اختتامیه پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال برگزار میشود
دبیر جشنواره پژوهش فرهنگی سال با اعلام این خبر که بیش از ۱۰۰۰ اثر در حوزههای مختلف فرهنگی به این دور از جشنواره پژوهش سال ارسال شده است که مورد داوری ۲۰۰ داور قرار گرفته است، گفت:در اختتامیه این جشنواره علاوه بر تقدیر و تشکر از آثار برگزیده از پیشکسوت پژوهشی در عرصه فرهنگی نیز تقدیر میشود.

دبیر جشنواره پژوهش فرهنگی سال با اعلام این خبر که بیش از ۱۰۰۰ اثر در حوزههای مختلف فرهنگی به این دور از جشنواره پژوهش سال ارسال شده است که مورد داوری ۲۰۰ داور قرار گرفته است، گفت:در اختتامیه این جشنواره علاوه بر تقدیر و تشکر از آثار برگزیده از پیشکسوت پژوهشی در عرصه فرهنگی نیز تقدیر میشود.
به گزارش ایسنا، محمد سُلگی – رئیس پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات و دبیر جشنواره پژوهش فرهنگی سال صبح امروز سهشنبه (۷ اسفند) در نشستی که به مناسبت "اختتامیه پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال" در پژوهشگاه فرهنگ و هنر ارتباطات اسلامی برگزار شد با بیان اینکه این جشنواره قدمتی چهارده ساله دارد اظهار کرد: هدف از برگزاری این پژوهش این بوده است که بتوانیم در حوزه فرهنگی نیز پژوهشهای ارائه دهیم ما در حوزههای مختلفی همچون فارابی، خوارزمی، کتاب روز، کتاب دانشجو و … پژوهشهای داریم.
اما موضوعی که به طور متمرکز به بحث فرهنگ بپردازد مورد توجه نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس نظر بزرگانی که در حوزه فرهنگ فعال هستند به این نتیجه رسیدیم یک برنامه پژوهشی در عرصه فرهنگ داشته باشیم.
قریب به هزار اثر به این دوره از جشنواره رسید که این آثار در محورهای دهگانهای که فراخوان آن را داده بودیم ارسال شده بود.
حدود ۲۰۰ گروه داوری این آثار را مورد ارزیابی قرار دادند و بنا شد ادارات ارشاد استانها نیز عناوین پژوهشی خود را ارسال کنند.
این جشنواره یک نگاه تقدیر و تشکر از پژوهشهای فرهنگی را مد نظر دارد و قرار است در کنار برگزاری مراسم اختتامیه از یک پیشکسوت پژوهشی نیز تقدیر کنیم.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات اظهار کرد: کار داوری کار سختی است و در مراحل داروی که انجام شد درصد این بودیم که اثرهای فاخر فرهنگی را برای مخاطبان عرضه کنیم و درصدد هستیم که اقدامات این جشنواره پژوهشی فقط محدود به برگزاری زمان جشنواره نباشد بلکه دبیرخانه در طول سال نیز فعال باشد.
حسین دهقان- دبیر علمی جشنواره در ادامه گفت: فرآیند داوری و ارزیابی موضوع فرهنگ یک موضوع مهمی در بعد ساختاری و عرف است به همین دلیل باید اهمیت فزایندهای را به بحث فرهنگ بدهیم و باید از وضعیتهای علمی و آکادمیک کشور نیز بهره ببریم.
در گروههای دهگانه علمی که برای این جشنواره صورت گرفت در هر محور حدود ۲۰۰ داور در چهار مرحله آثار را ارزیابی کردند دلیل این اقدامات این بود که داوری از نگاه سازمانی خارج شود و دادههای که از اساتید دریافت میشد حکایت از وفاق بین ذهنی آنها داشت.
همچنین فراوانی آثار در ابعاد اجتماعی و فرهنگ دینی بیشتر از سایر مطالب بوده است.
داریوش مطلبی -عضو شورای سیاست گذاری جشنواره پژوهش فرهنگی نیز در ادامه با تاکید بر این مطلب که برخلاف دورههای قبل تلاش داریم که فعالیت این جشنواره فقط محدود به زمان خاصی نباشد بلکه در طول سال نیز فعالیت خود را ادامه بدهد گفت: برخلاف سالهای قبل که در سه محور کلی فرهنگ هنر و ارتباطات رسانه آثاری به جشنواره میرسید تلاش ما بر این بود که فرهنگ را به صورت یک حوزه کلان ببینیم و بر همین اساس محورهای فراخوان را گستردهتر کردیم.
وی یادآور شد: اکثر جشنوارهها فقط به تقدیر و تشکر منتهی میشود اما ما درصددیم که آثار برتر جشنواره پژوهش در اختیار دانشجویان و افرادی که فعال در این حوزه هستند قرار بدهیم و با ایجاد مرکز اسناد و آرشیوهای فرهنگی در پژوهشها به دنبال این هستیم که افراد بتواند به این اسناد و اطلاعات دسترسی راحتی داشته باشند.
مطالب دینی آئینی و مناسک، ابعاد اجتماعی، فرهنگ دینی و آموزش و پرورش آثار قابل توجهی را در جشنواره به خود اختصاص دادهاند.
در حوزههای تأثیرگذار مثل جوانان وزنان و سیاستگذرای فرهنگی تعداد آثار پایین بوده است در مجموع در حدود ۱۱ اثر در حوزه جوانان وزنان به این دوره را پژوهشهای فرهنگی ارسال شده است.
همچنین در این نشست زهره سعیدی- دبیر اجرایی جشنواره پژوهش فرهنگی با تاکید بر این مطلب که در حدود ۲۰۰ داور کار بررسی آثار را برعهده داشتهاند و با اعلام این خبر که در سالهای گذشته ۷۰۰ اثر برای جشنواره ارسال شده بود اما امسال به هزار اثر رسید گفت: سعی کردیم در بحث داوری استانداردهای لازم پژوهش فرهنگی را مدنظر قرار بدهیم.
به گزارش ایسنا، مراسم اختتامیه جشنواره پژوهشی فرهنگی سال یکشنبه ۱۲ اسفند ماه از ساعت ۱۰ تا ۱۲ با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پژوهشگاه فرهنگ و هنر معماری برگزار میشود.
انتهای پیام