خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کارشناس ترکیه‌ای: سیاستمداران آمریکایی در آرزوی ترکیه‌ای بدون اردوغان هستند

فارس | بین‌الملل | سه شنبه، 02 اردیبهشت 1399 - 14:03
«اُنور اریم» کارشناس سیاسی معتقد است سیاستمداران آمریکایی بعد از آن که دریافتند رئیس‌جمهور ترکیه در برابر باج‌خواهی و تهدید آنها سر خم نمی‌کند، به دنبال حذف وی از قدرت هستند.<br/>
تركيه،اردوغان،گزارش،انديشكده،سوريه،آمريكا،اس،يادداشت،آمريكاي ...

«اُنور اریم» کارشناس سیاسی معتقد است سیاستمداران آمریکایی بعد از آن که دریافتند رئیس‌جمهور ترکیه در برابر باج‌خواهی و تهدید آنها سر خم نمی‌کند، به دنبال حذف وی از قدرت هستند.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در ماه مارس «انستیتو واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک» اندیشکده آمریکایی مستقر در واشنگتن در یادداشتی با عنوان «چشم‌انداز دموکراسی ترکیه: ۲۰۲۳ و فراتر» شانس رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه را برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۳ ارزیابی و رقبای سیاسی بالقوه او را که به دنبال شکست وی در انتخابات آتی هستند نام برده است.
بنابر گزارش این اتاق فکر، اگر اردوغان بتواند از پس بحران اقتصادی که با همه‌گیری کرونا تشدید شده، بربیاید و در سال ۲۰۲۳ از رقبای خود پیشی بگیرد، احتمالا راه این کشور را بر «لیبرالیسم و همچنین بر روی غرب در یک نسل آتی» خواهد بست.
به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، «اُنور اریم» کارشناس سیاسی ترکیه معتقد است یادداشت این موسسه و همچنین یادداشتهای مشابه سابق در تلاشند بقای سیاسی اردوغان را زیر سوال ببرند.
این کارشناس توضیح داد که این اندیشکده و اندیشکده‌های دیگر آمریکایی به دنبال القای این نظر هستند که اردوغان ممکن است در انتخابات آتی شکست بخورد و کسانی هستند که توانایی شکست او را دارند؛ اما در صورتی که شرایط به پیروزی او منتهی شود، وی ترکیه را به سمت مشکلات بیشتر خواهد کشاند.
به گفته او، مقامات آمریکا به استثنای ترامپ آرزوی ترکیه‌ای بدون اردوغان را دارند زیرا سرانجام فهمیدند که وی در مثابل باج‌خواهی و تهدیدهای آنها تعظیم نمی‌کند و به ساز آنها نمی‌رقصد.
به اعتقاد اریم، این اندیشکده نظرات لابی آمریکا-اسرائیلی را ترویج می‌کند و بنابراین جای تعجب ندارد که چرا اردوغان را هدف قرار داده است.
او گفت: گرچه دلیل انتشار این گزارش کاملا روشن است، ارزیابی‌ها و نتایج آن بسیار سطحی و غیرحرفه‌ای است.
به گزارش اسپوتنیک، این یادداشت، به هیزم آتشی که با تحقیق اندیشکده آمریکایی «رَند» برافروخته شد، می‌افزاید.
در این یادداشت با نام «خط سیر ملی‌گرایی ترکی» ادعا شده بود افسران رده میانی ترکیه از رهبری ارتش ناامید شده‌اند و نگرانند در پاکسازی‌های پساکودتای این کشور کنار گذاشته شوند.
اندیشکده رند در ادامه، این تصور را مطرح کرده که این نارضایتی درون ارتش ممکن است در نهایت باعث تکرار سناریوی سال ۲۰۱۶ ترکیه شود.
به گزارش روزنامه «حریت» ترکیه، این یادداشت از سوی حزب حاکم عدالت و توسعه و حزب جنبش ملی‌گرایی ترکیه به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و محکوم شد.
روابط ترکیه و آمریکا تاکنون بارها بر سر مسئله حمایت آمریکا از شبه‌نظامیان کرد موسوم به یگانهای مدافع خلق (ی‌پ‌گ) در سوریه که ترکیه آنها را با حزب کارگران کردستان موسوم به (پ‌ک‌ک) مرتبط می‌داند، پرتنش شده است.
اختلاف دیگر دو کشور بر سر خرید و استقرار سامانه‌های دفاع موشکی اس-۴۰۰ روسیه در ترکیه است که آمریکا ادعا می‌کند سیستم‌های اس-۴۰۰ روسی باعث می‌شود تا دولت مسکو به جزئیات محرمانه جنگنده‌های اف-۳۵ دسترسی یابد و همچنین گفته که سامانه‌های دفاع موشکی روس با سیستم‌های ناتو در تضاد هستند.
دولت ترکیه اما می‌گوید که اس-۴۰۰ تضادی با سامانه‌های ناتو ندارد و تهدیدی برای این ائتلاف نظامی محسوب نمی‌شود.
با این وجود در پی پیشروی‌های ارتش سوریه و نیروهای مقاومت در ادلب برای تسلط دولت دمشق بر آخرین پناهگاه تروریستها در سوریه، آمریکا برای ممانعت از این پیشروی‌ها، از تجاوز ترکیه به سوریه حمایت کرد و مدعی شد دو طرف اهداف ژئوپلتیک مشترکی در سوریه و لیبی دارند.
در ماه آوریل نماینده ایالات متحده در ناتو این ایده را مطرح کرد که بسته کمکی نامشخصی برای حمایت از ترکیه در ایجاد اختلال در نبرد ادلب در اختیار این کشور قرار بگیرد و در ازای آن آنکارا از خرید اس-۴۰۰ روسیه دست بکشد.
با این حال هفته گذشته «مولود چاووش اوغلو»، وزیر دفاع ترکیه یک بار دیگر بر موضع ثابت کشورش در خرید سامانه پدافندی روس تاکید و هر گونه تغییر در آن را رد کرد.
انتهای پیام/