مصرف پروتئین در کشور پایین است/تلاش برای اصلاح الگوی تغذیه
کرج - رئیس شیلات کشور با اشاره به مصرف بالای شکر، نمک و روغن در کشور، گفت: این در حالی است که مصرف پروتئین در کشور پایین است.

به گزارش خبرنگار مهر، نبیالله خون میرزایی ظهر سهشنبه در جشنواره طبخ آبزیان استان البرز، ضمن تبریک به مناسبت سالروز ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن، اظهار کرد: زنان جامعه ایرانی نماد مهر و محور و ستون خانواده هستند.
وی اضافه کرد: یکی از عواملی که در رشد فرهنگها تأثیرگذار است، همافزایی خردهفرهنگها و در کنار هم قرار گرفتن ظرفیتهای قومیتهای مختلف است.
رئیس شیلات کشور در ادامه با اشاره به وجود قومیهای مختلف در استان البرز، گفت: این استان نمادی کوچکشده از ایران بوده که محل همافزایی فرهنگی است.
خون میرزایی در بخش دیگری با اشاره به ظرفیتهای استان البرز در حوزه کشاورزی، گفت: این استان در حوزه شیلات نیز دارای ظرفیتهای خوبی است که باید موردتوجه قرار گیرد.
در حوزه شیلات حلقههای تولید، پیشتولید و پس از تولید از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی با اشاره به کاستیهای امروز فرهنگ غذا در میان خانواده ایرانی، گفت: مصرف شکر، نمک، نوشابههای گازدار، کربن هیدراتها و روغنهای اشباعشده در سبد غذایی خانواده ایرانی بالا است و از طرفی مصرف پروتئین پایین است.
رئیس شیلات کشور بابیان اینکه مصرف پروتئین حیوانی نیز در سد غذایی خانواده ایرانی پایین است، گفت: مصرف گوشت آبزیان و پروتئین سفید نیز پایین است.
عناصری مانند آهن، روی و کلسیم در جیره غذایی ما پایین است و همین موضوع هزینههای سنگینی را به جامعه تحمیل میکنند.
خون میرزایی مصرف سرانه آبزیان در دنیا را بیش از ۲۲ کیلوگرم اعلام کرد و گفت: این در حالی است که مصرف آبزیان در ایران اندکی بیش از یازده کیلوگرم در سال است.
وی اضافه کرد: اینکه سرانه مصرف آبزیان در کشور ما نصف سرانه مصرف در دنیا است مطلوب نیست و گره این مشکل به دست بانوان ایرانی باز میشود، انتظار داریم در این زمینه اطلاعرسانی کافی شود.
رئیس شیلات استان البرز تأکید کرد: همه باید برای اصلاح الگوی تغذیه کشور تلاش کنیم.