بی رغبتی مرغداران به جوجه ریزی، علت اصلی معدومسازی جوجه ها
حجت گفت:با توجه به کمبود دان و افت قیمت مرغ،مرغداران تمایلی به جوجه ریزی ندارند که این امر منجر به معدوم سازی جوجهها شد.

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛
عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از ثبات نرخ مرغ در بازار خبرداد و گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۲۰۰ تا ۷ هزار و ۳۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در کشتارگاه ۱۰ هزار و ۳۰۰ تا ۱۰ هزار و ۹۰۰ تومان است.
وی افزود: طی یک ماه اخیر مرغداران از محل فروش مرغ متضرر شدند که این موضوع در کنار عدم ارسال نهاده توسط بخش خصوصی موجب شد تا مرغداران تمایلی به جوجه ریزی نداشته باشند.
حجت کاهش انگیزه مرغداران به امر جوجه ریزی را دلیل اصلی افت قیمت در بازار اعلام کرد و گفت: عدم تامین نهادههای دامی از سوی واردکنندگان و کمبود دان در واحدهای مرغداری موجب شد تا شاهد معدوم سازی جوجههای تولیدی باشیم که این موضوع ضربه مهلکی به اقتصاد ملی و صنعت مرغداری کشور وارد میکند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام هفته گذشته مقداری ذرت و کنجاله سویا اعلام کرد که همین امر موجب شد بازار از این گرفتاری حاد خارج شود.
وی با اشاره به اینکه پشتیبانی امور دام قادر به تامین نهاده مورد نیاز مرغداران نیست، بیان کرد: با توجه به حجم ذخایر پشتیبانی امور دام، تامین این میزان نهاده کار سختی است که اگر برنامه ریزی برای تامین صورت نگیرد، شاهد افت قیمت و بی انگیزگی تولیدکنندگان هستیم.
این مقام مسئول ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام در جلسه اخیر اعلام کردند که مرغ با سایز ۱.۸۰۰ تا ۲.۲۰۰ گرم خریداری کنند که امیدواریم هر چه سریعتر این موضوع را به استانها ارسال کنند چرا که با عملیاتی شدن این کار و افزایش قیمت مرغ از معدوم سازی جوجههای یکروزه جلوگیری میشود.
وی با اشاره به راهکارهای جلوگیری از زیان مرغداران بیان کرد: با توجه به حجم بالای سرمایه گذاری در صنعت طیور پیشنهاد داده ایم که برای جلوگیری از زیان مرغداران و رساندن قیمت مرغ به نرخ منطقی، بخشی از یارانه کرونا به خرید کالاهایی همچون مرغ اختصاص یابد چرا که با این اقدام دولت علاوه بر کاهش ذخایر پشتیبانی امور دام و کمک به ظرفیتها برای خرید مجدد شاهد افزایش کشش و رشد منطقی قیمت در بازار هستیم، ضمن آنکه تخصیص ارز به واردکننده برای ترخیص نهادههای دامی بخشی از نگرانی تولیدکنندگان را مرتفع کنند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی قیمت منطقی هر قطعه جوجه یکروزه را ۲ هزار و ۵۵۰ تومان اعلام کرد و گفت: تولیدکنندگانی که اقدام به معدوم سازی جوجههای تولیدی کردند، کل این میزان را زیان کردند و در صورت فروش با نرخ ۵۰۰ تومان، ۲ هزار تومان متضرر شدند.
به گفته وی، با توجه به افزایش هزینههای اجتناب ناپذیر کارگری و حمل و نقل در بخش مرغداری نیاز است که دولت همانند خرید تضمینی محصولات کشاورزی حداکثر تا پایان فروردین قیمت مرغ، جوجه یکروزه و تخم مرغ اعلام شود تا تولیدکننده تکلیف خود را بدانند که با چه قیمتی محصول خود را عرضه کنند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان درباره تاثیر شیوع کرونا بر بازار مرغ تصریح کرد: با توجه به رشد ۲۰ تا ۲۵ درصدی جوجه ریزی در ایام پایانی سال نسبت به دیگر ماههای عادی سال، شیوع ویروس کرونا و لغو سفرها و تعطیلی تالارهای پذیرایی منجر به افت قیمت مرغ در بازار شد.
انتهای پیام/