گلایه مرغداران خراسان شمالی از عدم حمایت دولت / آیا راهکاری برای حل دائمی مشکل مرغ وجود دارد؟
مرغ یکی از کالاهای اساسی سفره مردم است که در استان خراسان شمالی روزی با افزایش سرسام آور قیمت مواجه شذه و مردم را میآزارد و روز دیگر عدم تقاضا موجب انتقادات مرغداران میشود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد٬ تعطیلی بازار٬ لغو سفرها و کاهش خرید مرغ باعث ایجاد مشکلات بسیاری برای واحدهای مرغداری و فروشندگان مرغ در بازار استان خراسان شمالی شده است.
بر اساس گزارشها تا کنون بسیاری از واحدهای مرغداری در استان در آستانه ورشکستگی و تعطیلی قرار گرفتهاند و حل این مشکل نیازمند یک عزم جدی استانی و مدیریتی است.
کمبود و قیمت نهادههای دامی مشکل اصلی مرغداران است
یکی از مرغداران خراسان شمالی با تاکید بر اینکه مشکل اصلی مرغداران نهاده است اظهار داشت: برای تبدیل یک جوجه به یک مرغ آماده 5 کیلو نهاده نیاز است اما در حال حاضر شرکت پشتیبانی امور دام تنها یک کیلو پانصد گرم نهاده شامل 800 گرم ذرت و 700 گرم سویا در اختیار مرغداران قرار می دهد.
محمد بابایی با اشاره به اینکه متاسفانه در شرایط فعلی نهاده در بازار موجود نمیباشد٬ افزود: قیمت مصوب ذرت به ازای هر کیلو 1350 تومان و قیمت سویا 2400 تومان است اما در حال حاضر قیمت سویا به 4500 تومان و قیمت ذرت به 2500 تومان رسیده اما نهادههای لازم برای تبدیل یک جوجه به مرغ با همین رقم هم در بازار موجود نمی باشد.
وی در ادامه از ضرر مرغداران از 15 اسفند 98 تا به این لحظه خبر داد و بیان داشت: هزینه هر کیلو مرغ زنده برای مرغدار حدود 9 هزار تومان است و این در حالی است که مرغ زنده در شرایط فعلی کیلویی 6500 تومان به فروش میرسد لذا مرغدار بدون هیچ سودی به ازای هر کیلو 2500 تومان ضرر می دهد و متاسفانه در خراسانشمالی هیچ گونه حمایتی از مقدار صورت نمی گیرد.
بابایی با ابراز گلایه از عملکرد شرکت پشتیبانی امور دام از ذخیره سازی مرغ خاطرنشان کرد: متاسفانه عملکرد شرکت پشتیبانی امور دام در استان تنها درحد یک اسم است.
کشتار مرغ توسط شرکت پشتیبانی امور دام تنها در کشتارگاه یادگار شهرستان شیروان تایید شده به طوری که هر شب تنها 14 تن مرغ کشتار میشود و این رقم در مقایسه با حجم بالای مرغ در استان بسیار پایین است و این یک تهدید برای مرغداران استان است.
وی افزود: یکی از اصنافی که با توجه به ویروس کرونا و تعطیلات آن٬ متحمل مشکلات زیادی شد٬ مرغداریها هستند که با توجه به تعطیلی سفر و مراسمها٬ خرید مرغ بسیار کاهش یافته و از این بابت خساراتی به مرغداریها وارد شده است.
مشکلات مرغداریهای خراسان شمالی در شیوه تعامل با کشتارگاهها است
رضا فیروزه مدیرکل صنعت٬ معدن و تجارت خراسان شمالی هم درباره این موضوع اظهار داشت: در این روزها که همه درگیر مبارزه با ویروس کرونا هستند٬ نگاهمان به تولید و مجموعه بازرگانی را نیز متوقف نکردهایم و مشکلات تولید کنندگان در حال بررسی است.
مدیرکل صمت خراسان شمالی گفت: در جلسه کارگروه تنظیم بازار تصمیمات خوبی برای این مشکل اتخاذ شده است.
در ستاد تنظیم بازار استان دستگاههای مختلف کشوری٬ لشکری و قضایی عضویت دارند و همه جوانب یک موضوع سنجید میشود.
ما در این ستاد مصلحت مردم را به موضوعات خاص ترجیح میدهیم.
فیروزه تصریح کرد: در موضوع مرغ هر چند انتقاداتی به مجموعه صمت وارد است اما به مرغداران این را میگویم که وظیفه ذاتی دستگاه ما حمایت از تولید است و خواهش و استدعای ما این است که مرغداران همسانی و توازن در تولید را حفظ کنند.
به شیوه کار مرغداریها اعتراضاتی را داریم.
وی افزود: اگر ویترین مرغداریها خالی باشد این ایراد را مردم را به ما میبینند.
درست نیست که در ایامی که تقاضای زیادی وجود دارد٬ مرغ در استان تولید شود ولی به استانهای دیگر ارسال شود.
در این ایام نیز که تقاضا کم است٬ واردات مرغ از سایر استانها به مرغداریها ضرر وارد کرده است.
مرغ داران باید روابطشان را با کشتارگاهها به گونهای تنظیم کنند که بازار و مردم خسارت نداشته باشند.
فیروه ادامه داد: برای حل مشکل مرغداریها هم در جلسه تنظیم بازار مصوب شده که کشتارگاهها روزی 30 تن مرغ را از مرغداران بخرند و کار انجماد مرغ را در برنامه داشته باشند تا نیاز بازار در روزهای پر مصرف از این طریق برطرف شود.
انتهای پیام/312/ش