۶ سناریو احتمالی برای برگزاری امتحانات مجازی در دانشگاه علامه
معاون آموزشی دانشگاه علامه با اشاره به بررسی ۶ سناریو برای نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم به صورت مجازی گفت: در حال بررسی سیستم نمره دهی به دانشجویان در این روش هستیم.

شجاع احمدوند در گفتگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به این سوال که با توجه به احتمال طولانیتر شدن ترم و برگزاری امتحان پایان ترم، نحوه برگزاری امتحانات به این شیوه به چه صورت است، اظهار کرد: اگر شرایط به همین صورت پیش برود، همانطور که قبلاً هم اعلام شد، احتمال برگزاری امتحانات پایان ترم به صورت مجازی در دانشگاه علامه وجود دارد اما جزئیات آن در جلسات در حال بررسی است.
هنوز به مدل قطعی برای برگزاری امتحانات مجازی نرسیده ایم
معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه هنوز به مدل قطعی برای برگزاری امتحانات پایان ترم به صورت مجازی نرسیده ایم، به سناریوهای در حال بررسی اشاره کرد و گفت: یکی از روشها، امتحان شفاهی است.
در این روش دانشگاه لیست دانشجویان را به اساتید ارائه میدهد و استاد از هر یک از دانشجویان یکی دو سوال می پرسد و براساس پاسخی که آنها میدهند، استاد نمره را وارد لیست میکند.
احمدوند ادامه داد: روش دوم برگزاری امتحانات مجازی، مدل چهارگزینه ای و روش سوم به صورت تشریحی است.
اما مشکل این دو روش این است که امکان خطا را افزایش میدهد و ممکن است دانشجو برای پاسخ دادن کمک و یا مشورتی بگیرد.
مگر اینکه برای آزمونهای ۴ گزینهای، وقت محدودی مثلاً برای ۳۰ تست ۱۵ دقیقه داده شود تا فرصت مشورت برای دانشجو وجود نداشته باشد.
تمایلی برای برگزاری امتحانات به صورت حضوری نداریم
وی در ادامه پنجمین روش مورد بررسی برای برگزاری امتحانات را آزمونهای حضوری با فاصله عنوان کرد و گفت: البته تمایلی به برگزاری این روش نداریم.
احمدوند افزود: همچنین برای برگزاری امتحانات دکتری، گزینه امتحان به صورت کتاب باز (open book) در حال بررسی است؛ به این صورت که استاد یک سوال را دانشجو میدهد و به طور مثال دانشجو ۵ ساعت فرصت دارد که به سوال پاسخ دهد.
به دنبال امن ترین روش برای برگزاری امتحانات هستیم
معاون آموزشی دانشگاه علامه در ادامه خاطرنشان کرد: مدیران آموزشی دانشگاه در حال بررسی گزینههای مختلف هستند و هر کدام که امنیت بیشتری داشته باشد، انتخاب خواهد شد.
احمدوند با بیان این مطلب که شاید تا هفته آینده اطلاعیه ای را در خصوص برگزاری روش امتحانات صادر خواهیم کرد، تصریح کرد: شاید مطمئنترین راه، روش مجازی شفاهی است که استاد به صورت آنلاین سوالات خود را بپرسد؛ منتها در این روش ورقه ای برای ثبت مستندات آزمون وجود ندارد و این هم نقیصه این روش است.
سیستم نمره دهی به صورت رد یا قبولی دانشجو مد نظر نیست
وی درباره سیستم نمره دهی در امتحانات مجازی توضیح داد و افزود: در حال حاضر گزینه رد و یا قبولی دانشجو مورد توجه و مد نظر ما نیست و اساتید این روش را قبول ندارند.
چرا که اگر نمره داده نشود، فرایند معدل گیری از بین میرود و مشروطی و غیرمشروطی خاصیت خود را از دست میدهد.
این موضوع نیز در جلسات مدیران آموزشی دانشگاه در حال بررسی است.