشود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی تصریح کرد: افزایش تولید دام سبب افزایش اشتغال میشود، در یک سال صادرات یک میلیون و 400 هزار راس دام سبک (بزتالی) که برای عربهای حاشیه خلیج فارس جذابیت داشته سبب ارزآوری زیادی شد.
اکرمی بیان کرد: اگر بتوانیم قاچاق را با اهرمهای اقتصادی کنترل کنیم بهطور یقین موفق میشویم.
انتهای پیام/ ع