انجام طرح خطرسنجی بیماری قلبی در پایگاههای سلامت شهری
کرمانشاه -رئیس گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از انجام طرح خطرسنجی بیماری قلبی در پایگاههای سلامت شهری خبر داد.

ویدا صنیعی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: طرح های مختلفی از جمله خطرسنجی بیماریهای قلبی عروقی، سنجش دیابت و فشارخون با حضور مراقبین در پایگاه های سلامت شهری و بهورزان در خانه های بهداشت روستایی اجرا می شود.
رئیس گروه بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: در صورت نیاز بیماران به دریافت خدمات بیشتر به سطوح تخصصی دو و فوق تخصصی ارجاع داده می شوند.
به گفته دکتر صنیعی، پس از خطر سنجی بیماری های قلبی، انجام آزمایش قندخون و فشارخون، ارزیابی خطر برای افراد انجام شده و در صورت بالا بودن این فاکتورها ریسک ابتلا به بیماری ها اطلاع رسانی می شود.
وی با بیان اینکه اطلاعات بیماران قلبی-عروقی، دیابتی و مبتلا به فشارخون در سامانه یکپارچه بهداشتی سیب توسط مراقبین سلامت و بهورزان ثبت می شود، افزود: تمرکز اصلی این برنامه ها بر روی افراد 30 سال به بالا است.
دکتر صنیعی خاطرنشان کرد: اطلاعات مربوط به گروه های سنی میانسال و سالمند با مراجعه به پایگاه های سلامت شهری و خانه های بهداشت و با ارائه کد ملی در قالب پرونده های الکترونیکی ثبت می شود.
وی همچنین از انجام تست های تشخیصی زودهنگام سرطان های پستان، گردنه رحم و روده بزرگ برای افراد 30 سال به بالا خبر داد و بیان کرد: هدف از انجام تست های تشخیصی زودهنگام درمان به موقع در صورت ابتلا است تا از مرگ و میر و عوارض ناشی از این بیماری ها جلوگیری شود.
رئیس گروه بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در مراکز جامع سلامت پزشک، کارشناس تغذیه، روانشناس نسبت به ارائه خدمت به مردم اقدام می کنند.
دکتر صنیعی انجام آزمایش های قند خون و چربی برای خطرسنجی بیماری های قلبی و نیز انجام فشارخون را رایگان دانست و گفت: باید اطلاع رسانی های لازم برای مراجعه مردم به پایگاه های سلامت و خانه های بهداشت به منظور پیشگیری از سکته های قلبی و بیماری های خاص انجام شود.