خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دبیرکل ناتو: کاهش نیروها در افغانستان مبتنی بر شرایط خواهد بود

تسنیم | بین‌الملل | پنجشنبه، 28 فروردین 1399 - 12:58
دبیرکل سازمان ناتو گفت که کاهش نیروهای خارجی مستقر در افغانستان مبتنی بر شرایط خواهد بود و تاکید کرد که طالبان در میدان جنگ پیروز نخواهند شد و باید با طرف‌های افغان بر سر میز مذاکره بنشینند.
افغانستان،ناتو،كاهش،دبيركل،طالبان،صلح،نيروهاي،حمايت

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) پس از نشست وزاری دفاع کشورهای این سازمان در ویدئو کنفرانسی گفت که کاهش سطح نیروهای ناتو از 16 هزار به حدود 12 هزار نفر مبتنی بر شرایط خواهد بود و این سازمان به افغانستان و آموزش، کمک و حمایت مالی از نیروهای امنیتی افغان متعهد باقی می‌ماند.
وی افزود که با کاهش سطح نیروها به 12 هزار نفر نیز نظامیان ناتو قادر خواهند بود تا ماموریت خود را در افغانستان مانند گذشته ادامه دهند.
دبیرکل ناتو درباره زمان خروج نیروها از افغانستان نیز گفت: ماموریت و پیام ناتو این است که ما با هم به افغانستان رفتیم ، تصمیم خواهیم گرفت که مواضع خود را با هم تنظیم کنیم و وقتی زمان مناسب باشد با هم افغانستان را ترک می‌کنیم؛ اما وقتی شرایط برای کاهش حضور بیشتر ما فراهم شود این کشور را ترک می‌کنیم.
استولتنبرگ افزود: ما اعتقاد داریم که بهترین راه برای حمایت از تلاش‌های صلح، ادامه حمایت از نیروهای امنیتی افغانستان است و با انجام این کار این پیام را به طالبان می‌فرستیم که طالبان در میدان جنگ پیروز نخواهد شد و باید بر سر میز مذاکره بنشینند و مصالحه واقعی کنند.
وی تاکید کرد: ما از طالبان می‌خواهیم تا به صلح یا توافقی که با آمریکا برای کاهش خشونت‌ها داشتند احترام بگذارند و در مذاکرات بین‌الافغانی شرکت کنند.
دبیرکل ناتو با اشاره به بحران سیاسی در افغانستان نیز گفت: همچنین این مهم است که به چالش‌های سیاسی که از طرف دولت در افغانستان مشاهده می کنیم توجه شود و ما به وحدت نیاز داریم.
ما به یک فرایند سیاسی کارآمد در افغانستان احتیاج داریم تا بتوانیم به طور کامل در روند صلح شرکت کنیم.
انتهای پیام/.