کاغذ بازی کرونایی بهزیستی اردبیل/ارزیابی روانی در فقدان تجهیزات
در وضعیتی که کرونا بار مخرب روانی خود را به تمامی خانوادهها تحمیل کرده است، بهزیستی بار دیگر گرفتار طرحهای مقطعی و کاغذ بازی شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، نشست خبری اداره کل بهزیستی استان اردبیل با موضوع اقدامات بهزیستی در مقابله با ویروس کرونا بعد از ماهها سکوت خبری این مجموعه برگزار شد.
با این وجود مدیرکل بهزیستی استان اردبیل با تاکید به اینکه حفاظت از مقیمان مراکز شبانه روزی اولویت ما در دوران کرونا بود تمامی صحبت های 20 دقیقهای خود را به این موضوع اختصاص داد.
بهزاد ستاری تصریح کرد: 40 مرکزنگه داری شبانه روزی در استان دایر است که 400 پرسنل دارند و 2200 نفر در این مراکز نگهداری میشوند؛ از ابتدای بهمن ماه پروتکلهای بهداشتی به مراکز ابلاغ شده و خوشبختانه مورد مثبت از ابتلا به بیماری در هیچ مرکزی گزارش نشده است.
وی با بیان اینکه گندزدایی مستمر مراکز و رعایت نکات بهداشتی با جدیت در دستور کار بوده است، گفت: در ایام کرونا برای نگهداری هر معلول 530 هزار تومان اختصاص یافته است و حمایتهای معیشتی و بهداشتی از اقشار نیازمند جامعه نیز شامل کمک هزینه 250 هزار تومانی به هر معلول شدید و بسیار شدید به تعداد 3500 نفر اختصاص یافته است.
مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه حق پرستاری به ضایعه نخاعی ها به میزان 554 هزار تومان به غیر از مستمری از سوی بنیاد مستضعفان پرداخت شده است، اضافه کرد: همچنین به استان اردبیل 405 میلیون تومان نیز اختصاص یافته که قرار است حداقل 300 هزار تومان به هر خانواده نیازمند پرداخت شود.
ستاری گفت: برای22 خانوادهای که فرزندان سه قلو و یا قل بیشتر دارند در طول سال 246 میلیون تومان پرداخت شده است.
مطابق اظهارات مدیرکل بهزیستی استان مجموع کمک های دولتی 1.5 میلیارد تومان ومجموع کمک های خیریه و غیردولتی 3 میلیارد و 790 میلیون تومان است.
وی با اشاره به فعالیت 72 انجمن و موسسه حامی مددجویان گفت: 37 موسسه خیریه بسته غذایی به ارزش 3 میلیارد و 476 میلیون تومان، بسته بهداشتی به ارزش 182 میلیون تومان بسته آموزشی به میزان 63 میلیون تومان پرداخت کردند.
مدیرکل بهزیستی استان سخنان خود را به اعلام آمار و ارقام امدادی بسنده کرد و در خصوص مهمترین مسئولیت این مجموعه، یعنی بهداشت روانی مددجویان به تعداد تماس های تلفنی با مشاوران اشاره کرد.
300 تماس با محور مشکلات روحی روانی
ستاری گفت: در اسفند و فروردین ماه با مشاوره تلفنی 1480، 3387 مورد تماس حاصل شده که 1796 مورد آن مربوط به کرونا و مابقی مربوط به اختلافات زناشویی، تربیت کودکان و اختلالات روانی بوده است.
وی اظهار کرد: همچنین با خط فوریتهای اجتماعی یعنی 123 نیز، 300 مورد تماس برقرار شده که موضوع مشکلات روحی روانی در صدر بوده و بیشتر در راستای سوالات پیشگیری و مقباله با کرونا بوده است.
تا جایی که با اشاره به سامانه خودارزیابی وضعیت روان شناختی ناشی از بحران کرونا، استان اردبیل را با 735 مراجعه در رتبه سوم استانها به لحاظ جذب در سامانه یاد کرد.
مدیرکل بهزیستی استان در پاسخ به این سوال که وقتی مددجویی حتی برای نان شب نیازمند حمایت است، با کدام امکانات و بستر نت قرار است در این سامانه ثبت نام کند، افزود: تنها یک فرد باسواد در هر خانواده کافی است تا به سامانه مراجعه شود و مددکاران ما در شهرستانها نیز آماده ثبت نام افراد هستند.
هرچند ستاری معتقد است این سامانه موفق و موثر است و با 21 سوال میتواند مشکلات روانی افراد را احصا کند اما ثبت نام 735 نفر در استانی با جمعیت 1.2 میلیون نفر چندان قابل توجه محسوب نمیشود.
بخشی از سخنان ستاری نیز معطوف کودکان خیابانی بود و وی در خصوص اقدامات پیشگیری از ابتلا به بیماری این گروه در معرض خطر گفت: 250 کودک شناسنامه دار خیابانی در اردبیل شناسایی شده که به خانواده هر یک 160 هزار تومان لوازم بهداشتی خریداری و اعطا شده است.
مدیرکل بهزیستی استان افزود: انتظار ما از مردم این است در چهارراهها به کودک کار پول ندهند و کمکهای خود را به مرکز خیریه حمایتی آموزشی کودک و خانواده اعطا کنند تا از آن طریق در اختیار کودک قرار گیرد.
به گفته ستاری 12 جمعیت همیار سلامت روان اجتماعی با 28 پایگاه و 300 نفر نیروی همیار در سطح استان فعال هستند که در این مدت 3950 بسته بهداشتی و غذایی به نیازمندان توزیع کرده اند.
وی اضافه کرد: 77 هزار بسته بهداشتی و 633 بسته غذایی نیز توسط انجمنهای پیشگیری و درمان و کاهش آسیب اعتیاد در مناطق آسیب پذیر توزیع شده است.
انتهای پیام/136/ ز