از افزایش قیمت نان تا تدوام تعطیلی ناوگان حمل و نقل عمومی
دفتر خبرگزاری تسنیم در آذربایجانشرقی در طول روز تازهترین اخبار را در قالب از گوشه و کنار استان منعکس میکند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، در بسته خبری پیشِرو بخشی از اخبار گوشه و کنار استان آذربایجان شرقی گردآوری شده و در اختیار خوانندگان و مخاطبان خبرگزاری تسنیم قرار گرفته است.
افزایش قیمت نان در تبریز
محمد عباسوند در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: تمامی شهرها قیمت نان را در سال 97 افزایش دادند، ولی در تبریز بر اساس دستور رییس جمهور مبتی بر اینکه نباید کالاهای اساسی بیش از 10 درصد افزایش قیمت داشته باشند، قیمت نان تنها 10 درصد افزایش یافت که دلیل آن هم افزایش قیمت آرد بود.
وی ادامه داد: قیمت کلیه اقلام روز به روز افزایش مییابد و این 10 درصد افزایش قیمت در سال 97، هیچ تاثیری در افزایش درآمد نانوایان نداشته است.
رئیس اتحادیه نانوایان تبریز خاطرنشان کرد: برای تأمین هزینههای نانواییها باید افزایش قیمت قابل توجهی در نظر گرفته میشد؛ از این رو مقرر شد در برخی نانها 30 درصد و در برخی دیگر 33 درصد افزایش قیمت داشته باشیم.
عباسوند متذکر شد: در واقع میتوان گفت این افزایش قیمت به نوعی اصلاح قیمتی است؛ به عنوان مثال قیمت هر ده کیلو خمیر مایه 250 هزار تومان بوده که برای تأمین و جبران افزایش قیمت آن این اقدام انجام گرفت.
رئیس اتحادیه نانوایان تبریز در پایان خاطر نشان کرد: با افزایش قیمت اخیر، قیمت سنگک یارانهای با وزن 430 گرم 1250 تومان و در آزاد پزها 1500 تومان، نان لواش یارانهای 135 گرمی 250 تومان، نان بربری با وزن 510 گرم هزار تومان و در آزادپزها با وزن 600 گرم 1500 تومان و نان روغنی دو هزار تومان شده است.
پلمب هفت واحد صنفی متخلف درمراغه
فرمانده انتظامی شهرستان مراغه از پلمب هفت واحد صنفی متخلف به دلیل نداشتن پروانه کسب و عدم رعایت مقررات بهداشتی خبر داد.
سرهنگ رمضان اللهوردیان در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: در راستای ارتقای امنیت اجتماعی و ساماندهی صنوف فاقد پروانه کسب، طرح نظارت و کنترل اصناف از سوی ماموران اداره نظارت بر اماکن عمومی در این شهرستان اجرا شد.
وی افزود: در این راستا 50 واحد صنفی مورد بازدید قرار گرفتند که در جریان این طرح هفت واحد صنفی متخلف به علت نداشتن پروانه کسب و عدم رعایت قوانین و مقررات بهداشتی در راستای پیشگیری از ویروس کرونا پلمب و برای چند واحد صنفی دیگرنیز اخطاریه پلمب صادر شد.
فرمانده انتظامی شهرستان مراغه اضافه کرد: در راستای ارتقای کارآمدی صنوف، اجرای طرحهای مشابه به صورت مداوم در دستور کار پلیس این فرماندهی قرار دارد تا شهروندان با خیال راحت به تهیه کالا یا خدمات مورد نیاز خود بپردازند.
وی در پایان گفت: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلف صنفی به ویژه عدم رعایت بهداشت یا احتکار اقلام بهداشتی و درمانی، موضوع را به مرکز فوریتهای پلیسی 110 اطلاع دهند.
کشف گوشیهای تلفن همراه قاچاق در ملکان
محمدتقی سلطانی در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: ماموران پاسگاه شهید فرشباف در راستای طرح عملیاتی مبارزه با قاچاق کالا موفق به توقیف سواری پژو پارس حامل گوشی تلفن همراه قاچاق در یکی از محورهای مواصلاتی شهرستان شدند.
وی افزود: با هماهنگی مراجع قضائی و در بازرسی از خودروی مورد نظر 90 دستگاه گوشی هوشمند از نوع "آیفون" که بهصورت قاچاق حمل شده بود، کشف شد.
فرمانده انتظامی شهرستان ملکان با اشاره به اینکه ارزش کالای کشف شده برابر اعلام کارشناسان 5 میلیارد ریال برآورد شده است، خاطرنشان کرد: در این راستا پرونده تشکیل و راننده خودرو به همراه کالای کشف شده برای سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شد.
کشف 15 تن شکر احتکاری در آذربایجانشرقی
رئیس کل دادگستری آذربایجانشرقی گفت: مقدار 15 تن شکر احتکار شده در شهرستان بناب توسط این مجموعه کشف و ضبط شد.
موسی خلیل اللهی در گفت وگو با خبرنگاران اظهار داشت: در پی گزارش اداره اطلاعات شهرستان بناب مبنی بر احتکار عمده شکر در منزل شخصی فرد محتکر، دستورات لازم قضایی برای ورود به این منزل شخصی از سوی دادگستری استان صادر شد.
وی افزود: پس از صدور دستور بازرسی از منزل توسط دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بناب و طی تحقیقات به عمل آمده، تعداد 299 گونی 50 کیلویی که حدود 15 تن را شامل میشد، کالای شکر کشف شد.
رئیس کل دادگستری آذربایجانشرقی در ادامه خاطر نشان کرد: شکر احتماری به نحو ماهرانه زیر فرشهای منزل جاسازی شده بود و پرونده تخلف فوق بلافاصله توسط دادستانی شهرستان بناب تشکیل و در شعبه دوم بازپرسی به متهم تفهیم اتهام شد و پرونده مزبور هم اکنون در مرحله تکمیل تحقیقات است.
اتوبوسهای مسافربری با یک دوم ظرفیت باید حرکت کنند
اروجعلی علیزاده، مدیرکل راهداری وحمل و نقل جادهای استان آذربایجانشرقی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: بر اساس تصمیم ستاد پیشگیری از کرونا استان یک پروتکل بهداشتی در ترمینال استان اجرا شد و تمام ترمینالها و حمل و نقل عمومی تعطیل شد.
وی افزود: با توجه بر تصمیم جدید ستاد، از شنبه هفته جاری، فعالیت ترمینالها آغاز شد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان با تاکید بر اینکه مقرر شده تا تمام نکات و دستورات بهداشتی ازجمله ضدعفونی کردن اتوبوسها و توجه به نکات بهداشتی رعایت شود، گفت: با توجه بر اینکه ظرفیت اتوبوسها 25 نفری است ولی تاکید شده که در همه اتوبوسها طرح فاصلهگذاری رعایت شود، از اینرو همه اتوبوسها با 12 نفر حرکت میکنند.
وی با تاکید بر اینکه هر مسافر وظیفه دارد تا شخصاً پروتکل بهداشتی اعم از تهیه ماسک و دستکش را داشته باشد، تصریح کرد: این تکلیف و وظیفه ترمینال نیست که این لوازم را در اختیار مسافران قرار دهد و اگر هم لوازم بهداشتی به مسافران داده میشود، باید هزینه آن را بدهند زیرا رانندگان و شرکتها هم هزینه دارند و در این زمان خسارت دیدهاند.
علیزاده با بیان اینکه البته باید رانندهگان وسایل بهداشتی به همراه داشته باشند، یادآور شد: با توجه بر اینکه روزهای نخستین شروع کار ترمینالهاست، از اینرو تا چند روز بستههای بهداشتی به مسافران تعلق میگیرد ولی بعداً باید مسافر توجیه شود و همیشه با خود به همراه داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: اتوبوسها با یک دوم ظرفیت خود حرکت میکنند ولی همچنان به هیچکدام اجازه افزایش کرایه ندادهایم.
تدوام تعطیلی ناوگان حمل و نقل عمومی تبریز
ایرج شهین باهر در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: از نخستین روزهای شیوع ویروس کرونا مدیریت استان پیگیری این موضوع را آغاز کرده و تکالیف دستگاهها مشخص شد که در این میان شهرداری تبریز نیز وظایف خود را در قالب پروتکلهای ابلاغ شده انجام میدهد.
وی ادامه داد: در این میان برخی اقدامات نیز خارج از پروتکل و با ابداع و ابتکار نیروهای سازمان آتش نشانی شهرداری تبریز انجام یافت که از آن میان به راه اندازی تونلهای ضدعفونی و مه پاشها اشاره کرد.
شهین باهر افزود: خدمات دیگری همچون اطلاع رسانی صوتی از دیگر این مواردی بود که برای نخستین بار در تبریز اجرا یافت و پس از آن شهرهای دیگر نیز از این شیوه اطلاع رسانی برای کنترل شیوع ویروس کرونا استفاده کردند.
شهردار تبریز با اشاره به ضدعفونی مستمر نقاط مختلف سطح شهر تصریح کرد: در این اقدام علاوه بر شهرداری، تمام محلات پای کار بودند و اگر حضور همگانی نهادهایی مثل بسیج، ارتش، سپاه و مردم نبود، ضدعفونی تمام شهر از توان یک مجموعه خارج بود.
وی با بیان اینکه نخستین موج همراهی بین دستگاهها در تبریز رخ داد، تاکید کرد: اولین مانور ضدعفونی سطح شهر با همراهی نیروی هوایی، پدافند، پایگاه شکاری و … در تبریز رخ داد و این همراهی باعث شد، همچنان تا امروز این اقدام تداوم یابد.
شهین باهر خاطرنشان کرد: مواد ضدعفونی توسط شهرداری تبریز تأمین و از طریق نیروهای بسیجی و مردمی، در سطح شهر استفاده میشود.
شهردار تبریز با اشاره به دیگر اقدامات این مجموعه در مقابله با شیوع کرونا گفت: ضدعفونی تاکسیها با رعایت پروتکل، ارائه آموزشهای شهروندی از طریق فضاسازی شهری و تبلیغات محیطی و… از دیگر این موارد به شمار میرود.
وی در پایان به زمان بازگشایی ناوگان حمل و نقل عمومی در تبریز نیز اشاره کرد و گفت: تا اطلاع ثانوی و بر اساس اعلام ستاد مبارزه با کرونای شهرستان تبریز، ناوگان حمل و نقل عمومی تعطیل خواهد بود.
انتهای پیام/115/ش