خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تشریح آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده کرمان/تخصیص 15 میلیارد تومان کمک بلاعوض

فارس | استان‌ها | پنجشنبه، 04 اردیبهشت 1399 - 10:01
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان گفت: 15 میلیارد تومان کمک بلاعوض در منطقه سیل‌زده جنوب کرمان توزیع شده است.
سيل،مناطق،منطقه،زده،روستا،كرمان،آب،استان،خسارت،بحران،دستگاه، ...

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، سید مصطفی موسوی‎آیت‎اللهی در بحث چگونگی وضعیت مناطق سیل‌زده جنوب استان اظهار داشت: 15 میلیارد تومان کمک بلاعوض در منطقه سیل‌زده جنوب کرمان توزیع کردیم و 50 فقره پرونده در بانک تشکیل دادیم، اکنون نیز تمام واحدهای مسکونی در مرحله اجرای فونداسیون قرار دارند و تلاش می‎کنیم در کوتاه‎ترین زمین ممکن منازل مردم چه به تعمیر نیاز داشتند و چه به تکمیل به اتمام برسند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان همچنین با اشاره به بارش سیل آسای باران در مناطق شهداد و گلباف بیان داشت: بر اثر این بارش‌ها حجم زیادی از آب به مناطق وارد شد، البته تصرفات غیرقانونی در بستر رودخانه‌ها موجب تشدید سیل شد که تخریب‎های زیادی بر جای گذاشته است.
موسوی‎آیت‎اللهی تصریح کرد: امروز پاک کردن منازل مردم و معابر از گل و لای توسط دولت، بسیج و سپاه تمام شد و شستشوی وسایل مردم نیز در حال انجام است، همچنین 20 روستا که با مشکل قطعی برق، هفت روستا قطعی آب و 10 روستا با قطعی مخابرات مواجه بودند که سه دستگاه دیزل ژنراتور برای برقراری برق این مناطق اختصاص یافت و اکنون به حالت پایدار در آمده است.
وی از توزیع 140 چادر، 900 پتو، موکت، کنسروجات و ...
در بین مردم مناطق سیل زده شمال استان خبر داد و افزود: برآورد ابتدایی واحدهای مسکونی توسط بنیاد مسکن انجام و به تهران ارسال شده تا اعتبار لازم تخصیص یابد، البته ما منتظر اعتبار نمی‌مانیم و از یکشنبه عملیات ساخت‎و‎ساز در مناطق سیل زده شمال استان آغاز می‎شود.
موسوی‎آیت‎اللهی با بیان اینکه به روستاهای سیل زده دو دستگاه خودروی آتش‎نشانی، 9 دستگاه لودر و سه دستگاه گریدر به منطقه اعزام شده است، عنوان کرد: برای اجرای کارهای بلندمدت صورتجلسه 15 بندی نوشته شد که عملاً 90 درصد کارهای آن انجام شده است و مقرر شد، معین اقتصادی منطقه و خیران کمک اقتصادی خوبی اعطا کنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان گفت: در جهاد کشاوری برآورد اولیه خسارت سیل انجام شده که حدود 45 میلیارد تومان است که بر اساس این برآورد 600 هکتار از اراضی کشاورزی، 200 هکتار از نخیلات و ...
دچار خسارت و قنات‎ها حدود 40 تا 100 درصد تخریب شدند که البته عملیات لایروبی آنها در حال انجام است.
وی از ارسال هشت چشمه سرویس بهداشتی سیار توسط هلال احمر به مناطق سیل زده خبر داد و ابراز داشت: 20 راه روستایی تا ساعت پنج صبح نخستین روز سیل بازگشایی شد و اکنون تمام مسیرهای مسدود شده، باز هستند که همین امر موجب امدادرسانی زمینی شده است، البته به دو منطقه نیز امدادرسانی هوایی انجام گرفته است.
موسوی‎آیت‎اللهی با اشاره به اینکه آب یکی از مناطق به صورت خودگردان بود که مقرر شد با همکاری مردم انشعاب اجرا شود، خاطرنشان کرد: در روستای جهر در گذشته پیش‎بینی این اتفاق شده بود، زیرا رودخانه از وسط روستا می‎گذرد، البته پیش از این دیواره حفاظتی در بالادست آن احداث شده بود که بعد از توسعه روستا بار دیگر مشکل‌ساز شده است به همین دلیل مقرر شد، اکنون حدود یک کیلومتر دیواره حفاظتی احداث شود.
وی اذعان داشت: با توجه به بارش‌های چند روز اخیر، مسئولان همواره در حال رصد وضعیت مردم این منطقه هستند، طبق قانون مدیریت بحران در ابتدای بحران برخی کارها اضطراری است که باید انجام شود و همگی انجام شده است و 11 اکیپ مجموعه هلال احمر نیز از لحظات اولیه در منطقه حضور پیدا کردند.
موسوی‎آیت‎اللهی با اشاره به خسارت 45 میلیارد تومانی به حوزه راه‎های مناطق سیل زده شمال استان تأکید کرد: یک سری کارها نیاز به زمان بیشتری دارد، مانند بازگشایی مسیرها و تعمیر قنات‎ها که معمولاً زمان‎بر است، اما با توجه به اینکه عمده کار آن مناطق کشاورزی است، توصیه ما بر تعمیر قنات‌‎ها است.
این مسئول در زمینه استحکام سیل بندها اظهار داشت: برخی اوقات توسعه غیراصولی اتفاق می‎افتد، همچنین بعضاً تصرفات اراضی کشاوزی در بستر و حریم رودخانه‎ها است، اکثر اتفاق‎ها به همین دلیل است، البته در اعطای مجوز به این ساخت‎و‌سازها کاهلی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه در بالادست منطقه زهکلوت نیز سه دیواره حفاظتی در حال احداث است که اگر به اتمام برسد، مشکل سیل در این منطقه رفع می‎شود، افزود: در سال گذشته 9 بند سنگی و سیمانی در شهر کرمان افتتاح شد که از ورود بخش عظیمی از آب بارانی که دو هفته گذشته شاهد آن بودیم به سطح شهر جلوگیری شد.
موسوی‎آیت‎اللهی در مورد مناطق سیل زده شهرستان زرند تصریح کرد: قانون مدیریت بحران سلسله مراتبی دارد که در شهرستان با فرماندار است، اگر مسئولان شهرستانی برای کمک به استاندار اعلام کنند، ستاد بحران استان وارد عمل می‎شود، اما تاکنون موردی در این زمینه به ما اعلام نشده است، هر چند ما آمادگی داریم که در این زمینه ورود پیدا کنیم.
وی بیان داشت: هم‎اکنون مسئولان جهاد کشاورزی در منطقه کارهای لازم را آغاز کردند از جمله لایروبی قنات‎ها و انتقال لوله‎های آب به مزارع و ما هم پیگیر هستیم که خسارت‎ها را از دولت وصول کنیم، بنیاد مسکن نیز هم خسارت خانه‎هایی که نیاز به مرمت دارند و هم آنها که نیازمند نوسازی هستند، ارزیابی می‎کند.
انتهای پیام/80001/ق/ر