شورای اجتماعی نهاد اهل سنت در سیستان و بلوچستان راهاندازی شد
زاهدان- شورای اجتماعی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان با حضور برخی از علما و فعالان اجتماعی اهل سنت این استان راهاندازی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه زاهدان، شورای اجتماعی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان سیستان و بلوچستان با حضور برخی از علما و فعالان اجتماعی اهل سنت استان برگزار شد.
آیت الله مصطفی محامی، نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان در این جلسه ضمن تبریک سال جدید و گرامیداشت ایام معنوی ماه شعبان المعظم، با اشاره به شیوع بیماری کرونا اظهار داشت: امیدوارم که خداوند متعال با لطف و برکتش این بلای فراگیر کرونا را از سر جامعه اسلامی و جامعه بشری دفع کند.
وی افزود: امیدوارم خداوند به همه ما توفیق عنایت کند که از این روزها و ساعتهای ماه شعبان بهره وافر و کامل را برده و آمادگی خود را برای بهره مندی از فیوضات ماه رمضان، ماه ضیافت الهی بالا ببریم.
امام جمعه زاهدان با اشاره به در پیش بودن ماه مبارک رمضان بر لزوم همدلی و مواسات بیشتر با مردم در ماه رمضان تأکید کرد و گفت: از خداوند میخواهیم که در این ماه، توفیق داشته باشیم تا اهل مواسات باشیم و از کسانی که در زندگی و معیشتشان دچار مشکل هستند دستگیری نمائیم.
وی ادامه داد: شورای اجتماعی اهدافی دارد و از جمله مهمترین آنها تصمیم گیری با رایزنی و مشورت و استفاده از عقل جمعی صاحبان نظر، مشارکت بزرگواران و فرهیختگان اهل سنت در امور جاری استان، پیگیری مسائل استان و حل مشکلات آن با همکاری و همیاری اعضا میباشد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان در ادامه برخی از سیاستهای کلی نهاد را برشمرد و تصریح کرد: تحکیم وحدت و انسجام امت اسلامی خصوصاً در استان، تکریم عموم مردم و تجلیل از بزرگان، دانشمندان و فرهیختگان به طور خاص، رعایت انصاف، صداقت و تطابق قول و عمل از جمله سیاستهای کلی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان میباشد.
وی افزود: بر حسب سیاستهای نهاد در تلاش هستیم تا نیروهایی را برای نهاد جذب کنیم و با توجه به اینکه حضور اهل سنت در نهاد کم است اولویت جذب ما با اهل سنت است و اگر کسی نیروی خوب و مناسبی را میشناسد به ما معرفی کند.
محامی اظهار داشت: امور اجتماعی دامنه گستردهای دارد و این شورا برای فعالیت مؤثر باید متشکل از کمیتههایی در زیر مجموعه خود باشد.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در نیمه شعبان در خصوص لزوم مواسات و دستگیری از نیازمندان جامعه عنوان داشت: رزمایش کمک مومنانه شروع شده و تلاش جمعی مردم برای رسیدگی به نیازمندان با محوریت مساجد به این نحو که در هر مسجد و در هر محلهای افراد نیازمند شناسایی شوند در حال برگزاری است.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان بیان کرد: افرادی که با توجه به اوضاع فعلی کرونا آسیب دیدهاند و شغل و کار آنها تعطیل شده است و یا خدای ناکرده دچار مریضی شدهاند و نیازمند مساعدت هستند در اولویت این رزمایش قرار دارند.
در پایان و پس از اظهار نظر برخی از علما و حاضرین در جلسه، آیت الله محامی در جمع بندی مباحث مطرح شده و پاسخ به سوالات اظهار کرد: در جلسه عمومی تعدادی از سیاستها را به صورت تفصیلی بیان کردیم که ما از هر مذهبی بر اساس مذهب خودش انتظار داشته باشیم نه تغییر مذهب و یا انتظاری فراتر از آن چیزی که وظیفه مذهب خودش است؛ همچنین نگاه ما و سیاست ما پرهیز از تصدیگری است و کاری را که مجموعههای دیگر در حال انجام هستند را نمیخواهیم انجام دهیم بلکه مبنای ما ایجاد هماهنگی، همکاری و نشاط و هم افرایی بیشتر است، ضمناً امور مذهبی و مسائل مربوط به مدارس دینی و مساجد و ائمه جمعه و جماعات در شوراهای ذیربط و در خدمت جمع دیگری از عزیزان مطرح خواهد شد.
وی افزود: دوستان پیشنهاد راه اندازی کمیته آسیب شناسی را دادند که فکر میکنم بحث مهمی است؛ و لکن هر کمیته در هر بخشی از کار خودش به این آسیبشناسی نیاز دارد و این مسئله یک کمیته جدا نمیخواهد بلکه در هر کمیته یکی از محورهای کاری آنها بحث آسیب شناسی است.
وی ادامه داد: در بحث ماه مبارک رمضان و مسئله نماز تراویح باید گفت که این نماز یک سنت موکده است و مهمتر از آن نماز جمعه است که فرض است اما با توجه به خطری که وجود دارد باید ملاحظات مد نظر قرار بگیرد و متناسب با اقتضائات تصمیم گیری شود.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان تاکید کرد: مجمع فقهی به سوالاتی که مطرح شده بود پاسخهای خوبی داد که در مجموع پیشنهادات خوبی ارائه شد و در آنجا تاکید شد که در بحث واجبات به حداقل اکتفا شده و با رعایت فاصله و با رعایت مسائل بهداشتی انجام شود.